Jump to content
PirateClub.hu

Az Intel bemutatja a világ legjobb processzorát


Recommended Posts

Az új termékcsalád tagjai minden eddigit felülmúló teljesítményt ígérnek kevesebb energia felhasználása mellett

 

SANTA CLARA, Kalifornia, 2006. július 27. - Az Intel Corporation a mai napon bemutatta 10 Intel® Core™ 2 Duo és Intel® Core™ 2 Extreme processzorát, amelyeket otthoni és üzleti célra használt asztali számítógépekbe, laptopokba, és egyéb munkaállomásokba szán. Ezek megváltoztatják a számítógépek teljesítményét, méretét és energiafelhasználását és ami a legfontosabb megreformálják azt, ahogyan használjuk őket.

 

A Core 2 Duo processzorok egyszerűen a legjobbak a világon, mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. Az iparág az Intel Pentium processzorok bemutatkozása óta nem lehetett tanúja a számítógép lelkét jelentő processzor újjászületésének. A Core 2 Duo asztali számítógépekbe szánt processzor egy olyan energiatakarékos csoda, amely 291 milló tranzisztort tartalmaz és mégis 40 százalékkal kevesebb energiát használ fel, miközben a jelen és jövő alkalmazásaihoz szükséges teljesítményt nyújtja.

 

A régóta várt processzorcsalád már most hatalmas támogatottságot élvez, több mint 550 olyan gép tervezése folyik, amelynek lelke ezen család tagjai lesznek ez a szám az Intel történetében eddig a legnagyobb. Hamarosan üzletek tízezrei fogják árusítani az ezen processzorokon alapuló számítógépeket és tartozékokat.

 

Az Intel Core 2 Duo processzorok a világ legfejlettebb gyáraiban készülnek az Intel 65 nanométeres gyártástechnológiájával. A processzor asztali PC-kbe szánt változata szintén biztosítja a közel 40 százalékos teljesítménynövekedést és a több mint 40 százalékos energia-megtakarítást az Intel eddigi legjobb processzorával szemben. Több független vizsgáló szervezet mérései is bizonyítják, hogy ezek a processzorok tízből legalább kilenc esetben a legjobbnak bizonyultak a szerver, asztali és játék PC-k teljesítménymérő tesztjein.

 

Az Intel Core 2 Duo családja öt, asztali PC-k számára készített processzort tartalmaz, amelyeket üzleti, otthoni vagy fanatikus játékrajongók számára fejlesztettek ki. Az öt mobil processzort a mobil életstílus jegyében alkottak meg. Az Intel Core 2 Duo-alapú munkaállomások emellett élenjáró teljesítményt nyújtanak olyan területeken is, mint a tervezés, tartalomszerkesztés, vagy mérnöki munkák.

 

 

 

A processzorcsalád az Intel forradalmi Intel® Core™ microarchitectúráján alapul, amelyet az energiatakarékosság jegyében és csúcsteljesítmény leadására terveztek. A két mag együttes erejével, mint két motorral, a processzorok számos feladatot gyorsabban tudnak elvégezni. Emellett zökkenőmentes működést biztosítanak több alkalmazás egyidejű futtatásának esetében is, például amikor e-mail írása közben zenét hallgatunk, letöltünk és egy víruskeresőt futtatunk. Ezek a kétmagos lapkák olyan feladatok elvégzésére is alkalmasabbak, mint nagyfelbontású videók lejátszása vagy a számítógép védelme elektronikus pénzügyi tranzakciók esetén, sőt, alacsonyabb fogyasztásuknak köszönhetően a hordozható számítógépek akkumulátora hosszabb ideig képes üzemelni.

 

Az egyéni felhasználók és vállalkozások az Intel Core 2 Duo processzorokat azokban az Intel platformokban is megvásárolhatják, amelyek különböző testreszabott Intel szoftver és hardver technológiákat tartalmaznak. Ilyen például az üzleti szféra számára kifejlesztett Intel® vPro™ technológia, a laptopok számára életre hívott Intel® Centrino® Duo mobil technológia, vagy az otthoni szórakozást előtérbe helyező Intel® Viiv™ technológia.

 

 

 

A termékek nagy része ezek mellett olyan Intel által alkotott és tervezett megoldással bír, mint az Intel® Virtualizációs Technológia és az Intel® Active Management Technológia, amelyek a számítógépet még biztonságosabbá és kezelhetőbbé teszik. A 64-bites technológia immáron laptopok számára is rendelkezésre áll. Az új processzorok az Intel® 975X, 965, és Mobile Intel® 945 Express chipkészlet-családjával is párosíthatók. Az Intel 965 Express chipkészlet magában hordozza a legújabb integrált grafikai és Intel® Clear Video technológiát. Mindezek a chipkészletek kompatibilisek a Microsoft Windows Vista* Premium-mal.

