Jump to content
PirateClub.hu

Egy hónap alatt több, mint kétmillió hacker-támadás a kínai védelmi minisztérium honlapja ellen


bikas
 Share

Recommended Posts

Az első hónapban 2,3 millió alkalommal érte hekkertámadás a kínai védelmi minisztérium ez év augusztus közepén indított honlapját - közölte a portál igazgatója a people.com kínai internetes lappal szerdán.

 

Csi Kuj-lin (Ji Guilin) beszámolt arról, hogy az első három hónapban 1 milliárd 250 millió látogatást regisztráltak és a forgalom 40 százalékát Pekingből, Kuangtungból (Guandong) és Csiangszuból (Jiangsu) mérték.

 

A lap kínai nyelvű változatát külföldről elsősorban az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Szingapúrból és Japánból keresik fel, míg az angol nyelvű lapot az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Nagy-Britanniából olvassák. A weblap megnyitása belföldön általában három másodpercet vesz igénybe, míg ötöt, ha külföldön próbálkoznak vele.

 

Az első nap forgalma elérte a 70 milliót, s másnapra ez a szám 130 millióra ugrott. Az első hónapban, s azon belül is az első héten a hackerek nagy érdeklődést mutattak a honlap iránt: 2,3 millió alkalommal próbálták feltörni, de mindannyiszor sikertelenül.

 

A kétnyelvű honlap (www.mod.bov.cn) elindítását a központi katonai bizottság hagyta jóvá, azzal a céllal, hogy hivatalos információkat tegyen közzé a nemzetvédelemről és a hadseregről. Célja továbbá, hogy emberközelbe hozza a Kínai Népi Felszabadító Hadsereget, mint békés haderőt és elősegítse a nemzetvédelem és a hadsereg modernizációjának törekvéseit.

 

Az angol nyelvű változattal a tengerentúli internetezőknek nyújtanak híreket és - az alakuláskor legalábbis azt ígérték - külön figyelemmel szolgálják sajátos érdeklődésüket.

 

(mti)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...