Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

Portsmouth 1-4 Manchester United (Boateng 32.-tizenegyesből, illetve Rooney 25.-tizenegyesből, 48., 54.-tizenegyesből, Giggs 87.)

 

Az első félidő alapján bejött, amit mondtam, vagyis hogy a Portsmouth az edzőváltás után újult erővel fog játszani, nem gondoltam volna, hogy ennek ellenére a második játékrészben ennyire simán a magunk javára fordítjuk a meccset. A szünet után gyorsan bebiztosítottuk a győzelmet, igaz a harmadik gólunkat követően a játék képe engem a Bolton elleni találkozóra emlékeztetett, amikor biztosnak tűnt a három pont, az ellenfél sem volt túlzottan kezdeményező, de benne volt egy gól, ami szorossá tehette volna a végjátékot. Akkor jött a szépítő találat, de meg tudtuk őrizni az előnyünket, a mai meccsen szerencsére a Portsmouth-nak még a(z újabb) gólra sem futotta, köszönhetően a remek teljesítményt nyújtó védőknek és elsősorban Kuszczak-nak, aki hibátlanul védett. A csapat legjobbja viszont egyértelműen Rooney volt, nagyon örülök a mesterhármasának (még akkor is, ha két gólt büntetőből rúgott), egyrészt mert már elég régen örülhettünk egy Manchester-játékos triplájának (a bajnokságban utoljára Ronaldo szerzett egy meccsen három gólt, már közel két éve, és más sorozatból sem emlékszek mesterhármasra), másrészt pedig Rooney ezzel a három találattal ismét ott van a góllövőlista közvetlen élmezőnyében, csak eggyel előzi meg az éllovas, múlt héten ötöt jegyző Defoe. Akit még mindenképpen ki kell emelni, az Giggs, aki ezúttal is úgymond 'nyomot hagyott a végeredményben', amellett, hogy megszerezte századik bajnoki gólját, egy gólpasszal és egy büntető kiharcolásával is hozzájárult a sikerhez. Nem szokásom a játékvezetőket szidni, most is csak mellékesen jegyezném meg, mivel így utólag nézve már sok mindent nem befolyásolt az eset, de az ellenünk megítélt büntető egyszerűen nevetséges volt (akkor persze még bosszankodtam miatta rendesen :) ), ekkora baklövést tizenegyes megítélésénél eddig még nem nagyon láttam. A legfontosabb, hogy ezúttal is sima, többgólos győzelmet arattunk, így hátradőlve nézhetjük a holnapi Arsenal - Chelsea rangadót, reménykedjünk a számunkra legkedvezőbb végeredményben. ;)Glory, Glory Man. United!

 

3829.jpgManchester United - Tottenham Hotspur9200.jpg (type_carling.gifAngol Ligakupa, negyeddöntő) - 2009. december 1., kedd, 20:45 (Élő közvetítés: Sport1)

 

Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur (Gibson 16., 38.)

 

Nehezebb meccsre számítottam, még kételyeim is voltak a továbbjutással kapcsolatban, de a Spurs nem sokat tudott visszaadni a bajnoki formájából, így még tulajdonképpen egész sima is volt a találkozó. Bár lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ezúttal is érvényesült a Tottenham ellenünk évek óta tartó rossz sorozata. :) Akárhogy is, ott vagyunk a Ligakupa elődöntőjében (azt még azért meg kell jegyezni, hogy Gibson nem is akármilyen gólokkal juttatott minket oda, nagy meccs volt ez számára), ahol összekerülhetünk az Aston Villával, ma vélhetően a Chelsea jut tovább, bár őket szeretném egyelőre elkerülni, leginkább annak örülnék, ha az Arsenallal játszanánk, kíváncsi lennék, hogy a két csapat fiataljainak csatájából ki kerülne ki győztesen, de akár még a Man. City is továbbléphet a legjobb négy közé, a városi riválist is szívesen fogadnám. :)Glory, Glory Man. United!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3816.jpgWest Ham United - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 15. forduló) - 2009. december 5., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Digisport)

 

A hétvégén ismét egy papíron simának tűnő bajnoki következik, ezúttal a 'kalapácsosok' otthonában vendégeskedünk. A West Ham az első néhány meccsen nagyon gyengén teljesített, az utóbbi időben már voltak jobb eredményeik (például egy Arsenal elleni döntetlen), de még mindig a kiesőhelyek közelében állnak. Összességében elmondható, hogy ebben a szezonban nem igazán megy Zola csapatának, én a keret alapján és az olasz mestert ismerve többet vártam tőlük. :huh: Most azonban számunkra a legfontosabb az, hogy szombaton három ponttal térjen haza a csapat a londoni kirándulásról. ;) Ferdinand visszatérésére még valószínűleg várni kell, ahogy Evans és O'Shea játéka is kérdéses, de különösebben talán nem kell aggódni a védelem miatt, Vidics az utóbbi néhány meccsen a tavalyi formáját idézve játszott, és Brown is feltűnően jól teljesített, szóval ez a belső védőpáros is elég stabilnak tűnik (persze mihamarabb várjuk vissza Ferdinand-ot és a többieket :) ). A támadósorba végre Berbatov is visszatért, a Ligakupa-meccsen még nem játszott úgy, ahogy az elvárható lenne tőle, de reméljük rövidesen ő is visszanyeri a formáját. A hétvégén a Chelsea a Man. City otthonában lép pályára, úgyhogy akár még meg is közelíthetjük majd a londoniakat, de az ehhez vezető első út persze az, hogy a saját meccsünket behúzzuk. ;)Glory, Glory Man. United!

