Jump to content
PirateClub.hu

Belga üzenet a Marslakóknak


roggenbrot
 Share

Recommended Posts

Belga üzenet a Mars-lakóknak

 

A flamand közszolgálati televízió az év végén üzenetet akar küldeni a világűrbe, hogy felvegye a kapcsolatot értelmes lényekkel. A nézőkkel közösen alakítja ki az üzenet formáját és tartalmát.

 

Hogy pontosan milyen eszközökkel akarják a világűrbe juttatni a flamandok felhívását, az még nem teljesen világos, bár a csatorna vezetői esküsznek arra, hogy tervük halálosan komoly.

 

Már több nemzetközi űrkutatóval is kapcsolatban állnak, támogatást kérve a projekthez. Nem kell feltétlenül az Egyesült Államoknak lenni ahhoz, hogy ilyesmivel kirukkoljunk. Az elképzelés ihletője mindazonáltal Amerika: a hetvenes években juttatták az űrbe azt az arany lapot, amelyre földi üzenetet véstek, egy férfi és egy nő alakja és a naprendszerünk látható rajta.

 

forrás: hirtv.hu

 

Szerintem az egésznek nem sok teteje van, mert biztos nem léteznek marslakók, mindenesetre elég érdekesnek találtam a hírt. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

6 hétig voltam kint Belgiumban, a múlt héten jöttem haza. Mondhatom elég tökkelütött népség... A flamand nyelvről meg csak annyit, hogy csak annyit tudtam megtanulni, hogy: "ook om mee te nemen" (a kajáldák kirakatán szerepelt, és azt jelenti, hogy "elvitelre is" :D ) Na jó, ez nem igaz, de elég durva nyelv. Komoly egoizmus a részükről, hogy egy néhány millió ember által beszélt nyelven próbálnak kapcsolatot teremteni...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...