Jump to content
PirateClub.hu

200 megabites elérést tesztel a Virgin Media


hankock
 Share

Recommended Posts

A brit szolgáltató idén fejezi be hálózatának frissítését, legfeljebb 50 megabites eléréseket kínálva az előfizetőknek. Eközben azonban a szerencsés kiválasztottak már 200 megabites kapcsolatot is kipróbálhatnak.

 

A Virgin Media jelezte, hogy Kentben, egészen pontosan Ashford városában megkezdik az eddigi leggyorsabb otthoni csomagnak számító 200 Mbps-os elérések beüzemelését, egyelőre tesztjelleggel. Mintegy 100 alkalmazott, valamint kívülálló fanatikus juthat hozzá a rekordsebességet nyújtó elérésekhez, amelyek legalább 6 hónapig rendelkezésre állnak majd.

 

A cég - amely saját magát az egyetlen következő generációs internetszolgáltatóként jellemzi a szigetországban - tavaly decemberben kezdte meg az 50 Mbps-os elérések bevezetését, amely a nyár végére válik elérhetővé a teljes hálózaton. A következő lépés a jelek szerint a 200 megabites otthoni kapcsolat lenne, amelynek feltöltési iramáról azonban még nem született végleges döntés. A szolgáltató ezzel kapcsolatban egyelőre annyit árult el, hogy több eltérő változatot is kipróbálnak, amelyekkel egy széles skálán haladnak majd végig, hogy megtalálják az optimális upstream sebességet.

 

A Virgin szerint a fenti programmal a világ leggyorsabb DOCSIS 3.0 hálózatát alakítják ki, amelyben a legfőbb partner szerepét a Cisco tölti majd be - utóbbi nyilván az otthoni felhasználásra szánt Linksys család tagjai révén érdekelt a fejlesztésekben. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy az otthoni felhasználók miként hasznosítják a nagyobb letöltési sebességet a HDTV-szolgáltatások, valamint a különböző biztonsági platformok esetében.

 

Még nem alakították ki az új elérések széleskörű bevezetésének menetrendjét, hiszen erre nincs igazán vásárlói igény - a tesztelésben résztvevő fanatikusokat a cég elmondása szerint csúcsteljesítményű PC-ik, valamint elhivatottságuknál fogva választották ki.

 

(SG-Gyurkity Péter)

 

 

Mikor lessz ilyen netem ..............soha.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...