Jump to content
PirateClub.hu

Bajnokok Ligája


tibiole
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Csodára készül a Lazio Madridban.

 

Ugyan csak három csoportban rendeznek mérkőzéseket a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, de nem akármilyen izgalmak várhatóak, hiszen két kvartettben még mind a négy együttesnek van esélye a továbbjutásra, a B betűjelű csoportban pedig az FC Schalke 04 és a Rosenborg BK egymás ellen játszhat igazi ki-ki meccset.

 

Ebben a csoportban annyi már eldőlt, hogy a Chelsea FC szerzi meg az első helyet, így aztán a londoniak Valencia CF elleni hazai mérkőzését várhatóan egyik együttes sem veszi majd komolyan - bár a spanyolok egy győzelemmel legalább a harmadik helyet megszerezhetik. A kérdés már csak az, hogy érdekli-e őket az UEFA-kupa...

 

A másik találkozón viszont hatalmas lesz a tét, hiszen az FC Schalke 04 és a Rosenborg BK egymás ellen dönthet arról, hogy melyikük jut a legjobb 16 közé. Jelenleg a norvég gárda áll jobban, hiszen a trondheimiek két ponttal megelőzik a német együttest, amely viszont egy hazai győzelemmel befuthat a második pozícióba.

 

Más kérdés, hogy a Schalke eddigi két hazai meccsén csak egy pontot szerzett, és még csak gólt sem ért el a Veltins Arenában, a Rosenborg ugyanakkor veretlen vendégként ebben a kiírásban. Bonyolítja a helyzetet, hogy a norvégok számára már öt hete véget ért a bajnokság, és ebben az időszakban az együttes mindössze két mérkőzést játszott: a Chelsea FC-től 4-0-ra kikapott a BL-ben, majd edzőmeccsen 2-0-ra legyőzte a norvég másodosztályú Ranheimet.

 

A másik két csoportban ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, hiszen mind az A, mind a C jelű kvartettben még mind a két továbbjutó hely szabad - és mind a négy csapat pályázik rá. Az A csoportban a legjobb helyzetben az FC Porto van, hiszen a portugálok számára egy döntetlen is elég hazai pályán a török Besiktas ellen, amelynek viszont mindenképpen nyernie kellene ahhoz, hogy továbbjusson.

 

Amennyiben a törökök nyernének, a Porto biztosan kiesik, mert ha a csoport másik találkozóján, az Olympique Marseille-Liverpool FC összecsapáson döntetlen is születne, és a három csapatnak azonos pontszáma lenne, az egymás elleni eredmények alapján összeállított minitabellán a Liverpool lenne a legjobb.

 

A Vörösök persze aligha bazírozhatnak erre Marseille-ben, a liverpooli gárdának győzelemre kell törnie az OM otthonában, amelytől október elején otthon kapott ki. Rafa Benítez együttese a hét végén elveszítette bajnoki veretlenségét, de a mester a Reading FC ellen a hajrában valósággal feladta a meccset, amikor lecserélte csapatkapitányát, Steven Gerrard.

 

A középpályásra a francia városban is kulcsszerep hárulhat, akárcsak Fernando Torresre, akit kisebb sérülés miatt szintén le kellett hozni Readingben - a liverpooliak nagyon bíznak benne, hogy a BL-mérkőzésre egészséges lesz. A másik oldalon erősen kérdéses a fiatal középpályás, Samir Nasri szereplése, aki szintén sérüléssel bajlódik.

 

A C csoportban hasonló a szituáció, mint az A jelű kvartettben, amennyiben még mind a négy együttes reménykedhet a továbbjutásban. A jelenleg az élen álló Real Madridnak ehhez "csak" egy pontra lenne szüksége a Lazio ellen, és figyelembe véve, hogy a királyi gárda ebben a szezonban mindegyik találkozóját megnyerte a Santiago Bernabéu-stadionban, mindez papírformának ígérkezik.

 

A rómaiak maguk is tisztában vannak vele, hogy csodára lenne szükségük, de a gárda mestere, Delio Rossi kijelentette: "Hiszek a csodákban". A papírforma alapján tehát a fő kérdés az, hogy a Real Madrid mögött melyik gárda lesz a második, és erről az Olimpiakosz, illetve a Werder Bremen egymás ellen dönthet.