 

Fontos hír, hogy tegnap a Ligakupában az Arsenal-t a Manchester City, míg a Chelsea-t meglepetésre a Blackburn búcsúztatta, így pedig azt gondolom számunkra immár egyértelmű cél a címvédés! A leendő elődöntőbeli ellenfelünkön, a városi rivális City-n már csak a presztízs miatt is kötelező túllépni, ha pedig bejutunk a döntőbe, az Aston Villa és a Blackburn sem legyőzhetetlen ellenfél, sőt. :) A Tottenham elleni keddi negyeddöntőben a csapat bizonyította, hogy működik a Ligakupában alkalmazott rendszer a nagyobb ellenfelekkel szemben is, Ferguson nem csak amolyan "játszatom a fiatalokat és a tartalékokat a 'sokadrangú' sorozatban"-módra küldi pályára így a fiúkat (bár tavaly is hasonlóképpen sikerült elhódítani a kupát), a Man. City elleni kétfelvonásos összecsapást is meg lehet így nyerni. ;)Go MU!

 

A Ligakupa elődöntőit január 6.-án és 19.-én rendezik (idegenben kezdünk).

 

West Ham United 0-4 Manchester United (Scholes 45+1., Gibson 61., Valencia 71., Rooney 72.)

 

Ismét többgólos különbséggel arattunk teljesen sima győzelmet. :happy: Nem számítottam rá, hogy ennyire könnyű dolgunk lesz, az első félidőben még elég halovány volt a csapat játéka, de a hosszabbításban szerzett gól megadta a kellő lökést, a második játékrészben pedig tulajdonképpen úgy találtunk be háromszor, hogy itt sem voltunk igazán jelentős fölényben, a játékunkból továbbra is hiányzott a lendület, de a West Ham támadásban és védekezésben sem tudott semmit felmutatni. Scholes és Gibson egyaránt nagy gólokat lőttek, különösen utóbbi találatának örülök, aki a Ligakupa-meccsen nyújtott remek teljesítménye után a bajnokságban is élni tudott a Ferguson-tól kapott bizalommal. Természetesen Valencia újabb góljának (ahhoz képest, hogy azt mondták, nem a góllövés a legfőbb erénye, az utóbbi időben elég szépen termel, meccsről meccsre jobban játszik) is örülök, akárcsak annak, hogy Rooney is betalált és ezzel tovább erősíti a helyét a góllövőlista élmezőnyében, valamint érdemes figyelni Giggs gólpasszaira, ő is folyamatosan szállítja az asszisztokat (már a második helyet foglalja el ebben a rangsorban). Amit sajnálok, hogy Brown és Neville is kidőlt, remélem nem súlyos a sérülésük, Vidics hétközben már remélhetőleg játszhat, és bízom benne, hogy Evans és O'Shea is minél előbb bevethető lesz, mostanában vannak gondok a védelem összeállításával. Amit már néhány meccs óta hiányolok, hogy Nani-t feltűnően keveset szerepelteti Ferguson, rendben van, hogy Valencia jó formában játszik, örülök is, hogy megy neki a játék, de néha a fiatal portugált is szívesen látnám a pályán, nem igazán tudom mi lehet az oka annak, hogy a mester ennyire mellőzte az utóbbi időben. :huh:

 

És még egy felettébb jó hír a végére: a városi rivális City hazai pályán 2-1-re megverte a Chelsea-t (a győztes gólt az egykori 'harcostárs' Tévez szerezte), így két pontra olvadt a hátrányunk az éllovással szemben, ismét teljesen nyílt minden! ;)Glory, Glory Man. United!

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

1539.jpgWolfsburg - Manchester United3829.jpg (type_champions.gifBajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló) - 2009. december 8., kedd, 20:30 (Élő közvetítés: Digisport)

 

Az utolsó BL-csoportmeccs előtt a legnagyobb problémát kétségkívül a csapat összeállítása okozza Ferguson-nak: csak remélni tudják, hogy Vidics és Brown játékra alkalmas állapotban lesz a holnapi találkozóra (Evans-el és O'Shea-vel kapcsolatban már biztos, hogy januárig egyikük sem léphet pályára), de erre nincs túl sok esély, vélhetően ismét Fletcher játszik majd jobbhátvédet, középen Carrick mellett Oliver Gill, egy tartalékcsapatbeli játékos szerepel majd (a neve nekem nem mond semmit, ez lenne az első meccse a felnőttcsapatban), a balhátvéd posztján pedig a megszokott módon Evra játszik. De azon túl, hogy a hátsó négyes összeállításával vannak komoly gondok, Rooney és Berbatov is sérültet jelentett, ők holnap biztosan nem léphetnek pályára, és erősen kérdéses, hogy a szombati, Aston Villa elleni találkozón ott lehetnek-e (nem akarok senkit se elkeresíteni, de idén az ilyen dolgok eddig nem nagyon jöttek be :unsure: ). Van der Sar-t már a hétvégi bajnoki előtt is a "kezdőcsapatba tették" a hírek, de Ferguson gondolom nem akart kockáztatni, remélem azért a Wolfsburg ellen legalább ő ott állhat a kapuban a védelmet erősítendő, azt hiszem most nem kellene azt az elvet követni, hogy a biztos továbbjutás tudatában szerepeljen csak valamelyik tartalékkapus, bár Kuszcsak is jól védett az előző három meccsen. Főként a sok sérült és kérdéses játékos miatt nehéz lesz a holnapi meccs, de legalább egy pontot muszáj lesz kiharcolnunk Wolfsburg-ban a csoportelsőség eléréséhez. Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Wolfsburg - Manchester United 1-3(0-1)

Gólszerzők: M.Owen 43'83'90', E. Dzeko 56'

Meglett a csoportelsőség, aminek örülök, mert elég szégyen lett volna a Wlfsburg után másodikként bejutni a egyenes kieséses szakaszba. Úgy látszik kezd visszatérni Owen régi formája, azért nem gondoltam volna, hogy egy mesterhármast összehoz, de pozitív csalódás ért!

