Jump to content
PirateClub.hu

Disztraktor


bunfi
 Share

Recommended Posts

Zenekartörténet

A hatalmas mezőgazdasági terület fölött lágy szellő fújdogált, ami kellemesen kavarta a kurva meleg, fülledt nyári levegőt. Békés csend honolt, csak a madarak énekeltek, a bogarak zümmögtek, a tehenek bélsara csattant a füvön, és a 120 gépparkos kombájntársaság aratott a szomszédos búzamezőn. Vad Haraszt egy fa alatt hősölt, mert ott nem érte a nap. Annyira… De még így is úgy izzadt, mint ahogy. Egy ideig azzal foglalatoskodott, hogy egy főszálat rágcsálva nem csinált semmit, aztán áttért a szokásos hülyére ivás, aztán röhögve fetrengés a füvön nevezetű hobbijára, és ezután elaludt.

Eközben Ész Kombájn, aki a szomszédos búzamezőn dolgozott a kombájntársaságnál épp aratott egy kombájnnal. Vagyis csak próbált. Mivel klausztrofóbiás volt, nem bírta a szűk fülkét, és a lábait állandóan rángatta az ideg, ráadásul pont akkor a legjobban, amikor azok a gáz- és fékpedálon voltak. Így hát állandóan tönkretette a gépeket és több kár okozott, mint amennyit nem okozott volna, ha tud rendesen aratni. Mondták is neki, hogy olyan hülye, hogy inkább észt arasson, ne pedig búzát. El is határozta, hogy kilép a téeszből és zenekart alapít, és learatja az emberek eszét. Mivel vicces, belevaló srácnak tartotta magát, aki költőket megszégyenítően tud költeni, ráadásul kiváló énektehetséggel rendelkezik, mivel az esti kocsmázások alkalmával megedződtek a hangszálai, ezért a szövegírói és énekesi posztot magára vállalta. Így már csak társak kellettek neki. Ekkor a lágy szellő elhozta számára a megoldást! Pontosabban a szomszédos legelőről Vad Haraszt két hete érlelt zamatos hónaljának üde illatát.

El is indult, hogy megkeresse a szag gazdáját, mert kölnit akart csinálni ebből a földöntúli bukéból. Hát amint megleli Vad Harasztot, látja ám, hogy az mit csinál: hat tehén farkát egy fához kötötte, a tehenek elé pedig tehéncsemegét szórt, hogy a tehenek oda akarjanak menni, ezáltal kifeszül a farkuk, és o így tud gitározni! Ész Kombájn amint meghallotta, hogy hogyan virgázik a hathúros tehénfarok-gitáron Vad Haraszt, egyből tudta, hogy megtalálta a megfelelő gitárost. Vad Haraszt hamar belement a zenekar alapításba, mivel ki akart törni a tanyasi életből, és a városban érvényesülni, főleg, mert ott nagyobb a szeszes ital választék! Fel is kerekedtek hát, és beüzemelték a két lóerős kabriójukat élén a két lóval. Hát amint vagy 12-vel száguldanak, látnak az út menti árokban egy embert, aki nagyon sír. Meg is álltak, igaz csak pisálni, de ha már ott van az illető, megszólították.

Az illető neve Zsíros B. Ödön volt, és kiderült, hogy juhpásztor, és azért sír, mert elvesztette a nyáját, mert részegen pókerozott a kocsmába és feltette a nyájat tétnek, pedig vak. A srácok meg mondták neki, ne bőgjél már itten, inkább legyél a bogősünk. Amikor kiderült, hogy nem is tud basszusgitározni, az sem tuja, mi az, egyből bevették a bandába. És így lett meg a Disztraktor.

A felállás:

- Hideg Vér – ének & basszus (=Ész Kombájn)

- Vas Tüdő – gitár (=Vas Haraszt)

Merthogy itt volt ugye ez a baszarintos Zsíros B. Ödön gyerek. Hát vele nem is lett vóna semmi baj, csak hát láttunk a képdobozban egy Bankcsata klipet Lukács Zászlóval, Rumos Cseresznyével meg Fejes Káposztával, és ottan mondták, hogy ok sztárzenekar. No, gyorsan meghánytuk az aznapi hánynivalónkat, aztán megvetettük a kiskertet búzával, osztán meg kibasztunk Tónival, mert kibasztuk a zenekarból! Mert rájöttünk, hogy ha a Bankcsata sztárzenekar, akkor nekünk is olyan felállásban kell nyomulnunk, mint nekik. Így hát Vér, a legjobb magyar tressmetál torok, nyakába akasztotta a bogot is. MONDOM: VÉR A LEGJOBB MAGYAR TRESS METÁL TOROK!!!

Most már csak dobos kellett. Mindenképp egy hozzánk hasonló lepukkant, alkesz háztáji parasztot akartunk, ezért elmentünk a parasztboltba – vagy ahogyan tik mondjátok, a gazdaboltba. Na, ottan meg az eladó olyan szívélyesen fogadott minket, hogy csak akkor hallgatott el, amikor Vér már negyedszer vágta szájon a cirokseprűvel. Elmondtuk neki, mi a helyzet, aztán megkérdeztük tőle, tud-e dobolni. Mondta, hogy nem. Na, ekkor már föcsillant egy kis reménysugár a csípásunkban, így hát megkérdeztük, hogy lenne-e kedve beszállingózni hozzánk. Erre meg azt mondta, hogy nem. Na, egyből bevettünk és elmentünk inni. Egyszer-kétszer jól meg is vertünk, hogy érezze, vigyázó kezek között van – szemmel tarcsuk, úgyhogy eszébe ne jusson lelépni! Így hát meglett a teljes felállás meg feles állás, ami a józanságot illeti.

Tehát a felállás:

- Hideg Vér – ének & basszus (=Ész Kombájn)

- Vas Tüdo – gitár (=Vas Haraszt)

- Ondó Ogre Andor – dob (=Ogre)

Na de mostanság volt ugye egy-két pontosabban két koncertünk és a másodiknál betoppant Zsíros B. Ödön, aki amikor kirúgtuk a bandából elment nepálba áldozni a rizspálinka istenének, és közben megesmerkedett Zseniális teknőssel aki egy rúd kolbászért megtanította basszerolni. És ezért felvette a Kocsonya művésznevet.

 

Tehát a felállás:

 

- HIDEG VÉR – költemények, s ezek interpretálása önnön hangjainak széles spektrumával, gettározás, nótaszerzés

 

- VASTÜDŐ – a misztikus hathúros bűvölése, elbaszarintott bassztémák korrigálása, költemények elbírálása, jóváhagyása, borítókép megpiktorolása, a honlap honlapolása

 

- OGRE – alázatos parancsteljesítés, kussolás, fejbólogatás, mindig dicsérő, magasztaló elismerése Vér és Tüdő ötleteinek… ja, és az agrár metál sámándobjainak precíz megdörrentése

 

- KOCSONYA – apokaliptikus disznó, a feneketlen bendőbömbölés imitálása 4 hurkaujjával, gépzsírevés és norbi ápdét kiírtása a világból

 

A zenekar lemezeit és Klipjeit letöltheted a honlapjukrol

 

Honlap:

www.disztraktor.hu

 

E-mail:

disztraktor@freemail.hu

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...