Jump to content
PirateClub.hu

A morbid gondolatok fokozzák az étvágyat


nickey
 Share

Recommended Posts

Az étkezéssel kapcsolatban létezik egy mondás, mely szerint „úgy eszik, mintha nem érné meg a holnapot”. Ezt azokra az emberekre vonatkoztatják, akik sokat és mohón esznek.

 

Egy Amerikában készült felmérés szerint azok az emberek, akik saját halálukra gondolnak hajlamosabbak arra, hogy többet egyenek és sokat nassoljanak. A felmérés készítői ugyanakkor összefüggést találtak a Tv-ben látott gyilkosságok, merényletek, negatív hírek és a túlzásba vitt táplálkozás között.

 

A szakértők a mértéktelen táplálkozást az önmagunkról alkotott képpel, énképpel hozták összefüggésbe. Amikor az emberek saját halálukra gondolnak, óhatatlanul azon morfondíroznak hogyan élték addigi életüket, hagynak-e valami maradandót maguk után, mit sikerült elérniük stb. A mulandóság gondolata egyeseket hajlamosabbá tesz a búskomorságra és ezt úgy próbálják ellensúlyozni, hogy egyre többet esznek. Ezek a nem túl kellemes gondolatok sokakban lelkiismeret furdalást ébresztenek és valljuk be őszintén kevesen mondhatják el kezüket a szívükre téve, hogy az életben mindig igazságosak voltak és makulátlanul tiszta a lelkiismeretük.

 

Ezek olyan gondolatok, amelyek kellemetlen érzések hadát hozzák a felszínre. Ennek a szorongásnak az oldására és levezetésére a legtöbben a mértéktelen zabálást választják. Egyesek valóságos zabagéppé változnak, leginkább azok, akiknek alacsony az önbecsülése.

 

A szakértők egyetértenek abban, hogy ennek leküzdésére az egyik legjobb módszer a pozitív gondolkodás. Köztudott, hogy az optimisták és azok, akiknek nagyobb az önbizalma, sokkal gyorsabban fogynak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...