Link to comment
Share on other sites

Mindent összevetve szerintem nagyot játszott a csapat tegnap, nem kis dolog, hogy ebben az összeállításban ilyen meccset tudtak produkálni. ;) Az első félidő nagyjából úgy alakult, ahogy azt előzetesen vártam, a Wolfsburg volt a kezdeményezőbb, nekik adódtak nagyobb helyzeteik, kicsit meg is lepett, hogy az utolsó percekben mégis nekünk sikerült megszerezni a vezetést. A második játékrész elején aztán még nagyobb nyomás alá kerültünk, várható volt, hogy a németek előbb-utóbb kiegyenlítenek, de mindenféle elfogultságot mellőzve nekem az a véleményem, hogy 1-1 után tökéletes utolsó fél órát produkált a csapat. A Wolfsburg-nak tovább kellett volna rohamoznia a továbbjutás bebiztosításához, de nagyon jól megfogtuk őket, nem voltak már akkora helyzeteik, Owen újabb villanásával aztán ismét a magunk javára fordítottuk a meccset (azért az sem volt kis dolog, amit a gól előtt Obertan művelt a védőkkel :rolleyes: , nagy játékos lesz belőle, ez már most látszik, remélem már ebben a szezonban is rendszeresen megkapja majd a lehetőséget a hazai kupasorozatokban és valamilyen szinten a bajnokságban ;) . Owen harmadik találata már tényleg csak a ráadás, kegyelemdöfés volt a kitámadó wolfsburgiaknak, de kis túlzással, mondhatni hirtelen felindulásból úgy örültem a mesterhármasának és egyáltalán ennek a győzelemnek, mintha a döntőt nyertük volna meg. :) Nagy meccs volt, szépen zártuk a BL őszi idényét, folytatás tavasszal. ;)Glory, Glory Man. United!

 

A nyolcaddöntő párosításait december 18.-án sorsolják, a sorsolást az Eurosport élőben közvetíti.

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Aston Villa3768.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 16. forduló) - 2009. december 12., szombat, 18:30 (Élő közvetítés: Digisport)

 

A jelentősebb ellenfelek közül a bajnokság első feléből még hátravan az Aston Villa, aztán egészen január végéig egy sűrűbb, de jobbára csak kiscsapatokkal tarkított sorozat vár ránk. Jó hír a szombati találkozó kapcsán, hogy a hétközi BL-meccsről egyaránt hiányzó Vidics, Giggs, Rooney, és Berbatov minden bizonnyal pályára léphet majd. A védelem ugyan még így is eléggé 'foghíjas', de a szerb hátvéd visszatérésével lényegesen javulna a helyzet, bár én a keddi találkozó után különösebben nem aggódnék: az Aston Villa támadói nagyjából azonos szintet képviselnek a Wolfsburg csatáraival, és ha a németek rohamait így tudták tartani, akkor azt hiszem nincs félnivalónk a soros ellenfél támadószekciójától sem ;) (elkiabálni persze nem szabad :) ). Ferguson azt nyilatkozta, reméli, hogy a Fletcher-Vidics-Carrick-Evra összeállítású védelemmel kezdhet majd, de én nem lepődnék meg, ha az egyértelmű utalás ellenére valami váratlant húzna, Park például kifejezetten jó teljesítményt nyújtott jobbhátvédként a Wolfsburg otthonában, de ott van De Laet is, aki a BL-ben nem játszhatott, mivel nem nevezték az őszi idényre, de a bajnokságban természetesen bevethető a fiatal belső védő. Az angol sajtóban egyébként az a hír járja, hogy megeshet, hogy a védőproblémákkal küzdő Manchester leigazolja a jelenleg szerződés nélküli Sol Campbell-t; nem tudom ez mennyire válna a hasznunkra, jó játékosnak tartom a volt angol válogatott hátvédet, de Brown sérülése valószínűleg nem húzódik el túlzottan, néhány héten belül talán már Ferdinand is visszatérhet, mint ahogy januártól Evans és O'Shea is újra a csapat rendelkezésére áll majd, ezek után pedig úgysem maradna túl sok játéklehetőség Campbell-nek. :huh: Szerintem a lehető legjobbkor jön a Villa elleni találkozó, kiváló formában van a csapat (a bajnokságban az utóbbi három meccsen 11 lőtt és csak egy kapott gól, közbeiktatva egy Tottenham elleni Ligakupa-továbbjutás és a Wolfsburg elleni fényes siker a BL-ben), ha pedig többek között Giggs, Rooney, és Berbatov is játszhat, csak még jobbak lehetünk. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát amikor megtudtam az utazó keret felállását kezdtem félni h így milesz 1 nemrossz Wolfsburg ellen de aztán nem lett semmi gond:)

Owen mesterhármasa a régi önmagára emlékeztetett:D

Ha a mostani sérüléshullámot kibírjuk bebizonyítjuk h mennyire is széles ez a keret és akárki bevethető :) és h megérdemelnénk 1 újabb bajnokicímet

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 0-1 Aston Villa (Agbonlahor 21.)

