Jump to content
PirateClub.hu

Bölények költöznek a csernobili tiltott zónába


PrinceCherry
 Share

Recommended Posts

A csernobili tiltott övezet kevésbé radioaktív területeire telepít bölényeket az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma. Emellett támogatják a biztonságos turistautak kiépítését is.

 

Kísérleti jelleggel rövidesen bölénycsordát telepítenek a csernobili tiltott övezetbe, hogy megfigyeljék, miként reagálnak az állatok az ottani létfeltétekre. Az állatokat a felrobbant reaktor körül kialakított 30 kilométeres tiltott övezeten belül egy radioaktivitással kevésbé szennyezett, 20 hektár kiterjedésű, elkerített helyre viszik.

 

"A Csernobil körüli tiltott zónán belül nem egyforma a sugárszennyezés szintje, vannak nagyon szennyezett és részlegesen szennyezett, az állatok létéhez megfelelő helyek" - mondta el Volodimir Sandra, a rendkívüli helyzetek minisztere egy sajtótájékoztatón. A kísérlethez azért választották ezeket az állatokat, mert a bölények az ukrán erdők legnagyobb testű lakói, és a Csernobil környéki éghajlati viszonyok megfelelők számukra.

 

Később turistautakat is kialakíthatnak

 

Sandra emellett megismételte korábbi kijelentését, hogy támogatja biztonságos turistaútvonalak kialakítását a csernobili tiltott övezetben. "Csoportos utazásokat kell szervezni ukrán és külföldi turisták számára a zónába, hogy mindenki saját szemével győződhessen meg arról, milyen következményekkel jár egy fatális emberi hiba" - tette hozzá.

 

Link to comment
Share on other sites

Csoportos utazásokat kell szervezni ukrán és külföldi turisták számára a zónába

Na de jó, turistalátványosságot csinálnak Csernobilból... És lesznek ott pólóárusok is I Love Chernobil feliratú pólókkal meg bögrékkel?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...