 

A görögök kedvezőbb helyzetből várhatják a találkozót, hiszen nekik már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, nem csoda, hogy Athénban máris az "évtized mérkőzéséről" beszélnek. A hellének mestere, Takisz Lemonisz nem számíthat az eltiltott csapatkapitányra, Predrag Djordjevicre, ráadásul a sérültek listáját gyarapítja Didier Domi, Raúl Bravo és Mihalisz Konsztantinu is.

 

A meccs persze a brémaiaknak is nagyon fontos, de a Werdernél is sok a hiányzó: az influenzás középhátvéd, Per Mertesacker szereplése erősen kérdéses, Torsten Frings pedig már régóta hiányzik a csapatból.

 

infosport-focivilag.hu

Link to comment
Share on other sites

Hagyjuk már, a Real Madrid az Real Madrid. Majd pont most fog története során előszőr megtörténni a csoda, hogy kiesünk a csoportból... pfff. Pont most.... jól van :D

A Lazio maximum aszisztálhat a meccshez, meg eltölthetnek egy éjszakát valamelyik madridi szállodában aztán csákó :)

Link to comment
Share on other sites

Könnyedén ment tovább a Real és a Liverpool!

 

A Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójának keddi játéknapján pályára lépő tizenkét csapat közül tíznek is megvolt rá az esélye, hogy helyet szerezzen a legjobb tizenhat között, a nagy meglepetések azonban elmaradtak, a Real Madrid és a Liverpool is hamar bebiztosította a továbbjutást. Az FC Porto, a Schalke és az Olimpiakosz szintén készülődhet a nyolcaddöntőre.

 

FC Porto - Besiktas 2-0 (1-0)

Porto, Estádio do Dragao

v.: Fröjdfeldt (svéd)

Porto: Helton - Bosingwa, Pedro Emanuel, Bruno Alves, Fucile (Cech, 75.) - Quaresma, Lucho Gonzalez (Bolatti, 81.), Assuncao, Meireles, Sektioui (Postiga, 74.) - Lisandro

Besiktas: Rüstü - Tandogan, Toraman, Mercimek, Ibrahim Üzülmez - Serdar Özkan, E. Cissé, Delgado, Yilmaz (Akin, 46.), Tello (Higuain, 84.) - Bobo

gól: Lucho Gonzalez (44.), Quaresma (62.)

 

Az A csoportban az utolsó körre hagyták a helyezések felosztását, a forduló előtt még bárki elérhette volna az áhított első két pozíció valamelyikét. A legkedvezőbb helyzetben az FC Porto volt, a portugálok számára egy döntetlen is elég lett volna hazai pályán a Besiktas ellen, amelynek viszont mindenképpen nyernie kellett volna a továbbjutáshoz.

 

Ennek ellenére a hazaiak több helyzetet dolgoztak ki az első félidőben, igaz, a vezetés megszerzéséhez a törököktől is hathatós segítséget kaptak. A 44. percben egy szöglet utáni szituációban Rüstü kapus lest látott és megállt, nem úgy Lucho Gonzalez, akinek a Sektiouitól kapott labdát így már csak a hálóba kellett passzolnia.

 

A 2-0-s végeredményt Quaresma alakította ki a 62. percben, Lisandro pompás átadása után 14 méterről tekert a hálóba.

 

Olympique Marseille - Liverpool FC 0-4 (0-2)

Marseille, Stade Vélodrome

v.: Hauge (norvég)

OM: Mandanda - Bonnart, Givet (Faty, 45+3.), J. Rodriguez, Taiwo - Ben. Cheyrou (Nasri, 33.), Cana, Ziani, Valbuena, Zenden (Cissé, 46.) - Niang

Liverpool: Reina - Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Riise - Benajun, Gerrard, Mascherano, Kewell (Fabio Aurélio, 67.) - Torres (Babel, 77.), Kuyt (Leiva, 86.)

gól: Gerrard (4.), Torres (11.), Kuyt (48.), Babel (90+1)

 

A Marseille-Liverpool mérkőzésen mindkét csapat csak egy győzelemmel mehetett biztosra. Papíron ugyan a Liverpool volt az esélyesebb, de idegenben kellett kiharcolnia a továbbjutást, ráadásul Erik Gerets együttese az Anfield Roadon le tudta győzni az angol sztáregyüttest.

 

Marseille-ben azonban a Vörösök korán megtették az első lépést annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg, Gerrard a negyedik percben kiharcolt egy büntetőt, amelyet ő maga végzett el. A tizenegyest Mandanda kivédte, ám a kipattanót már nem hibázta el a liverpooli kapitány.