 

Nem lehet igaz, hazai pályán kikaptunk az Aston Villától. :angry: Nagyon dühös vagyok, a csapat eddig jó formában volt, a Wolfsburg ellen azt is bizonyította, hogy bármilyen összeállításban képes meccset nyerni, ráadásul a keddi BL-találkozóhoz képest a mai mérkőzésre jelentősen javult a helyzet a bevethető játékosok tekintetében is, mégse tudtunk még egyetlen pontot sem szerezni. :mellow: A Chelsea csak döntetlent ért hazai pályán az Everton ellen, ki lehetett volna használni az elsőszámú rivális botlását és pontszámban beérni őket, de ez lett a vége. <_< Más szempontból megközelítve viszont szerencsénk van, hogy csak három pontra nőtt a hátrányunk. A részletekbe a meccset illetően inkább nem is mennék bele, mert csak még jobban felhúznám magam, inkább azt mondom, bízzunk benne, hogy ez csak egy "apró" kisiklás volt (bár idén már a negyedik, és még a bajnokság felénél sem tartunk :huh: ), és innentől kezdve sorozatban szállítja majd a csapat a győzelmeket a viszonylag gyengébb ellenfelekkel szemben. Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 3-0 Wolverhampton Wanderers (Rooney 30.-tizenegyesből, Vidics 43., Valencia 66.)

 

Az oldal az utóbbi napokban nem volt elérhető, így nem tudtam előzetest írni a tegnapi meccshez, de gondolom ettől függetlenül senki sem maradt le erről a könnyed győzelemről. :) A Wolves az összeállítás alapján már eleve feltartott kezekkel érkezett az Old Trafford-ra, ritkán látni ilyet, de az ő szempontjukból ez teljesen érthető és reális, nem a bajnoki címvédő ellen kell nagyot alkotniuk, hanem majd a hétvégi 'kiesési rangadón'. Szóval a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, a háromgólos különbség szépnek mondható, bár nekem van egy kis hiányérzetem, a második játékrész első felét nagyon lazán vette a csapat, ha kicsit jobban hajtottak volna ebben az időszakban is, akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. A legfontosabb persze az, hogy a papírformának megfelelően megvan a három pont, így pontszámban átmenetileg beértük a Chelsea-t, de ma este minden bizonnyal visszaáll majd a különbség (hacsak Grant nem tesz "csodát" egykori csapata ellen :) , bár ezzel nem érdemes kalkulálni). De csak így tovább, a hétvégén a Fulham otthonából kell majd elhoznunk a három pontot. Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

A tegnapi meccs nagyon jó volt, a Wolves örüljön, hogy csak 3-at kapott. Most néztem a Chelsea meccset és megint majdnem botlottak, de most egy rossz ütemű becsúszás után tizenegyest kaptak, amit Lampard értékesített és kihúzta őket a csávából...

Link to comment
Share on other sites

3787.jpgFulham - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 18. forduló) - 2009. december 19., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Nincs - Közvetítés felvételről a Digisporton, 19:00-tól)

 

Tavaly ezen a pályán egy finoman szólva is csúfos vereséget szenvedtünk, a holnapi meccsen csak a győzelem az elfogadható eredmény. A Fulham egész jól teljesít ebben a szezonban, lehet, hogy nem lesz könnyű meccs, de a hétközi bajnoki alapján úgy tűnik, az Aston Villával szembeni hazai vereség ellenére a csapat formájával nincs gond, hozni kell a holnapi találkozót is. Glory, Glory Man. United!

 

Most nincs túl sok időm (ez a hozzászólás is eléggé összecsapott lett :) ), úgyhogy a BL-sorsolásról csak említés szintjén szólnék, később majd írok részletesebben is, a lényeg az, hogy a Milan-nal játszunk! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Mostanában elég keveset írok ide :(

Az utóbbi meccseken számomra meglátszott h 1 ilyen keretű csapat gondolok itt arra h nem áll a csapat olyan nagynevű és elismert játékosokból mint a többi hasonló szintű csapat de nagyon eltud kápráztatni a játékuk :rolleyes:

Hiába is de a játékkal nincs gond akármilyen felállásban játszunk a Villa ellen is inkább a helyzetkihasználással és a figyelemmel volt gond de sebaj hosszú még a szezon :)

A BL nos az egy elég jó csapatot fogtunk ki mint MU szurkoló azt mondom h nem jelenthet akadályt de mégis azt kell h mondjam h tökéletes ellenfelet kaptunk se nem túl erős se nem túl gyenge ;)

Egyetlen dolog miatt aggódom és az pedig a védelemben a sérüléshullám hát nem picit aggasztó :(

Link to comment
Share on other sites

merchanies:Sajnos igazad lett és nem kellett sokat várni mire ennek a nagy sérüléshullámnak eredménye lett. Egy hatalmas zakót kaptunk a Fulham-től.

FULHAM-MANCHESTER UNITED 3-0 (1-0)

London, Craven Cottage, 25 700 néző, vezette: Howard Webb.

FULHAM: Schwarzer - Paintsil, A. Hughes, Hangeland, Konchesky - Duff (Greening, 76.), Murphy (Dikgacoi, 80.), Baird, Gera - Dempsey, Zamora (Nevland, 90+1.). Menedzser: Roy Hodgson.

Cserék: Zuberbühler - kapus, Nevland, B. H. Riise, Etuhu, Smalling, Greening, Dikgacoi.

MANCHESTER UNITED: Kuszczak - Fletcher, De Laet (Fabio, 58.), Carrick, Evra - Valencia, Scholes, Anderson, Gibson (Berbatov, 58.) - Owen (Welbeck, 72.), Rooney. Menedzser: Sir Alex Ferguson.

Cserék: Foster - Berbatov, Pak, Tosics, Welbeck, Fabio, Obertan.

