Jump to content
PirateClub.hu

Kihalás szélén a tigrisek


hankock
 Share

Recommended Posts

A világ tigrispopulációja a megmentéséért tett erőfeszítések ellenére rohamosan fogyatkozik, ezért új stratégiák kidolgozására van szükség, hogy megmentsék ezt az állatfajt a kihalástól - jelentették ki a tigrisekkel foglalkozó kutatók nemzetközi konferenciáján kedden Nepálban.

"Azért gyűltünk itt most össze, hogy megmentsük a kihalás szélére jutott tigriseket" - jelentette ki Juvaradzs Bhuszal, Nepál erdő- és talajvédelmi minisztere a péntekig tartó tanácskozáson, amelyen húsz országból érkezett kutató vesz részt - ezek közül csak tizenhárom országban élnek tigrisek: Bangladesben, Bhutánban, Kambodzsában, Kínában, Indiában, Indonéziában, Laoszban, Mianmarban, Nepálban, Oroszországban, Thaiföldön és Vietnamban.

preview-21182241.jpg

 

Becslések szerint jelenleg a világ erdőségeiben mindössze 3500-4000 tigris kóborol; ez jelentős visszaesés a huszadik század elején becsült százezer példányhoz képest. Minden ma élő egyed Ázsiában található.

 

A konferencia résztvevői olyan stratégiák megbeszélését tervezik, amelyek megakadályozhatják a tigrisek engedély nélküli vadászatát, az állat egyes testrészeivel való kereskedelmet, valamint a ragadozók és a helyi lakosok közti konfliktusokat.

 

A legújabb eset az elmúlt hétről származik, amikor egy szumátrai tigris esett egy disznócsapda áldozatául Indonéziában: az állat elpusztult, miközben életmentő műtétre készítették elő hétfőn. Ma mindössze 250 szumátrai tigris él vadon a világon.

 

(MTI)

 

Link to comment
Share on other sites

Szegény tigrisek. Nehogymár kihalljanak. Valamit tenni kéne ellene, nagy tudósok nem csak a szátokat jártatni.

 

''A legújabb eset az elmúlt hétről származik, amikor egy szumátrai tigris esett egy disznócsapda áldozatául Indonéziában: az állat elpusztult, miközben életmentő műtétre készítették elő hétfőn''

 

Mocsok malacok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...