Jump to content
PirateClub.hu

Erdőtüzek Oroszországban


Norbee21
 Share

Recommended Posts

Hőség tombol Oroszországban, mely sajnos táplálja az erdőtüzeket. A tűlevelű fák háromszor is lánga lobbantak az elmúlt napokban. Görögországban szintén forróság uralkodik.

 

Moszkvát is utolérte a nagy meleg. Hétfőn és kedden a 30 fokot is meghaladta a hőmérséklet. Ez volt az első nap ebben az évben, hogy ilyen magasra szökött a hőmérő higanyszála az orosz fővárosban. A meleget egyébként stabil anticiklon okozza, ami a Kelet-európai-síkság felett alakult ki.

 

A magas hőmérsékletnek azonban árnyoldalai is vannak: tüzek pusztítanak az orosz tajgákon, az Altaj-régióban. Már háromszor lobbantak lángra az elmúlt napokban a tűlevelű erdők fái. A térségben kedden 33 fokig emelkedett a hőmérséklet, és sajnos a napokban sem várható enyhülés.

 

Tavasz óta ezeken a területeken már több, mint 150 tűz pusztított, majdnem 3500 hektáron. A tüzeket általában villámcsapások okozzák, amelyek a száraz aljnövényzetben lobbannak lángra.

 

Görögországban is forróság uralkodik. Két héten belül már másodszor emelkedett 40 fok fölé a hőmérséklet. Ez a partoktól kissé távolabb, 10 km-re tud kialakulni, a partok mentén ugyanis a tenger hűsítő hatása érvényesül. A legmagasabb hőmérsékletet kedden mérték Athéntől nem messze, itt 42 fokot regisztráltak. A napokban kicsit fellélegezhetnek a görögök, egy hidegfront érte el Görögországot, ami miatt 8-10 fokkal vissza is esett a hőmérséklet. A hétvégén ismét forróság várható.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...