Remélem Ferguson helyre tudja rakni a fejeket, mert ugye az Aston Villa ellen is kikaptunk és most jött ez a másik zakó. A Wolves elleni győzelem meg 3 pontot ér semmi többet, mert hiába javítottak a vereségükön most itt egy újabb.

Link to comment
Share on other sites

Ez nem lehet igaz, idén már az ötödik bajnoki vereségünk. :angry: Számítottam rá én is, hogy valamikor majd erőteljesebben is érződni fog a sérüléshullám hatása, a mai meccsen ez teljességgel kijött. :mellow: Persze voltak még itt más problémák is, a játékunk például most már határozottan gyenge volt, csak a második félidőben, egy mindössze néhány perces szakaszban tudott felpörögni a csapat, és még sorolhatnám az újabb vereség okait, a tény, hogy ugyanúgy, mint tavaly, ezúttal is -túlzás nélkül mondhatom- sima vereséget szenvedtünk a Fulham vendégeként. :( És hiába játszunk kiscsapatokkal az elkövetkezendő időszakban, ennyi hiányzó mellett még velük is meggyűlhet a bajunk, nagyon kell vigyázni, mert azt hiszem kijelenthető, itt akár a bajnoki cím is elúszhat. :mellow:Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Szerencsénk van, mert a Chelsea is csak egy döntetlent tudott elérni a West Ham otthonában, így csak négy pontra nőtt az előnyük velünk szemben. A Fulham elleni vereséget el lehet felejteni, előre kell nézni, és a soron következő találkozókon kell rendre begyűjteni a három pontot. Az ünnepek alatt eléggé besűrűsödik a program (bár nekünk tulajdonképpen olyan lesz, mintha a megszokott hétvégit egy hétközi forduló követné, hisz vasárnap, illetve szerdán lépünk pályára, ehhez pedig már hozzászokhattak a játékosok), de a leendő ellenfelek, a Hull és a Wigan nem olyan nagynevű alakulatok, hogy tartanunk kellene attól, hogy a csapat esetleg nem bírná a terhelést, és remélhetőleg a védelemben jelentkező sérüléshullámnak sem lesznek komoly következményei az eredményekre nézve. Azt gondolom Ferguson mindkét találkozón a komplett alapcsapatot küldheti pályára (a középpályán lesznek változások a két meccs között, ez biztosra vehető), hisz az újévet majd a szezonbeli első FA-kupa fellépés nyitja, ahol úgyis a 'második vonal' fog szerepelni. Az előttünk álló nagyjából másfél hét alatt a bajnokságban hat pont, a kupában pedig továbbjutás a kötelező. Glory, Glory Man. United!

 

533.jpgHull City - Manchester United3829.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 19. forduló) - 2009. december 27., vasárnap, 17:00 (Élő közvetítés: Eurosport2)

 

3829.jpgManchester United - Wigan Athletic9202.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 20. forduló) - 2009. december 30., szerda, 21:00 (Élő közvetítés: Eurosport2)

 

3829.jpgManchester United - Leeds Unitedleeds_united_crest.jpg (type_fa.gifFA-kupa, 3. forduló) - 2009. január 3., vasárnap, 14:00 (Élő közvetítés: Sportklub)

 

A BL-sorsolásról itt még nem ejtettem szót, de ugyanazt tudom csak leírni, mint amit a BL-topikban: nagyon örülök, hogy a két kedvencem összekerült, még akkor is, ha így az egyik biztosan kiszáll már a nyolcaddöntőben, de ettől függetlenül számomra az év meccse(i) lesz(nek). Nem lesz részrehajlás, szóval tőlem ne várjátok, hogy azt fogom hangoztatni, a Manchester az esélyesebb vagy hogy az ő továbbjutásukat remélem :) , szép nyugodtan fogom végignézni mindkét találkozót, és bárki is jut tovább, én örülni fogok. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

Elég régen írtam ide, de mindig figyeltem a meccseket..

Nos, a helyzet nem tragikus, sőt én örülök hogy egy kis izgalom adódik a PL-ben! A MU 3 éve uralkodik, mi itt a fórumon és még több millió Manchester United drukker azt szeretné ha sikerülne ez évben is (zsinórban negyedjére!) Ezt mondjuk nem is kell túlragozni,mert magától értetődő.. :happy: A Chelsea már egy jó ideje vezeti a pontvadászatot, de remélhetőleg már nem sokáig! Biztos vagyok benne hogy "az öreg" ki fog valamit találni, mint mindig.. A sok sérülés nem jött túl jó időben, (amúgy se klassz), de nagy repertoár áll Fergusson előtt, van kiből választani a csapatba és aztán ne feledkezzünk meg az átigazolási időszakról sem!

Elkeserítő a Fulham elleni vereség, pont amikor a Chelsea is x-elt, de úgy tartom lesz még alkalom a kékek megelőzésére! :P

Glory,glory Man.United!!!

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek, a bajnokság fele hátravan, bőven lesz még alkalmunk megelőzni őket. ;) Bármeddig tarthatja így a Chelsea a vezető pozíciót, a végén úgyis csak az számít majd, hogy az utolsó fordulót követően ki áll az élen. Láthattuk ősszel többször is, hogy nekik is becsúszhat bármikor egy gyengébb meccs, amikor kikapnak vagy csak döntetlent tudnak elérni. Januárban az Afrikai Nemzetek Kupája miatt több kulcsjátékosát is nélkülöznie kell majd Ancelotti csapatának, remélhetőleg ebben az időszakban több ilyen botlást is elkövetnek majd :) , ráadásul tavasszal hazai pályán játszunk ellenünk, az Old Trafford-on pedig az utóbbi időben menni szokott a Chelsea ellen. Lehetne sorolni az érveket, hogy mi szól egyik, ill. másik csapat mellett, de most még nem érdemes számolgatni, meccsről meccsre be kell gyűjtenünk a három pontot, ez a legfontosabb. ;)