 

A 11. percben akár már hátra is dőlhetett a kispadon Rafa Benítez, hiszen Torres előbb elcselezte magát az öt és felesig, majd a hosszú sarokba gurítva megduplázta az előnyt.

 

A továbbiakban is a Mersey-partiak akarata érvényesült, és bár a szüntig már nem sikerült újabb gólt szerezniük, a második félidőt már hasonlóan hatékonyan kezdték, mint az elsőt: a védelem asszisztálása mellett Kuyt hét méterről könnyedén emelt a jobb sarokba.

 

Szegény Mandanda - aki a második félidőben több rossz ütemű kimozdulással is borzolta a franciák idegeit - a hosszabbításban még egy kötény is kapott Babeltől, a cserecsatárnak pedig a kapus átjátszása után már csak a hálóba kellett gurítania, a Liverpool így kiütéssel zárta a marseille-i kirándulást.

 

A csoportot a Porto nyerte, a Liverpool a második helyen megy tovább, az OM-nak UEFA-kupát ér a harmadik hely.

 

Chelsea FC - Valencia CF 0-0

London, Stamford Bridge

v.: Gilweski (lengyel)

Chelsea: Cech - Bridge, Ben Haim, Terry, Paulo Ferreira (Belletti, 72.) - Essien, Lampard (J. Cole, 62.) - Wright-Phillips, Kalou - Sevcsenko (Makelele, 46.), , Pizarro

Valencia: Canizares - Miguel (Fernandes, 65.), Marchena, Ivan Helguera, Moretti - Silva, Sunny, Albiol, Vicente (Mata, 75.) - Morientes, Villa (Arizmendi, 50.)

 

A játéknap "legbarátságosabb" találkozóját a Stamford Bridge-en játszották, hiszen a Chelsea már korábban biztosította a helyét a legjobb 16 között, a Valencia pedig legfeljebb az UEFA-kupa-szereplést érő harmadik helyet szerezhette meg, de ehhez arra is szüksége lett volna, hogy a Schalke ne verje meg a Rosenborgot. Ezek után nem meglepő, hogy ez volt a játéknap egyetlen gól nélkül véget érő találkozója, a várakozásoknak megfelelően egyik csapat sem törte össze magát a három pontért.

 

FC Schalke 04 - Rosenborg BK 3-1 (3-1)

Gelsenkirchen, Veltins Arena

v.: Riley (angol)

Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Rodrígez, Westermann - Grossmüller, F. Ernst, Bajramovic, Özil (Kobiashvili, 86.) - Asamoah (Höwedes, 90+2), Kuranyi (Altintop, 88.)

Rosenborg: Hirschfeld - Stoor, Kvarme, Riseth, Traoré - Sapara, Tettey, Skjelbred, Strand (Traoré, 61.) - Iversen, Koné (Ya, 77.)

gól: Asamoah (12.), Rafinha (19.), Kuranyi (36.), illetve Koné (23.)

 

A másik mérkőzésen viszont óriási volt a tét, hiszen a Schalke és a Rosenborg egymás közt rendezhette le a továbbjutás kérdését. A norvégok ugyan lépéselőnyben voltak, hiszen két ponttal előzték a német együttest, az idei statisztika is melletük szólt, ám náluk már öt hete véget ért a bajnokság, így kérdéses volt, hogy mennyire tudtak formában maradni.

 

Nos, eleinte nagyon úgy tűnt, hogy nem igazán, hiszen nem telt még el húsz perc, és a gelsenkircheniek már két góllal vezettek. Először Asamoah talált be szép mozdulattal Grossmüller szabadrúgása után, majd Rafinha váltotta gólra Kuranyi átadását.

 

Négy perc múlva visszahozta magát a meccsbe a Rosenborg, Koné egy bal oldalon kapott labdát előbb ballal levett, majd jobbal a kapuba továbbított, a 38. percben Kuranyi azonban visszaállította a kétgólos különbséget, miután 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

 

A szünet után már nem változott az eredmény, a Schalke története során először jutott be a BL legjobb 16 csapata közé, míg a trondheimiek az UEFA-kupában vigasztalódhatnak.

