Jump to content
PirateClub.hu

Juniper: 100 Gbps-os Ethernet hálózat


hankock
 Share

Recommended Posts

A hálózat eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott cég elkészült az első 100 Gbps-os Ethernet csatolóval, jóllehet maga a szabvány még egy évig nem készül majd el.

 

0610jun1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

A vállalat bejelentette, hogy egyik saját routerüket egy új interfésszel egészítik ki, amely lehetővé teszi az eddigi legnagyobb Ethernet hálózati sebesség elérését. A 100 Gbps-os iram rekordnak számít, és bár még maga a szabvány sem áll készen, a cég bízik abban, hogy gyorsan és fájdalommentesen elterjedhetnek termékei.

 

A Juniper egészen pontosan egy kiegészítő kártya formájában készítette el a megoldást, amely a T1600 típusú router esetében jöhet jól azon telekommunikációs szolgáltató cégeknek, a felhő-környezetet kialakító, valamint a tömeges, nagyszámú számítógép virtualizációjára építő vállalatoknak, amelyek igényt tartanak a nagyobb átviteli sebességre. Az indoklás szerint a 100 Gbps-os iram elérése elkerülhetetlen, a kérdés eddig is csak az volt, hogy mikor juthatunk el a mérföldkő átlépéséhez - ez most elérkezett, ám azt érdemes megjegyezni, hogy jelenleg a 10 Gbps-os Ethernet számít a leggyorsabb szabványnak a piacon.

 

Az IEEE illetékes bizottsága ugyanis még most is dolgozik a 40, illetve 100 Gbps-os szabványok véglegesítésén. A legutóbbi, ezzel kapcsolatos információk szerint ez még legalább egy évig nem készülhet el, így érdekes helyzet állhat elő, amikor a Juniper megkezdi a felhasználók által is használt hálózatok tesztjellegű frissítését, a nagyobb iram elérhetővé tételét. Azzal kapcsolatban a cég részéről nem hangzott el nyilatkozat, hogy miért dobják piacra a megoldást a szabvány elkészülte előtt, mindössze arról esett szó, hogy az első ilyen megoldások még az év vége előtt megjelenhetnek egyes hálózatokban.

 

Az interfészt tartalmazó kártyát ezen a héten, Tokióban mutatják be, az InterOp kiállítás alatt.

http://www.interop.jp/en/index.html

(SG)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...