 

 

 

Legújabb fejlesztések:

 

Az Intel Core 2 Duo és az Intel® Core™2 Extreme processzorok számos fejlesztést tartalmaznak:

 

Intel® Wide Dynamic Execution Megnöveli a teljesítményt és a hatékonyságot, mivel mindkét mag képes négy teljes utasítást végrehajtani a 14 lépcsős futószalag segítségével

Intel® Smart Memory Access Megnöveli a rendszerteljesítményt a memóriakésleltetés csökkentésével, úgy optimalizálva az elérhető sávszélességet, hogy akkor szolgáltat adatot a processzornak, amikor arra szükség van

Intel® Advanced Smart Cache A m egosztott másodszintű gyorsítótár vagy memóriatár segítségével csökkenti az energiafelhasználást. A memóriaforgalom minimalizálásával úgy növeli a teljesítményt, hogy lehetővé teszi az egyik mag számára az egész cache használatát, amikor a másik mag tétlen. Csak az Intel nyújtja ezt a képességet az összes szegmensben.

Intel® Advanced Digital Media Boost Megduplázza azon utasítások végrehajtásának sebességét, amelyeket a multimédiás és grafikai alkalmazások használnak

Intel® 64 Technology Ez az újítás az Intel 32 bites architektúráját váltja, támogatja a 64 bites rendszereket és többek között nagyobb memóriafelhasználást engedélyez a processzornak.

 

A mobilprocesszor egyedülálló tulajdonságai

 

Az Intel Core 2 Duo mobil processzorok számos újítást tartalmaznak:

 

Intel® Dynamic Power Coordination Koordinálja a továbbfejlesztett Intel SpeedStep® technológiát, és magonként kezeli az inaktív energia-menedzsment állapot (C-state) átmeneti periódusait, ezzel is energiát takarítva meg.

Intel® Dynamic Bus Parking Lehetővé teszi a platform energiatakarékosságát, és megnöveli az akkumulátor élettartamát úgy, hogy a chipkészletet a processzorral együtt nyugalmi állapotba helyezi alacsony frekvenciájú módban

Enhanced Intel® Deeper Sleep with Dynamic Cache Sizing Energiát spórol úgy, hogy az adatokat a gyorsítótárba küldi a processzor alacsonyabb órajele érdekében.

Enhanced Intel® Deeper Sleep with Dynamic Cache Sizing Energiát spórol úgy, hogy adatot küld a cache memóriatárba az inaktív periódusokban, csökkentve ezzel a CPU feszültségét.

 

 

Ár és elérhetőség

 

Az Intel a gyártáskész Intel Core 2 Duo processzorok szállítását a mai sajtóbejelentés előtt már megkezdte. Elsőként az Intel Core 2 Extreme processzor alapú rendszerek lesznek hozzáférhetőek a rendszerek gyártóinál, viszonteladóknál és integrátoroknál, beleértve az Intel Channel Partner Program tagjait. Az Intel Core 2 Duo-alapú asztali rendszerek augusztus elejétől, míg a laptopok augusztus végétől lesznek kaphatók.

 

 

 

Asztali processzorok Órajel Buszsebesség L2 Cache

Intel Core 2 Extreme X6800 2.93 GHz 1066 4MB

Intel Core 2 Duo 6700 2.66 GHz 1066 4MB

Intel Core 2 Duo 6600 2.4 GHz 1066 4MB

Intel Core 2 Duo 6400 2.13 GHz 1066 2MB

Intel Core 2 Duo 6300 1.86 GHz 1066 2MB

 

Mobil processzorok Órajel Buszsebesség L2 Cache Feszültség

Intel Core 2 Duo T7600 2.33 GHz 667 4MB 1.0375-1.3 V

Intel Core 2 Duo T7400 2.16 GHz 667 4MB 1.0375-1.3 V

Intel Core 2 Duo T7200 2.00 GHz 667 4MB 1.0375-1.3 V

Intel Core 2 Duo T5600 1.83 GHz 667 2MB 1.0375-1.3 V

Intel Core 2 Duo T5500 1.66 GHz 667 2MB 1.0375-1.3 V

 

Az Intelről

 

Az Intel, amely világszinten vezető szerepet tölt be a szilícium-alapú innovációk terén, olyan technológiákat és termékeket fejleszt, amelyek megkönnyítik az emberek munkáját és életét. Az Intelről további információkat a www.intel.com/pressroom oldalon talál.

 

Miért az Intel Core 2 Duo processzorok a legjobbak a világon? Látogasson el a www.intel.com/core2duo oldalra! Ugyanitt elérhetőek termékfotók is.

 

(remélem még nem volt ez a hír, ha igen akkor bocsi) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...