Jump to content
PirateClub.hu

A televíziót is meghódítja a YouTube


PrinceCherry
 Share

Recommended Posts

A japán Matsushita olyan HDTV-készülékeket tervez piacra dobni, amelyek közvetlenül a világhálóról közvetítenék az egyes tartalmakat, így például a YouTube oldalán közzétett felvételeket.

 

A cég közleménye a világhálóra szánt tartalmak nappaliba történő integrálását emeli ki, mint a tervezett új televíziók elsődleges előnyét. Ezt tenné ugyanis lehetővé azon plazmatévék megjelenése, amelyek a beépített internetkapcsolat révén akár a YouTube portálon megjelenő tartalmak sugárzását is könnyedén megoldanák.

 

"Első alkalommal tudják majd élvezni a mainstream vásárlók a nappaliban a YouTube-videókat, mégpedig a megfelelő widescreen technológia minőségével" - magyarázta a Matsushita Electric Industrial első embere. A VIERA PZ850 sorozat tagjai ugyanakkor a Picasa webes albumok képeit, valamint a Google képmegosztó szolgáltatását is kezelik, ezzel pedig számos olyan tartalmat tesznek elérhetővé a televízión keresztül, amelyek eddig kizárólag az interneten és az arra kapcsolódó számítógépen voltak hozzáférhetők. Az internetre kapcsolódó plazmatévék elsőként az észak-amerikai kontinensen jelennek meg valamikor tavasszal.

 

Nem a Matsushita az első, amely az internetes szolgáltatásokat ötvözné a hagyományos televíziókkal. A rivális Sony szintén tavasszal dobná piacra azon készülékeit, amelyek több ingyenes megoldást támogatnak és többek között az AOL, a Yahoo, a Sony Pictures és a Sony BMG internetes tartalmait közvetítenék a vásárlóknak.

 

A megfelelő kínálatról is igyekeznek gondoskodni, a Sony Pictures Television ugyanis ezzel egy időben a YouTube oldalán teszi elérhetővé bizonyos műsorait, a kiadásokat pedig az ugyanott megjelenő reklámokból fedeznék.

 

Forrás:sg.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...