 

Hiába a híresen nagy manchesteri 'választék', a védelemben most még így is nagyon szűkösen vagyunk :) , de Vidics talán már a hétvégén is pályára léphet, Brown sérüléséről se hallottam semmi olyat, hogy annyira komoly lenne, Evans és O'Shea visszatérését is január elejére kalkulálták, szóval lassan azért talán már helyre állnak a dolgok, remélem Ferdinand is mihamarabb játékra alkalmas lesz, és a közeljövőben Van der Sar is visszafoglalhatja a helyét a kapuban (igaz Kuszcsak-ra sem lehet igazából panaszunk, kifejezetten jól véd, bár a Fulham-től kapott gólokban némileg ő is benne volt :huh: ). Ugyanez vonatkozik Hargreaves-re is, ha ismét játszhat, tovább bővülnek a lehetőségeink a középpályán, és ha netán még rászorulnánk, ő is bevethető védőként. Nem tudok különösebb átigazolási tervekről, az biztos, hogy a nyáron már szerződtetett Mame Biram Diouf érkezik a csapathoz; nemrég nagyon híresztelték, hogy a védőgondok közepette esetleg szerződtetnénk Sol Campbell-t, ha netán még huzamosabb ideig lesznek sérültek a védelemben, ez alapján nem tartom elképzelhetetlennek a rutinos középhátvéd megszerzését, de mivel ő jelenleg 'szabadügynök', Ferguson bármikor szerződést kínálhatott volna neki, viszont ha eddig nem tette... :huh: Rebesgetik még például, hogy esetleg Benzema csatlakozna, nem mondom, hogy nem örülnék neki, de ezek csak a szokásos angol bulvár-kamu hírek, nem kell őket komolyan venni. Nagy igazolásra szerintem nem számíthatunk, esetleg egy-két fiatalt hozhatnak a tartalékcsapatba, de nagyjából ennyi. Én inkább azt várom már, hogy Obertan villantson valami nagyobbat :) (nem mintha az a gólpasszal lezárt cselsorozata a Wolfsburg elleni meccsen kis dolog lett volna :rolleyes: ), a január eleji FA- illetve Ligakupa-meccs alkalmas lehet erre, valamint Tosics is mutathatna már valamit.

 

Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Jó meccs volt nagyon a Hull ellen akárhányszor jáccunk ellenük mindig 1 nagyon szimpatikus csapat benyomását keltik :D a meccs maga jó volt Rooney az összes gólban benne volt még az ellenfelében is :D hát ezvan

Csodák csodájára a felállással most minden rendben volt mindenki a saját helyén játszott :D

A Chelsea botlása is nagyon jól jött megint csak 2 pont a különbség és még 1 forduló hátravan az évben így akár még elsők is lehetünk de persze ez semmit nem jelent de a cél természetesen a bajnoki cím :)

 

Link to comment
Share on other sites

Hull City 1-3 Manchester United (Fagan 59.-tizenegyesből, illetve Rooney 45+1., Dawson 73.-öngól, Berbatov 82.)

 

Manchester United 5-0 Wigan Athletic (Rooney 28., Carrick 32., Rafael 45., Berbatov 50., Valencia 75.)

 

Kár, hogy ezeket a meccseket nem tudtam megnézni, különösképpen azt sajnálom, hogy a Wigan (újabb) kiütéséről lemaradtam :) , de az a fő, hogy mindkét találkozón magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot az ünnepek alatt. ;) Örülök, hogy végre a védelem is kezd helyreállni (Rafael például nem akármilyen teljesítményt nyújtott a szerdai bajnokin), az utóbbi időben megszokott alap négyes már rendelkezésre áll, Evans és Neville a hírek szerint akár már a következő meccsen is bevethető lesz, és Ferdinand (valamint Hargreaves) visszatérése is egyre közelebb. A hétvégén "lazításképp" a Leeds vendégeskedik az Old Traffordon az FA-kupa keretében, bajnokin legközelebb a Birmingham City otthonában lépünk pályára, jó lesz velük vigyázni, mert nagy formában vannak, a Chelsea is csak egy pontot tudott elhozni tőlük, aminek köszönhetően egyébként két pontra csökkent a hátrányunk az éllovas 'kékekkel' szemben. ;)Glory, Glory Man. United!

 

Az angol sajtóban felvetődött a hír, mely szerint a Real elsőszámú nyári átigazolási célpontja Rooney lesz, és a madridiak 60 millió fontos ajánlatot fognak tenni. Igencsak komoly dologként akarják ezt beállítani, de én azt gondolom, hogy egyrészt ilyen "képtelen" hírek mindig felvetődnek, másrészt kétlem, hogy a Real a nyári költekezés (halkan megjegyezném, hogy néhány játékos esetében inkább pénzkidobás) után megint hasonló átigazolásokba bocsátkozna, harmadrészt pedig Rooney nem az a játékos, aki a pénz után fut, az elmúlt években rengetegszer bizonyította, hogy mennyit jelent számára ez a klub, megannyiszor nyilatkozta, hogy ameddig csak teheti, a Manchester-t akarja szolgálni és hasonlók, nem hinném, hogy most "csak úgy" lelépne. Az információt állítólag a 'királyi gárda' egyik meg nem nevezett munkatársa is megerősítette (biztosan az egyik pályamunkás volt :) ), de az angol sajtót, a Daily Star-t és társait ismerve enyhén szólva nem hiszem, hogy ezzel a híreszteléssel komolyan kellene foglalkoznunk. ;)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Manchester United 1-0 Leeds United (Beckford 19.)