 

Real Madrid - Lazio 3-1 (3-0)

Madrid, Santiago Bernabéu

v.: Busacca (svájci)

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Marcelo - Diarra - Robinho (Robben, 46.), Sneijder (Guti, 46.) - Julio Baptista - Van Nistelrooy (Higuain, 73.), Raúl

Lazio: Ballotta - Scaloni, Siviglia, Cribari, De Silvestri - Mudingayi, Ledesma (Baronio, 46.), Mutarelli - Meghni (Manfredini, 63.) - Pandev (Makinwa, 82.) Rocchi

gól: Baptista (13.), Raúl (16.), Robinho (36.), illetve (Pandev, 80.)

 

Az A csoporthoz hasonlóan a C-ben is még bármi megtörténhetett, habár a 400. európai kupamérkőzésére készülő Real Madridnak és a legrangosabb sorozatban századszor játszó Olimpiakosznak egy döntetlen is elég lett volna az üdvösséghez.

 

A Primera Divisiónban listavezető királyi gárda ráadásul az Olaszországban mostanában a kiesési zónából menekülő, s utóbbi 10 BL-meccséből csupán egyet megnyerő Laziót fogadta a Bernabéuban, ahol ebben a szezonban még mindig százszázalékos mérleggel büszkélkedhet.

 

A rómaiak persze nem győzték hangsúlyozni a régi futballközhelyeket annak bizonyítására, hogy ugyanannyi esélyük van a győzelemre, ezt azonban mindössze a 13. percig mondhatták el, ekkor ugyanis Baptista teremtett magának lövőhelyzetet, majd vette be 18 méterről a bal alsó sarkot.

 

Három percre rá Raúl is betalált, Robinho kisszögletét bólintotta a hálóba a lehorgonyozó vendégvédők között.

 

A második gól után a madridiak már azt is megengedhették maguknak, hogy a közönségnek futballozzanak, és nem is mulasztottak el egyetlen alkalmat sem, hogy bemutassanak egy-egy látványos megoldást. A 36. percben Van Nistelrooy egy csel után simán belőhette volna a Robinhótól kapott labdát, ehelyett visszapasszolt az érkező brazilnak, aki a harmadik gólpassza helyett így az első gólját szerezhette meg.

 

A második félidő már jóval eseménytelenebbül telt, a Real továbbra is magabiztosan labdázgatott, de már nem forszírozta a virtuóz támadásokat. A Laziót dicséri, hogy reménytelen helyzetben is végigbrusztolta a játékrészt, ennek jutalmaként a 80. percben sikerült is átjátszania a spanyolok védelmét, Rocchi átpörgette a labdát Casillas felett, a bal kapufánál érkező Pandev pedig becsúszva a hálóba terelte a labdát.

 

A macedón csatár megsérült a gólnál, és keserű szájízzel fejezte be a meccset a másik római támadó, Rocchi is, aki a meccs zárásaként Casillasba lőtte a Pepe kezezése miatt megítélt büntetőt.

 

Olimpiakosz Pireusz - Werder Bremen 3-0 (1-0)

Athén, Karaiszkakisz-stadion

v.: Duhamel (francia)

Olimpiakosz: Nikopolidisz - Toroszidisz, Mi. Zewlakow, Ancasz, Pantosz - Pacacoglu (Mendrinosz, 25.), Ledeszma, Sztoltidisz - Galletti (Nunez, 85.) LuaLua - Kovacevic (Mitroglou, 82.)

Werder Bremen: Wiese - C. Fritz, Baumann (Tosic, 82.), Naldo, Pasanen - D. Jensen - Vranjes (Hunt, 58.), Borowski - Diego - Sanogo (Almeida, 67.), Rosenberg

gól: Sztoltidisz (12., 74.), Kovacevic (70.)

 

A másik továbbjutó helyet a Realhoz hasonló magabiztossággal kaparintotta meg Olimpiakosz a Werder Bremen elől. A hazaiak ugyancsak hamar megszerezték a vezetést, Sztoltidisz először egy 18 méteres lapos bombával mattolta Wiesét.

 

Ezt követően hiába játszott fölényben a Werder, nem tudott egyenlíteni, a görögöknek viszont sokkal kevesebb helyzetből is sikerült két újabb találatot bevinniük, Sztoltidisz előbb gólpasszt adott a fejjel eredményes Kovacevicnek, majd egy szöglet után a második gólját is megszerezte.

 

Továbbjutott a Real Madrid és a topligásokat megelőző Olimpiakosz, a Werdernek maradt az UEFA-kupa.

 

Forrás: NSO

Link to comment
Share on other sites

BL: a Lyon és a Fenerbahce is folytathatja.

