Jump to content
PirateClub.hu

GeForce FX 5600!


 Share

Recommended Posts

Szevasztok, van nekem egy 128 MB-os Geforce FX 5600 XT videokarim, és azt vettem észre rajta, de már elég régen, h nem működik a hűtője, nem pörög, semmit sem csinál, de a hőmérséklete még sem megy fel olyan nagyon, Aida-ban szoktam ezt nézni. Ma délután tesómmal kifujattuk a port a gépből (eléggé tele volt), utána meg azt gondoltuk, hátha kontakt hibás v vmi, bespréztük WD40essel, ezzel remélem hibát nem csináltunk benne :) De így sem működik. Kérdéseim: ha behalt a hűtő, azt ki lehet rajta cserélni, ha igen, milyen árban van kb.

 

Ha a gépemen megy a net, msn, letöltök vmit, és úgy nézek vmi videoklippet akkor a kép gyakran késik a hanghoz képest. Ez akkor van, ha netről átváltok a videoklippre, és akkor egy idő múlva azért visszaáll. Ez lehet a videokártyám miatt?

 

Egyébként Celeron 2,2 GHzes procim van, eddig 1 Giga, 400 Mhzes Samsung memróia (most már 1,5 giga) van benne, az alaplapom pedig Abit IC 7. Ha vmiben tudtok segíteni, akkor köszi

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, már nagyon kinéz egy alaplap + proci + videokártya csere, + akkor még a memróiát is cserélni kellene. Csak a procit azért nem akarom, mert már sokszor volt hol a proci cserélve, hol az alaplap, de ez egy Socket 478as foglalatú alaplap, most már vmi újabbra akarom kicserélni. Amíg megy ez, addig jó lesz ez is.

 

Egyébként az mitől lehet, h az előbb megnéztem, egy videoklipp szinte 100 %ban lefoglalja a procit, de egy film nem annyira, és éppen ezért a videoklippek alatt nagyon akadozik a gépem.

Link to comment
Share on other sites

Codec függő, hogy mi akad, és mennyire terheli a géped. például az *.mpg valószínűleg reccenés nélkül megy, egy nagyobb felbontású *.wmv már nem annyira biztos. DviX-et könnyeb dekódolni mint XviD-et (H264 szerintem esélytelen ezen a gépen). Az sem mindegy, hogy fix ,vagy dinamikus mintavételezést használtak tömörítésnél. Aztán a hangkódekek is jelentősen különböznek, és még sorolhatnám. Az *.avi formátumnál a "kép" külön van választva "hangtól", ezért itt elképzelhető, a "csúszás". A hangot időben dekódolja a géped, a képet már nem tudja olyan gyorsan kiszámolni, megtelíteni.

 

Próbád ki a MediaPlayerClassic-ot, alacsony gépigénye van viszont kellőképpen gyors és intelligens:

http://www.free-codecs.com/download/Media_Player_Classic.htm

 

Pedig pont a processzort kellene lecserélned, egy 3Ghz-es Northwood nem olyan drága. Nem hiszem, hogy videó kártya okozná ezt a jelenséget, de egy túlmelegedett alkatrész képes furcsa dolgokat produkálni. Szerelj a kártya alá egy nagyobb ventilátort, aztán jó napot! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...