Jump to content
PirateClub.hu

Végre elkészült a Bugatti Veyron


tibiole
 Share

Recommended Posts

Végre elkészült a Bugatti Veyron

 

A sportkocsi-monstrum öt év fejlesztés és két év késés után végleges formájában mutatkozhat be. A végleges Veyron készítőinek ígéreteihez híven a legek autója. A világ leggyorsabb utcai autója, de saját kategóriáján belül méltán pályázhat a legdrágább és a legnehezebb címre is.

 

user posted image

 

A 4,46 méter hosszú, 2 méter széles és 1,2 méter magas jármű tengelytávja 2,71 méter, azaz az autó méretre sem mondható épp aprónak, és a tömör hatást keltő külső sem hazudik: a szörnyeteg 1,888 tonnát nyom, azaz annyit, mint egy átlagos luxuslimuzin. Ekkora súly persze meg sem kottyan a 8 literes W16-os motornak, amely a ráaggatott négy turbó révén 6000-es percenkénti főtengely-fordulatszám mellett 1001 lóerőt képes leadni. A motor csúcsnyomatéka harckocsikhoz illő: 1250 Nm, amely a percenkénti 2200-5500-as fordulatszám-tartományban a gázpedál padlóig nyomásával bármikor felszabadítható. Az iszonyú nyomatékkal egy hétsebességes DSG váltó és állandó összkerékhajtás birkózik.

 

A Veyron képességei így egyszerűen nem evilágiak: aki ki meri próbálni, a gyári adat szerint elérheti vele a 407 km/h-s sebességet, már ha a bátorsága túlélte az első padlógázas gyorsítást: 2,5 másodperccel az indulás után már 100-nál jár a sebességmérő mutatója, 7,3 másodpercig tart elérni a 200-as tempót, 16,7 másodperc után pedig a 300-as számot is elhagyja a sebességmérő mutatója. A fékezés a következő erőpróba: az autó 100 km/h sebességről 31,4 méteren belül képes megállni.

 

user posted image

 

Természetesen a jármű fogyasztása is ijesztő, bár ez aligha érdekli azokat, akik képesek lesznek kifizetni a horribilis vételárat; az autó fogyasztása városban nemigen megy 40 liter alá 100 kilométeren. Országúton a Veyron akár 15 liter 98-as benzinnel is megelégszik ugyanekkora távon, így a vegyes ciklusban mért érték kb. 25 liter. A legek autójának pontos árát még nem tudjuk, de aki ilyen kocsit szeretne, annak érdemes legalább egymillió eurót félretennie, hiszen valahonnan innen indul a luxuskivitelű középmotoros kupé alapára.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ezt el sem hiszem. biggrin.gif Készen van. tongue.gif Emlékszem, mikor bejelentették hogy lesz egy ilyen kocsi, helyből egy valagnyi miller ment megrendelni. Elképzelem az arucak, mikor mondták nekik hogy még egy kicsit várjanak... meg még egy kicsit... meg még egy kicst... laugh.gif Úgy emlékszem azért nem ment a gyártás, mert akkor még nem volt olyan országúti gumi, ami elbírta volna ezt az iszonyatos gyorsulást. mindegyik kifüstölt alóla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...