 

Szerdán nyolc mérkőzéssel véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre, 14 csapat már korábban kvalifikálta magát a nyolcaddöntőre, a maradék két helyre négy gárda pályázott, és végül a Rangerst 3-0-ra legyőző Lyon, illetve a CSZKA Moszva elleni 3-1-re nyerő Fenerbahce örülhetett. A Roma nem tudott visszavágni a Manchesternek az Old Traffordon elszenvedett 1-0-s vereségért, a vége 1-1 lett, és sajnos a stadionon kívül is zajlott egy különmeccs a két szurkolótábor között. A Sevilla prágai sikerének köszönhetően megnyerte a H csoportot, így a második helyen végző Arsenal nagyon ütős csapatok közül kap ellenfelet. A Barcelona 0-1 után fordított a Stuttgart ellen, a Dinamo Kijev pedig pont nélkül zárta a sorozatot, és beállította a kapott gólok kétes dicsőségű rekordját, amit eddig a Ferencváros tartott.

 

Bajnokok Ligája, E csoport, 6. forduló:

Rangers (skót) - Lyon (francia) 0-3 (0-1)

Glasgow, Ibrox Park

v.: Michel (szlovák)[/i]

Rangers: McGregor - Hutton, C. Cuéllar, Weir, Papac (Darcheville, 71.) - Whittaker, Hemdani (Boyd, 84.), B. Ferguson, Thomson, McCulloch - Cousin (Naismith, 46.).

Lyon: Vercoutre - Clerc, Squillaci, Anderson, Grosso - Juninho Pernambucano (Baros, 85.), Toulalan, Källström - Govou (Réveillére, 77.), Benzema, Ben Arfa (Bodmer, 67.).

gól: Govou (16.), Benzema (85., 88.)

piros lap: Darcheville (91., Rangers)

 

Óriási Lyon-ziccerrel indult a meccs, Juninho pazar labdát tolt a balösszekötő helyén beinduló Govou elé, aki jobbal 11 méterről az oldalhálóba lőtt. A 10. percben kicsit megemelkedett a skót drukkerek vérnyomása, ugyanis Juninho készült szabadrúgáshoz 24 méterre a kaputól, a brazil karmester a bal alsó felé csavart, de McGregor odaért, és szögletre mentett.

 

A korner után Hemdani felszabadítás gyanánt hátbarúgta saját csapattársát, Cuéllart, a labda pedig kishíján a Rangers kapujában kötött ki. A 16. percben már nem úszták meg a skótok, Ben Arfa hozta játékba a leshatárról induló Benzemát, aki éles szögből jobbal lőtt, a labda elment volna keresztbe a kapu előtt, de McGregor beleütött, és a kipattanót Govou hat méterről emelte a hálóba (0-1).

 

A bekapott gól után viszonylag hamar éledeztek a hazaiak, 15 másodpercen belül Whittaker és Papac is megkínálta Vercoutre kapust egy-egy lökettel, előbbit kiöklözte, utóbbit vetődve fogta. Az első félidő hátralévő részében a skótok folyamatosan jöttek előre, de a Lyon jól állta a sarat, és igyekezett a kontrákra építeni, az látszott, hogy a francia bajnok jóval technikásabb, ötletesebb futballra képes, így megérdemelten vonulhatott egyólos előnnyel a pihenőre.

 

A második félidőt óriási elánnal kezdte a Rangers, Hutton jobboldali, hulló falevél-szerű beadásánál Vercoutre elszámította magát, de Squillaci fejjel kisegítette, a kipattanót pedig Whittaker pocsékul találta el.

 

Juninho az első félidő tizedik percében már próbálkozott szabadrúgásból, akkor kevés sikerrel, a második játékrész tizedik minutumában is odaállt a labda mögé, és ezúttal sokkal közelebb állt a gólhoz, 23 méteres csavarása után a léc mentette meg a skótokat.

 

A 79. percben mindkét kapu előtt óriási ziccer alakult ki, előbb Benzema mehetett egy az egyben a kapura, kicselezte McGregort, gyenge gurítását Whittaker mentette, a labda visszakerült a fiatal csatárhoz, de a duplázást a kapus védte. Az ellentámadásnál Ferguson szlalomozott a Lyon védői között, akik nem merték bántani, a centerezésre a csereként beállt Darcheville érkezett, de négy méterről az üres kapu fölé lőtt.

