Jump to content
PirateClub.hu

Elképesztő felfedezés az agyról


bikas
 Share

Recommended Posts

Az agyról készült felvételek bebizonyították, hogy a hipnózis ténylegesen megváltoztatja az agyi aktivitást. Aki transzba esik, nem képes a gondolatait önkényesen irányítani.

 

A hipnózis gátolja az agy azon területének az aktivitását, ahol az illúzióink során elmerengünk. Aki nem képes arra, hogy transzba essen, annál ez az agyi terület - a hipnóziskísérletek ellenére is - változatlanul továbbdolgozik. A tanulmányvezető - William McGeow szerint - a hipnózis valóban megváltoztatja az agyi működést, az agy pedig nem csak a teljes nyugalmi állapotába kerül, írja a Focus.de.

 

Brit szakemberek egy kísérlet során olyan embereket vizsgáltak, akik nagyon, vagy egyáltalán nem voltak fogékonyak a hipnózisra. A kísérlet során agyi felvételeket végeztek feladatok megoldása közben, illetve nyugalmi állapotban - írja a MediPress.

 

Az eredmények különbséget mutattak a nyugalmi állapotban és a hipnózis során. Az az agyi terület, ami a gondolatok vándorlásáért felelős, a transzba esetteknél teljesen lebénult állapotban volt. McGeow szerint ez bizonyítja, hogy a hipnózis képes változást előidézni az agyi aktivitásban, és nem csak a nyugalmi állapot egy mély formájáról van szó.

 

(STOP/MediPress)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...