Jump to content
PirateClub.hu

2012-ig átállunk a digitális tévére


bunfi
 Share

Recommended Posts

A kormány elfogadta a televíziózás és a rádiózás digitális átállásának stratégiáját. A digitális átállás értelmében 2012-ig megszűnnek a hagyományos földi sugárzású televíziós adók.

 

Minderről Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) médiapolitikai főtanácsadója beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A szakember elmondta: a digitális átállás révén a televíziózásban javul a hang- és képminőség, és bővül a csatornák száma. Mint hozzátette, lehetővé válik akár 30, illetve 2011 végétől akár 60-80 televíziós csatorna digitális földfelszíni sugárzása. (Jelenleg 3 ilyen csatorna létezik az Antenna Hungária tájékoztatója szerint: M1,M2 és a Duna Tv adásai).Sarkady Ildikó elmondta azt is, hogy 2012-ig megszűnik a hagyományos televíziós műsorszórás. A szakember ehhez kapcsolódva szólt arról, hogy a digitális televíziózáshoz vagy digitális televízióra, vagy a hagyományos tévét a digitális televíziózásra alkalmassá tevő átalakítóra van szükség. Ezek beszerzésével és árával kapcsolatosan elhangzott, hogy a digitális átállás folyamata előnyös lesz a fogyasztók szempontjából, hiszen a verseny csökkenteni fogja az árakat. Kérdésre válaszolva Sarkady Ildikó úgy fogalmazott, indokolt esetben rászorultsági elv alapján támogatható lehet a digitális átalakítók beszerzése, ugyanakkor hozzátette: valószínűleg kevés olyan háztartás lesz négy év múlva, ahol ne lenne ilyen. Sarkady Ildikó kitért arra, hogy a digitális átállásról – ötpárti egyeztetés után – májusban törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűléshez, 2007 szeptemberéig pedig lezajlik a digitális átállás stratégiájához szorosan kapcsolódó, a MeH által elkészítendő Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia szakmai vitája.

Link to comment
Share on other sites

 

"ez a digitális tv összefügg a HD tv-vel? ha nem akkor azt mikor akarják bevezetni?"

 

 

Szerintem a HD tv csak minöségben tér el a Jelenleg kaphato Lcd tévékétöl.Visszaadja a DVD minöségét nem ugy mint egy Flat tv.1 szó mint 100,élénkebb színvilágú.

Az hogy digitális tv vagy pedig mezei antennás az szolgáltatótol függ.

;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...