 

A 85. percben Benzema javított, Grosso a félpályáról ívelt fel egy szabadrúgást, Cuéllar elszámította magát, így a csatár megint McGregorral találta szemben magát, és ezúttal előtte a labdát a kapus lába között (0-2). A végén még a Lyon lekopírozta a két csapat franciaországi meccsének eredményét, ott a skótok nyertek három góllal, most pedig Alain Perrin fiai szerezték meg harmadik találatukat, Benzema két védő között indult el, az egyiküket elküldte egy testcsellel, aztán 20 méterről útjára indította a labdát, ami a jobb alsóban kötött ki (0-3.)

 

A hosszabbításban Darcheville törlesztett Källströmmel szemben, amiért Lubos Michel kiállította, így a Rangers tíz emberrel fejezte be az összecsapást, amelynek végén a Lyon ünnepelhetett, a francia bajnok ugyanis hiába kezdte két vereséggel a sorozatot, mégis ott lesz a legjobb 16 között.

 

Barcelona (spanyol) - Stuttgart (német) 3-1 (1-1)

Barcelona, Nou Camp

v.: Lannoy (francia)

Barcelona: Jorquera - Puyol, Thuram, G. Milito, Sylvinho - Gudjohnsen (Krkic, 52.), Márquez, Xavi (Crosas, 70.) - Ronaldinho, Giovani, Eto'o (Iniesta, 62.).

Stuttgart: Schäfer - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Ewerthon, Bastürk (Meissner, 72.), Fernando Meira, A. Da Silva, A. Farnerud (Hilbert, 58.) - Marica (Fischer, 72.).

gól: Giovani (36.), Eto'o (57.), Ronaldinho (67.), illetve A. Da Silva (3.)

 

A már biztosan a csoport utolsó helyén végző Stuttgart remekül kezdte a találkozót, a 3. percben Antonio Da Silva 25 méteres szabadrúgásból csavart a bal felső sarokba, a Victor Valdest helyettesítő Jorquera ugyan repült, de csak beleütni tudott a labdába.

 

A katalánok az első félidő utolsó tíz percében egyenlítettek, Ronaldinho szerzett labdát a 16-os jobb sarkánál, aztán élesen középre lőtt, ahol az érkező Giovani testéről vágódott a hálóba a bőrgolyó, a németek kezezést reklamáltak, de Lannoy játékvezető hajthatatlan maradt, sőt, sárga lappal büntette a túl vehemens Schäfert.

 

Az 57. percben helyreállt a világ rendje, fordított a Barca, Xavi passzolt a 30. BL-fellépésén szereplő Eto'o-nak, aki jobbal megtolta a labdát, aztán ballal lőtt a hálóba, megszerezve ezzel első gólját, mióta felépült sérüléséből.

 

Ronaldinho az első hazai gólnál az asszisztot jegyezte, a 67. percben aztán a ő neve is felkerült az eredményjelzőre, Sylvinho baloldali beadása után becsúszva továbbított a kapuba a rövid saroknál.

 

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. forduló:

Roma (olasz) - Manchester United (angol) 1-1 (0-1)

Roma, Olimpiai-stadion

v.: Hansson (svéd)

Roma: Doni - Cicinho, Ferrarri, Mexes, Barusso (Giuly, 62.) - Esposito (Vucinic, 62.), Antunes, D. Pizarro, Taddei (De Rossi, 46.), Mancini - Totti.

Manchester: Kuszczak - Simpson, Piqué, Evans, O'Shea (W. Brown, 54.) - Eagles, Fletcher, Carrick, Nani - Saha, Rooney (Dong, 72.).

gól: Mancini (71.), illetve Piqué (34.)

 

A Roma és a Manchester hívei már a tavaszi, negyeddöntős párharc római felvonása előtt is "mozogtak" egyet közösen, és most is találtak rá alkalmat, az utcai harcok után öt angol és egy olasz drukkert kellett késszúrásokkal kórházba szállítani, ám egyikük sérülése sem bizonyult súlyosnak.

 

A mérkőzésen a 34. percben az igencsak tartalékos MU törte meg a gólcsendet, Nani jobboldali szöglete után Piqué emelkedett a legjobban, és az ötösről bólintott a hálóba.

 

A rómaiak válasza a 71. percben érkezett, Mancini a 16-osnál vette át a labdát, befelé húzott Wes Brown mellett, aztán jobb belső csűddel a kapu bal oldalába tekert. A MU így végül nem tudta százszázalékos mérleggel zárni a csoportkört, de a Romával karöltve jutott be a nyolcaddöntőbe.

