Jump to content
PirateClub.hu

Életet ment a robot patkány


bikas
 Share

Recommended Posts

Bristoli tudósok kifejlesztették a Scratchbot nevű életmentő robot patkányt. A robot az igazi patkányt utánozva bajuszát használja tárgyak érzékelésére és a manőverezésre. Feltalálói szerint a robot át tud majd rohanni füsttel teli épületeken, és segít az emberek kiszabadításában, adja hírül a Times.

 

Tudósok egy csapata megalkotta a Scratchbot (Spatial Cognition and Representation through Active TouCH) robotot, mely műanyag bajuszát előre-hátraseprő mozdulatokkal tájékozódik, szinte, mint egy valódi állat.

 

A robotot a Bristol Robotics Lab és a Sheffield Egyetem tudósai alkották meg egy, a biológia által inspirált mesterséges intelligenciát kifejlesztő program keretében.

 

Az éjszakai állatok gyakran inkább érintés, mint látás útján tájékozódnak, hogy felfedezzék a környezetüket. A patkányok különösen eredményesen használják a bajuszukat, hogy meghatározzák helyzetüket, tárgyak szerkezetét és méretét, és felépítsék magukban környeztük térképét.

 

Az új technológia lehetővé teszi a robot földalatti használatát, alkalmazható beomlott bányákban, a tenger alatt, sőt segítheti a porszívókat, hogy érzékeljék mozgásukat egy szobában, és megkülönböztessék az eltérő felszíneket.

 

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...