Jump to content
PirateClub.hu

A Geforce az új bajnok


 Share

Recommended Posts

Az első tesztek szerint a Geforce GTX 295-ös jelenleg a leggyorsabb grafikus kártya, ha játékokat akarunk futtatni. Az Nvidia csak késve tudta visszavenni trónját az AMD-től.

 

Több hónapos vegetálás után végre összekapta magát az Nvidia. Ez mindenképpen örömteli hír, hiszen a konkurens vállalat Radeon HD 4870 X2 nevű csúcskártyája már augusztus óta üldögélt a trónján. Az AMD szerint a termék jelentősen túlszárnyalta az előzetesen várt eladásokat. Ennek a folyamatnak lett áldozata a Radeon HD 4850 X2, mely közel egy hónapos késést szenvedett el a tervezett megjelenéshez képest. Persze a kisebbik testvér a karácsonyi szezonban alaposan kitombolhatja magát, hiszen a Sapphire kétszer 512 megabájt memóriás termékét 270 dollárért kínálják a nagyobb webáruházak.

 

Az Nvidia vezetősége az AMD eladási adataira csak irigykedhet, mivel az 55 nanométeres GT200 csip fejlesztése nem a terveknek megfelelően haladt, így az ünnepi szezonról sajnos lemaradtak az új GeForce termékek. Nemsokára viszont itt az új trónkövetelő GeForce GTX 295 néven, előreláthatólag a jövő hónap első felében, ajánlott fogyasztói ára pedig 499 dollár lesz.

 

A Nvidia természetesen semmit sem bízott a véletlenre, és még a megjelenés előtt odaadta a nevesebb hardveroldalaknak az új terméket. Érdemes megjegyezni, hogy a kártya még nincs végleges állapotban, ezért a tesztelés menetét pár megkötéssel is kiegészítették.

 

Az előzetes tesztek nem írhattak az új hardver fogyasztásáról, hőmérsékletéről és zajszintjéről. Emellett csak hat játék tesztelését engedélyezték, melyek a következők: Call of Duty: World at War, Dead Space, Fallout 3, Far Cry 2 (DX10), Grand Theft Auto 4 és Left 4 Dead. A megszorításoknak vélhetőleg az az oka, hogy a tesztelésre kiküldött kártyák még nem a végleges BIOS-szal működnek, és az eszközmeghajtók sincsenek tökéletes állapotban.

 

Ennek ellenére az új Geforce igazi bajnoknak tűnik. Gyakorlatilag nem volt olyan játék, amit futtatva maximális beállítások és felbontások mellett ne a 295-ös bizonyult volna a jobb kártyának, átlagosan 5-10 százalékos volt az előnye a Radeonnal szemben. Kisebb felbontásokban ugyan előfordult, hogy a 4870 X2 került az éltre, de attól még tény, hogy trónfosztás történt.

 

Forrás:index.hu

 

Link to comment
Share on other sites

Végre egy olyan kártya ami a nevében foglalja a fogyasztását :D :D

 

De legalább dolgoznak az Nvidia-nál. Remélem nemsokára azért előrukkolnak olyannal is amit az átlag felhasználó is meg tud fizetni, és nem lesz akkora tápigénye sem.

 

 

Szerkesztve:

Vagyis a neve megegyezik a fogyasztásával!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ár/érték?????

4870x2 = 270 USD a GTX295 meg 500 USD!!

 

Teszek kettő 4870x2-t CF-ben 540 dollár, és Már körbe is röhöte a 295-öst, igaz többet fogyaszt a gép, meg 40 dolláral többe kerül!!

 

Lassan már nevetséges ami az Nvidiáéknál megy!

Link to comment
Share on other sites

Hát, ha játékokon belüli sebességét nézzük, akkor messze nem a leggyorsabb. A Quadro széria 3D tervezéshez van kitalálva (CAD), mint ATiéknál a FireGL. De ha ezen belül nézzük, akkor valóban nincs párja, bár ezekben a kártyákban nem vagyok otthon.

Link to comment
Share on other sites

Na igen elég drága, de még 2db 4870x2-es se veri a világ legerősebb kártyája elméletileg, a Quadro FX 5800-as, ugye bár :)

 

Már mondtam, hogy a két kártyának köze nincs egymáshoz. Az átlag felhasználót szerinted érdekli, hogy egy Quadro FX 5800 milyen gyors? Nem is játékra van.

4870X2 a leggyorsabb játékos kártya. Lesz majd a GTX 295 az verni fogja, de brutális ára lesz. Hiába lesz GTX 295, mert úgyis csak pár fanatikus veszi meg. Az alsóbb kategóriában ugyan olyan jól fog fogyni a HD4850.

Ilyen csúcskártya csak parasztvakítás. HD 4850-el/GTX260-al is maxon megy minden, fölösleges ezeknél drágább kártyát venni. 3D Markozni persze jó lesz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...