 

Sporting (portugál) - Dinamo Kijev (ukrán) 3-0 (1-0)

Lisszabon, Alvalade-stadion

v.: Dougal (skót)

Sporting: Rui Patrício - Abel, Tonel, Anderson Polga, Ronny (Miguel Veloso, 61.) - P. Farnerud (Vukcevic, 68.), Adrien Silva, Joao Moutinho, Izmajlov - Purovic (Luis Paez, 86.), Liedson.

Dinamo: Lucenko - Markovic, Gavrancic, Dopilka, Neszmacsnij - Huszev, Ghioane, Ninkovic, Sackih - Rebrov, I. Bangoura (Kravets, 57.).

gól: Anderson Polga (35.), Joao Moutinho (67.), Liedson (88.)

 

A két csalódott gárda összecsapásán az UEFA-kupába átkerülő portugálok szereztek vezetést, Neszmacsnij taglózta le Liedsont, a magyar szurkolók által a törökök elleni Eb-selejtező óta nem igazán kedvelt Stuart Dougal, aki ezen a meccsen búcsúzott a nemzetközi porondtól, pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Anderson Polga értékesítette, a jobb alsó sarokba gurított.

 

A nullapontos ukránoknak a döntetlenre sem maradt sok esélye, amikor a 67. percben Joao Moutinho belsőzött a bal sarokba 14 méterről Izmajlov lekészítése után. A végén Liedson Vukcevic remek passza után testi épségét sem kímélve, becsúszva szerezte meg a harmadik gólt, ezzel a Dinamo beállította az FTC negatív rekordját, a Fradi a 95/96-os sorozatban 19 kapott góllal zárt a csoportkört, most ugyanígy járt az ukrán alakulat is.

 

Bajnokok Ligája, G csoport, 6. forduló:

PSV (holland) - Internazionale (olasz) 0-1 (0-0)

Eindhoven, Philips-stadion

v.: Merk (német)

PSV: Gomes - Marcellis, Alcides, Salcido, Zonneveld - Méndez, Simons, Afellay (Aissati, 65.), Culina - Farfán (Perez, 62.), Lazovic (Jonathan, 84.).

Inter: Júlio César - Cordoba, Rivas Lopez, Materazzi, Maxwell (J. Zanetti, 86.) - Solari, Bolzoni, Chivu (Cambiasso, 68.) - Suazo, Crespo, Cruz (Puccio, 75.).

gól: Cruz (64.)

piros lap: Méndez (28., PSV)

 

Nagyon nehéz helyzetbe került a győzemi kényszerben lévő PSV, amikor a 28. percben Méndez leterítette a kapuratörő Suazót, Markus Merk ugyanis piros lappal jutalmazta az ecuadori légióst.

 

A 64. percben még nagyobb bajban voltak a hollandok, gólt szerzett ugyanis az Inter, Suazóé volt az érdem, aki átcselezte magát szinte a teljes védelmen, aztán középre gurított, ahol Cruznak csak bele kellett tennie a lábát a labda útjába.

 

A vereséggel eldőlt, hogy az eindhoveniek nem lesznek érdekeltek a tavaszi folytatásban, legalábbis ami a BL-t illeti, mert az UEFA-kupában még lesz jelenése Dzsudzsák Balázs klubjának.

 

Fenerbahce (török) - CSZKA Moszkva (orosz) 3-1 (2-1)

Isztambul, Sükrü Saracoglu-stadion

v.: Trefoloni (olasz)

Fenerbahce: Volkan - Gökhan Gönül, Lugani, Edu, Roberto Carlos (Gökcek, 91.) - Alex, Selcuk, Mehmet Aurélio, Ugur Boral - Deivid, Sentürk (Kazim, 70.).

CSZKA: Akinfejev - A. Berezuckij, Ignasevics, Grigorjev - Semberas, Eduardo (Taranov, 77.), Aldonyin, Zsirkov - Ramón (Odiah, 46.), Janczyk, Caner (Mamajev, 46.).

gól: Alex (32.), Ugur Boral (45+1., 90.), illetve Edu (30., öngól)

 

Óriási mezőnyfölényben játszott a továbbjutásra hajtó Fenerbahce a CSZKA ellen, mégis a vendégek szereztek vezetést, a 30. percben Zsirkov baloldali beadása után Edu becsúszva megelőzte Volkan kapust, és a saját kapujába juttatta a labdát. Még ki sem örömködhették magukat a moszkvaiak, amikor jött az egyenlítés, Alex 25 méterről szétlőtte a jobb felső sarkot.

