Jump to content
PirateClub.hu

Üzemképes a világ legnagyobb mobilja


Zotyacom
 Share

Recommended Posts

Gyakran hangoztatják a szakemberek, hogy a mostani gazdasági világválságból a fejlesztések és az innováció jelenthetik az egyetlen kiutat. Nos, aligha ilyen megoldásokra gondoltak.

 

A világ legnagyobb, teljesen működőképes mobil készüléke 4,5 méter magas és Chicagóban található. Az eszköz a Cricket Wireless amerikai mobil szolgáltató legújabb reklámkampányának részét képezi. Hatalmas méretei ellenére azonban nem csak figyelemfelkeltésre alkalmas, hanem aki akar akár SMS-t is küldhet a segítségével.

 

A készülék pontos mása a Samsung R450 Messager készülékének, csak éppen XXL méretben. A fejlesztők nagy hangsúlyt fordítottak arra, hogy a másolat minden apró részletében hasonlítson az eredetire és teljesen működőképes is legyen. Így bárki használhatja a billentyűzetet, feltéve, ha képes őket elérni és van elég ereje az egyes gombok lenyomásához. Egy kéz mindenesetre nem elég a billentyűzet előhúzásához és 160 karakter beütése komoly tornamutatványnak felel meg.

 

A Samsungtól nem idegen az óriás telefonok készítése, hiszen a konszern korábban 30, egyenként 6 méter magas elemet készített, amelyek egy kezet és egy mobilt mintáztak. A különleges építményt frekventált helyeken helyezték el és elsősorban Ázsiában használták reklámcélokra. Az eddigi legnagyobb mobiltelefon rekordját egyébként a mindössze 123 centiméteres MegaPhone tartotta, amit egy informatikai cég épített meg és főleg kiállításokon, illetve más rendezvényeken mutatta be.

 

Az eddigi legabszurdabb terv viszont Ausztráliából származik, ahol John Ilhan milliomos 2005-ben bejelentette, hogy 20 millió euróért akar felépíteni egy 120 méter magas, mobiltelefont formázó felhőkarcolót. Mivel a vállalkozó 2007-ben szívinfarktust kapott, a Phone Tower nevű torony tervei is feledésbe merültek.

 

A Guinness Rekordok Könyvében néhány éve már igazán abszurd teljesítmények és termékek is megtalálhatók. A legtöbb esetben egyszerű figyelemfelkeltésről van szó, s valóban, ennél olcsóbban és jobban aligha lehet reklámozni. A leggyorsabb SMS-ező 41,52 másodperccel tartja a jelenlegi világcsúcsot. Emellett külön kategória van a vakon SMS-ezők számára is. A nemrég elkészült legnagyobb mobilhoz szükség volna a világ legnagyobb nadrágjára is. A jelenlegi csúcstartó farmeróriás azonban "csak" 40 méter hosszú, ezáltal még túl kicsi az új modellhez.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...