Jump to content
PirateClub.hu

Nyilvánosságra hozták a britek X-aktáit


nickey
 Share

Recommended Posts

Ahogy két staffordshire-i férfi esete a citromfejű földönkívülivel, a brit Védelmi Minisztérium hétfőn nyilvánosságra hozott és egy hónapig bárki számára hozzáférhető X-aktáiban szereplő esetek egy része máig megmagyarázatlan, ám a legtöbb beszámoló kapcsán már tudni lehet a valószerűtlen élmény mögött rejlő nagyon is valóságos okot. A dokumentumokból az is kiderül, hogy az X-akták tévésorozat, illetve A Függetlenség napja című amerikai akció-sci-fi lehetett az oka, hogy seregével jelentettek UFO-król szóló beszámolókat 1996-ban Nagy-Britanniában.

 

1996-ban összesen 609 alkalommal számolt be a brit lakosság arról, hogy UFO-t látott, szemben az egy évvel korábbi 117 esettel. Az UFO-élmények előfordulásának ugrásszerű emelkedése egyrészt egybeesik az amerikai sci-fi sorozat, az X-akták népszerűségének növekedésével, másrészt ebben az évben mutatták be A Függetlenség napja című akció-sci-fit, amelyben a földönkívüliek inváziójától menti meg bolygónkat egy maroknyi amerikai.

 

A brit Védelmi Minisztérium aktái több mint 4000 oldalon 15 évet átölelve dokumentálják azokat az eseteket, amelyek UFO-król számolnak be, s az esetek nagy részénél meg is találták a természetes magyarázatot: meteorok, műholdak, léggömbök, különösen fényes csillagok képében - írja a Reuters. 1993-94 között például több tucat bejelentés érkezett arról, hogy London fölött egy fényes ovális tárgy lebeg. Valóban ott volt - a város fölött kivilágított léghajóval reklámozták a frissen piacra dobott Ford Mondeo gépkocsitípust. Akadnak azonban sokkal irreálisabb esetek is: 1995-ben két staffordshire-i férfi lélekszakadva sitetett értesíteni a rendőrséget arról, hogy saját szemükkel látták, amint egy citrom-forma fejű földönkívüli kiszáll egy lebegő repülő csészealjból, és így szól hozzájuk: "Szükségünk van rátok, gyertek velünk". Bár az esetek többségének van földi magyarázata, mintegy 10 százalékuk a "magyarázat nélkül" megjegyzéssel áll az akták között, ezekhez a minisztérium jelenleg is gyűjti a további információkat.

 

Az akták újabb részleteket árulnak el a leghíresebb UFO-esetről, amely a rendleshami erdőben történt 1980 decemberében: az Amerikai Légierő katonái több alkalommal is különös fényeket láttak az égen. A brit Védelmi Minisztérium nyilvánosságra hozott UFO-aktáit a National Archives oldalán egy hónapig bárki megtekintheti.

 

 

 

 

origo.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ezt a cikket anno én is olvastam az újságban. Én elhiszem, hogy ezek az igazi akták, és bár attól egy UFO- story nem lesz hitelesebb, hogy vadászpilóta meséli el, nem pedig parasztbácsi, én hiszem, hogy tényleg vannak földön kívüliek, akik már megtaláltak minket. Addig amíg nem ártanak nekünk én szívesen "látom" őket. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...