 

Az első félidő ráadásában nagy lépést tett a Fener a nyolcaddöntő felé, Alex ebben a gólban is benne volt, ő passzolt a baloldalon beinduló, és első BL-meccsét játszó Ugur Boralhoz, aki a rövid sarokba vágta a labdát. Ugur Boral a második félidő végén is beköszönt Akinfejevnek, Mehmet Aurélio jobboldali beadása után fejese a bal sarokba hullott, amivel a törökök bebiztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

 

Bajnokok Ligája, H csoport, 6. forduló:

Arsenal (angol) - Steaua (román) 2-1 (2-0)

London, Emirates-stadion

v.: Baskakov (orosz)

Arsenal: Lehmann - Sagna (Eboue, 71.), Gallas, Senderos, A. Traoré - Walcott, Song, Denilson, Diaby (L. Diarra, 71.) - Bendtner, Van Persie (E. Da Silva, 65.).

Steaua: Zapata - Emeghara, Goian, Rada, Nesu - Neaga (Zaharia, 64.), O. Petre, Lovin, Cristocea (Surdu, 57.) - Dica, Badea (Golanski, 81.).

gól: Diaby (8.), Bendtner (42.), illetve Zaharia (68.)

 

Az Arsenal a kezdő sípszó óta fölényben játszott a Steaua ellen, és mindössze nyolc percet kellett várni a gólra, Sagna tette középre a labdát jobbról, Diaby már az átvétellel helyzetbe hozta magát, aztán jobbal, hat méterről felrakta a labdát a jobb felső sarokba.

 

A 42. percben megduplázták előnyüket az Ágyúsok, Van Persie ugratta ki Bendtnert, aki egy becsúszó lábat is átugrott, majd jobbal a jobb alsóba helyezett.

 

A második játékrész közepén szépített a bukaresti gárda, egy beadás után Zaharia hat méterről ívelt fejessel vette be Lehmann kapuját, de többre már nem futotta a vendégek erejéből. Az Arsenal csoportmásodikként jutott tovább, és a Porto, Milan, Real Madrid, Barcelona, Inter ötösből kaphat ellenfelet.

 

Slavia Praha (cseh) - Sevilla (spanyol) 0-3 (0-0)

Prága, Rosického-stadion

v.: Kassai (magyar)

Slavia: Vaniak - Krajcik, Brabec, Suchy, Hubacek - Smicer (Jablonsky, 46.), Belaid, Volesak (Necid, 66.), Tavares, Pudil (Gaucho, 74.) - Ivana.

Sevilla: De Sanctis - Daniel Alves, Lolo, Mosquera, Dragutinovic - Jesús Navas, Renato (Maresca, 64.), Martí, Diego Capel - Kanouté (Duda, 70.), A. Koné (Luis Fabiano, 59.).

gól: Luis Fabiano (66.), Kanouté (69.), Daniel Alves (87.)

 

A Slavia sokáig tartotta magát, sőt, Ivana révén egy kapufát is fel tudott mutatni, de a második félidő közepén gyorsan megrázta magát a Sevilla. Előbb Maresca kiugratása után a szintén csereként pályára lépett Luis Fabiano lőtte ki a jobb felsőt, aztán a brazil támadó kiszolgálása után Kanouté emelt az ötösről ugyanoda.

 

A végén még Daniel Alves éles szögből tette be a labdát a léc alá, ezzel a BL-újonc Sevilla az élen zárt a H csoportban.

 

 

A nyolcaddöntőbe jutott csapatok:

csoportelsőként: Porto, Chelsea, Real Madrid, Milan, Barcelona, Manchester United, Internazionale, Sevilla.

másodikként: Liverpool, Schalke, Olimpiakosz, Celtic, Lyon, Roma, Fenerbahce, Arsenal.

 

A nyolcaddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják, a csoportelsőket sorsolják össze a másodikokkal, és nem kerülhetnek össze az egy csoportból érkezők, illetve azonos országbeliek. Az első mérkőzéseket február 19-én és 20-én játsszák a csoportmásodikok otthonában, míg a visszavágókra március 4-én és 5-én kerül sor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...