Jump to content
PirateClub.hu

A Cd Nem Fog Kihalni?


blox
 Share

Recommended Posts

A Sony leányvállalatának, a DADC-nek a szakemberei makacsul ragaszkodnak a CD-hez. Bár ez értelmetlennek tűnhet, elég csak arra gondolni, a papír és a floppy végét is megjövendölték már, mégis használjuk még mindkettőt.

 

Mint ismeretes, legutóbb éppen az egyik legnagyobb brit üzletlánc, a PC World közölte, hogy csak a készlet erejéig folytatja a floppy meghajtók és lemezek értékesítését, azt követően pedig nem rendel újabb szállítmányokat. A fordulópontnak tekintett bejelentés önmagában még nem jelenti a technológia halálát.

 

A Sony DADC az 1980-as évek óta van jelen Salzburgban. A kezdetekben még csak zenei CD-ket készítettek az osztrák üzemben, manapság azonban már minden létező optikai formátumot gyártanak itt. Tavaly augusztus közepétől már Blu-ray lemezeket is előállítanak, azonban jellemző, hogy a Blu-ray termékek jövőre még csak a gyár forgalmának tíz százalékát fogják kitenni. Az üzem kapacitásának jelenleg csupán az 52 százalékát teszik ki az adattárolók. A fennmaradó 48 százalékon a különböző megoldások (direkt marketing, szolgáltatások, másolásvédelmek stb.) osztoznak.

 

Dieter Daum, a Sony Europe EMCS alelnöke és Chris Reiser, a Sony DADC International alelnöke ugyanakkor bíznak abban, hogy az adattárolók nem fognak kihalni. "A CD nem fog kihalni. Különben is, papírt is használunk még" - jelentette ki Dieter Daum. S valóban, ha belegondolunk, hogy egy ideje már mindenki a floppy kihalásáról beszél és az ennek ellenére még mindig nem tűnt el sok ember mindennapi életéből, akkor érthető a két szakember optimizmusa.

 

Daum és Reiser biztosak abban, hogy hamarosan az online zenei piac lesz a meghatározó, azonban az adattárolóknak vannak olyan előnyeik (precizitás, minőség, biztonság stb.), amivel még sokáig semmi sem fog tudni versenyre kelni. Ráadásul sokan még mindig CD-kre mentik adataikat vagy kedvenc zeneszámaikat.

 

A Sony BMG 2005 januárja és novembere között csak az Egyesült Államokban 12,6 millió zenei CD-t értékesített. Persze azt is meg kell említeni, hogy a vásárlók a tudtuk nélkül egy kémprogramot is telepítettek számítógépeikre, a támadók így kártevőket juttathattak a rendszerekbe. Ez azonban egyszeri baki volt. "Valaki nem vigyázott" - mondta Dieter Daum.

Link to comment
Share on other sites

egy technológia akkor hal ki ha MI azt mondjuk hogy nem kell és nem használjuk.. mert amit nem használunk abban nincs pénz, amiben meg nincs pénz... hát a többi gondolom jön magától.. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...