 

Túl sok mindent én sem tudok hozzáfűzni, azt hiszem kimondhatjuk, borzalmasan játszott a csapat, ráadásul mindezt úgy, hogy jónéhány alapember pályára lépett, többen a kezdőcsapatban kaptak helyet. Megint az volt a fő probléma, ami a szezon során már több meccsen is megfigyelhető volt, a helyzeteink megvoltak, de nem tudtunk gólt szerezni. :( Dühös vagyok, mert egy ilyen csapat ellen ilyen teljesítményt nyújtani és egyáltalán kiesni a Leeds ellenében (ráadásul hazai pályán, ahol már hosszú év(tized)ek óta nem tudtak minket legyőzni), nem a Manchester-hez méltó, és akkor még enyhén fogalmaztam... :mellow: Ami még talán az kupából való búcsúnál is jobban bosszant, hogy ez a kiesés nem az idei első "semmiből jött" vereségünk volt. :angry: Az FA-kupát tehát rögtön az első meccsünk után elfelejthetjük, most az a legfontosabb, hogy hétközben a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán javítsunk a városi rivális City ellen. Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Az erős havazás miatt sajnálatos módon elhalasztották a Ligakupa-meccsünket, így az első meccset az eredetileg a visszavágónak fenntartott január 19.-én, kedden játszuk, a visszavágó pedig átcsúszik január 27.-ére, szerdára. Nem örülök neki, de hát mit lehet ilyenkor csinálni, az időjárást senki sem tudja befolyásolni, legfeljebb annyi pozitívum van a dologban, hogy így jobban rá tudnak pihenni a hétvégi bajnokira (ill. így most nem kell döntenem a Ligakupa-elődöntő és a Milan - Genoa között :) ).

Link to comment
Share on other sites

Birmingham City 1-1 Manchester United (Jerome 39., illetve Dann 63.-öngól)

 

Hát mit mondjak, ezen a meccsen sem ezt az eredményt vártam. :mellow: Utólag könnyű okosnak lenni, de jobban jártunk volna, ha a mi találkozónkat is elhalasztják. :unsure: A Chelsea anélkül lett a forduló legnagyobb nyertese, hogy pályára lépett volna, ha a bepótolt meccsüket megnyerik (már pedig nem hinném, hogy a Hull ellen ezzel bármi gondjuk is lesz), ismét négy pontra nő az előnyük, az egyetlen szerencsénk, hogy az Arsenal nem tudta kihasználni a pontvesztésünket. A Birmingham City ugyan nagy (önmagához mérten azt is lehet mondani, hogy óriási) formában van, a bajnokságban már hosszú ideje veretlen, ettől függetlenül illet volna elhoznunk a három pontot, de megint azt láthattuk, ami ebben a szezonban már nem először okozott gondot: hiába uralta a játékot a csapat, nem tudták gólra váltani a lehetőségeket (bár a tegnapi meccsen a helyzetekkel is eléggé szűkölködtünk), az ellenfél pedig ezt kihasználva pontokat vett el tőlünk. :mellow: Elismerem, hogy most egy (meglepően) jó formában lévő együttessel találkoztunk, de ez önmagában nem mentség arra, hogy csak egy döntetlent tudtunk kiszenvedni - változtatni kell néhány dolgon, ha tartani akarjuk a lépést a Chelsea-vel és a mögöttünk sorakozó csapatokkal. Go MU!

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát ez mostanában már nem az első botlás volt :angry: nagyon nem teccenek a dolgok amik mennek a csapat háza táján...

Igazolni kéne még a télen 1 normális csatárt és 1 igazi irányító középpályást mert ez így kevés... nagyon kevés

Ronnie eladásával nincs igazi húzóember Rooney egyedül kevés a középpályánk meg kiszámíthatatlan egyszer nagyon jók máskor meg... a fiatal reménységek pedig szinte semmit nem mutatnak se Nani se Anderson nem az igazi

Télleg igazolni kéne pár embert mert így megeshet h télleg kupa nélkül maradunk az év végén:S

Link to comment
Share on other sites

Igen, az ilyen meccseken nekem is gyakran jut eszembe Ronaldo, bármennyire is gyengén megy a csapatnak, ő mindig tudna lendületet vinni a játékunkba és a gólhelyzetekkel sem állnánk ilyen szűkösen. :unsure: Igaz, hogy Anderson is játszott már jobban a manchesteri évei alatt, de nem elsősorban tőle kell várni a támadójáték javulását, Nani viszont nekem is szemet szúrt már korábban is, a szezon előtt sokaktól hallottam, hogy Ronaldo távozásával több lehetőséghez juthat, megnőhet a szerepe a csapatban és elkezdhet kibontakozni, de igazán jó teljesítményt nem láthattunk tőle, ráadásul már jó ideje alig kap játéklehetőséget. :huh: Kétlem, hogy Ferguson jelentősebb téli átigazolásban gondolkodik, de lehet, hogy (részben) ez lenne a megoldás a problémáinkra.

