Jump to content
PirateClub.hu

Hibrid lesz a következő Toyota Supra


DriftKing
 Share

Recommended Posts

toyota.jpg

 

A Toyotának van messze a legnagyobb kínálata a hibrid autókból, de a fejlesztők mégsem ülnek babérjaikon. Legújabb híresztelések szerint a következő Suprát is egy ilyen rendszerű erőforrás hajthatja majd.

 

A már tavaly bemutatott FT-HS nevű hibrid sportautó koncepcióról sokan állították, hogy az ötödik generációs Supra előfutára lehet, de hivatalos információk ezt eddig még nem erősítették meg. A 2007-es Detroiti Autószalonon leleplezett modellt a japánok elvitték a mai napon kezdődő Melbourne-i Autókiállításra is, ahol a cég főnöke, Peter Evans megemlítette, hogy ez a koncepcióautó adhatja a következő Supra alapját.

 

Az ausztrál bemutató során az igazgató "doppingolt Priusnak" nevezte az autót és arra célzott, hogy a jövő Suprája az FT-HS koncepcióra fog épülni, de a szériaváltozat teljesen új köntöst kap. Az autót egyébként a Toyota kaliforniai fejlesztő- és formatervező központjában tervezik.

 

Az eddigi Suprákhoz hasonlóan a koncepcióautó is klasszikus orrmotoros, hátsókerék-hajtásos, kétajtós kupé, de hajtásrendszere gyökeresen eltér az eddigi változatokétól. A 400 lóerő összteljesítményű rendszer egy 197 lóerőt produkáló villanymotorból, valamint egy 292 lóerős 3,5 literes V6-os benzines egységből áll, ami erős hasonlóságot mutat a Lexus GS450h hajtásával.

 

Egyelőre még nem áll rendelkezésre információ arról, hogy mikor kerül újra sportkocsi a Toyota modellpalettájába, de valószínűsíthető, hogy az évtized végéig várni kell erre.

 

20080229toyota_n.jpg0702_b_2007_toyota_ft_hs_concept_4.jpg0702_c2007_toyota_ft_hs_concept3.jpg0702_c2007_toyota_ft_hs_concept8.jpg0702_c2007_toyota_ft_hs_concept1.jpga>

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...