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Burnley483.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 22. forduló) - 2010. január 16., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Nincs - Közvetítés felvételről a Digisporton, 18:00-tól)

 

Az utóbbi időben elég felemás formát mutatott a csapat, bízom benne, hogy a holnapi találkozó egy újabb győzelmi széria első felvonása lesz majd. A Burnley az őszi idényben, a bajnokság második fordulójában alaposan meglepett minket, de remélem ezen a meccsen már érvényesül a papírforma. Az aktuális ellenfél a liga leggyengébb formát felmutató csapatai között van, az idegenbeli mérkőzéseiket például sorozatban veszítették el az utóbbi időben, ennek ellenére nem számítok teljesen sima meccsre, gondolom az az őszi siker pluszmotivációt jelent a játékosok számára, és szerintem az Old Trafford-ra sem a "kibekkeljük az egy pontot"-taktikával jönnek majd. Vidics ismét ott lehet a kezdőcsapatban, és örömteli hír, hogy a héten már Ferdinand és Van der Sar is együtt edzett a csapattal Katarban, bár ők minden valószínűség szerint még nem lépnek pályára holnap, akárcsak Berbatov, akinek a korábban emlegetett térdsérülése korántsem súlyos, teljes értékű edzésmunkát végzett az elmúlt napokban, de Ferguson szinte biztosan várni fog az ő bevetésével is (legalábbis a kezdőcsapatba nem fog bekerülni). Glory, Glory Man. United!

 

Manchester United 3-0 Burnley (Berbatov 64., Rooney 69., Diouf 91.)

 

A meccs kétharmada ezúttal is elég "nyögvenyelősre" sikeredett, nem igazán tudtunk kidolgozni veszélyes helyzeteket, javarészt a szélről érkező beadások után adódtak csak kisebb lehetőségeink (közben pedig egy-két alkalommal óriási szerencse kellett ahhoz, hogy ne a Burnley szerezze meg a vezetést), de a második játékrész közepén Berbatov és Rooney villanása bebiztosította a három pontot. Az egyéni teljesítmények között most sem volt igazából kiemelkedő produkció, csak a hosszú hetek után visszatérő Van der Sar-t és a mindössze második bajnokiján pályára lépő Mame Biram Diouf-ot érdemes külön megemlíteni, aki a hosszabbításban megadta a "kegyelemdöfést" a Burnley-nek. A csapat játékával még most sem lehetünk igazán elégedettek, de az eredmény már megfelel az elvárásoknak, remélem ez egy csalódást keltő eredményektől mentes széria első állomása volt. ;)Glory, Glory Man. United!

 

5262.jpgManchester City - Manchester United3829.jpg (type_carling.gifAngol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés) - 2010. január 19., kedd, 21:00 (Élő közvetítés: Nincs - Közvetítés felvételről a Sport2-n, 22:00-tól)

Módosította vassadi
Link to comment
Share on other sites

Manchester City 2-1 Manchester United (Tévez 42.-tizenegyesből, 65., illetve Giggs 17.)

 

Számítottam rá, hogy az első találkozón, idegenben nem fogunk kimondottan jó eredményt elérni, előzetesen nem lettem volna elégedetlen egy döntetlennel, így utólag nézve pedig főként jól jött volna a "pontosztozkodás". Kétes érzéseim vannak, mert egyfelől természetesen nem örülök annak, hogy kikaptunk (az már csak hab a tortán, hogy gyakorlatilag Tévez "barátunk" vert meg minket), de az egy gólos hátrány (mellesleg van idegenben lőtt gólunk, merthogy tudomásom szerint idén már a Ligakupa-elődöntőben is érvényes ez a szabály) az Old Trafford-on korántsem ledolgozhatatlan, főként úgy, hogy a City-nél elég sok a hiányzó, és ahogy a tegnapi kezdőcsapat összeállításából láthattuk (a fiatalok és tartalékok helyett szinte a jelenleg rendelkezésre álló legjobb tizenegy állt ki), Ferguson nagyon is akarja azt a címvédést. ;) Lehetett volna jobb eredményt is elérni tegnap (főként ha azt vesszük, hogy az a tizenegyes például egy vicc volt, Rafael ugyan megdolgozta kicsit Bellamy-t, de a csatár szimplán a lendülettől esett el, és ha volt is szabálytalanság, vitán felül áll, hogy az még a tizenhatoson kívül történt), de nem kell keseregni, ez a hátrány még nem vészes, ott a visszavágó, hogy javítsunk és egy év után újra a döntőben legyünk. ;)Go MU!

Link to comment
Share on other sites

3829.jpgManchester United - Hull City533.jpg (Barclays_Logo.gifAngol bajnokság, 23. forduló) - 2010. január 23., szombat, 16:00 (Élő közvetítés: Eurosport2)

 

Egy újabb tipikusan olyan találkozó, ahol egyszerűen muszáj begyűjteni mindhárom pontot, remélhetőleg ezzel a Hull ellen, hazai pályán sem lesz gond. A közel egy hónappal ezelőtt lejátszott "őszi" meccsen viszonylag könnyedén hoztuk a kötelező győzelmet, alapvetően most is sima mérkőzésre lehet számítani, persze semmit sem szabad elkiabálni. :) Úgy tűnik, hogy Ferdinand hosszú idő után ismét tagja lehet a kezdőcsapatnak, de szomorú hír, hogy O'Shea valószínűleg ebben a szezonban már nem léphet pályára. :mellow: Berbatov játéka kérdéses a holnapi meccsen azok után, hogy lábsérülése miatt a Ligakupa-találkozón sem szerepelhetett, az előbbieken kívül más változás nincs a sérültek tekintetében. Papíron sima mérkőzésnek ígérkezik, ha a csapat a játékát tekintve tovább tudja folytatni a formába rázódást, vélhetően nem is születik meglepetés-eredmény. ;)Glory, Glory Man. United!

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

A mai meccsre 1 nevet mondanék Wayne Rooney Mesternégyes biggrin.gif nagyon szép gólok voltak

Ha 1 jó tavaszi idényt ksinálni és a MU`is ott lenne a "l-ben és a bajnokságban ahol kell neki és még esetleg a vb-n is jól fog játszan! esélye is lehet az aranylabdára :) a cél annentől a gólki"ályi cím smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...