Jump to content
PirateClub.hu

Manchester United


Marcus Bent
 Share

Recommended Posts

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rio: Rooney lehet a vezérünk

 

 

Rio Ferdinand véleménye szerint, ha Cristiano Ronaldo eligazolna a Manchester Unitedből, akkor Wayne Rooney örökölhetné a szerepét...

 

A 22 esztendős angol válogatott támadó az elmúlt idényben társa árnyékában nem kapott annyi megbecsülést, mint amennyit érdemelt volna - véli a hátvédtárs.

 

"Meg kell várni, hogy mi is fog kisülni ebből az ügyből, az is lehet, hogy a télen még történik valami váratlan." - nyilatkozta Ferdinand. "Az azonban biztos, ha Ronaldo megy, akkor Rooney egészen biztosan több lehetőséget kap majd elől, és nem csak a kiszolgáló szerepét fogja betölteni, ugyanis az elmúlt idényben főleg társa segítése is volt a feladata, egy kissé balra tolódva jobbára feláldozta magát a többiekért. Ha több felelősséget raknak a vállára, akkor ezzel meg fog birkózni majd, és nekem elhihetik, igazi vezére lesz az együttesünknek!"

 

C. Ronaldo Real-mezt kapott

 

 

A csapattársak a napokban az egyik edzés előtt egy a saját nevével ellátott Real Madrid-mezt nyújtottak át a portugál középpályásnak.

 

Annak ellenére, hogy nagy port vert fel a nyári Cristiano Ronaldo-saga, azaz a luzitán szélső meghiúsult Madridba költözésbe, látszólag idilli állapotok uralkodnak a Manchester United öltözőjében. A játékostársak nem haragszanak a cselgépre, ezt az egyik edzés előtt elkövetett gesztusuk ékesen bizonyítja.

 

A Vörös Ördögök futballistái az egyik tréninget megelőzően egy Cristiano Ronaldo nevével ellátott Real-mezt nyújtottak át a Premier League tavalyi gólkirályának, ezzel is jelezve, továbbra is nagyszerű az összhang a csapaton belül. A dressz hátán a hetes szám díszelgett, mégpedig jól láthatóan áthúzva, ezzel is jelezve, a költözésből bizony nem lesz semmi.

 

A The Sun információi szerint a társak már régóta tervezték a fricskát. – Hihetetlenül vicces volt. A srácok alig bírták kivárni, hogy odaadhassák neki a mezt. Mindannyian örültek, hogy visszatért közéjük – nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó forrás a bulvárlapnak.

 

 

Community Shield: MANCHESTER UNITED

 

 

Az angol Community Shieldet a Manchester United nyerte, miután tizenegyesekkel felülmúlta a Portsmouth gárdáját.

 

Az angol Szuperkupáért rendezett meccsel elkezdődött az angol labdarúgóidény, a Manchester United és a Portsmouth összecsapása vezette fel a szigetországi szezont. A találkozón ugyan a Manchester kezdett jobban, de Sir Alex Ferguson fiai csak lehetőségekig jutottak. Fletcher, Tevez és Giggs is hagyott ki helyzeteket, míg a Portsmouth még veszélyes akciót is alig vezetett.

 

A második félidőben sem változott a játék képe, a Manchester United uralta a meccset, míg a Portsmouth igyekezett tartani a gólnélküli állást, ezért a legtöbbet a csapat kapusa, David James tett. A Portsmouth hálóőre remek formában védte együttese kapuját, így végül maradt a 0-0 a rendes játékidőben. A tizenegyes párbajt már sokkal jobban bírta a United ellenfelénél, a Portsmouth-ban Diarra, Mvuemba és Johnson is hibázott, így végül a Manchester United hódította el a szezon első trófeáját.

 

Community Shield:

 

Manchester United-Portsmouth 0-0

Tizenegyesekkel: 3-1

Link to comment
Share on other sites

Dimitar Berbatov úgy véli, hogy még a Barclays Premier League rajtja előtt csatlakozhat a Manchester United alakulatához.

 

Berbatov csak egy újabb ajánlatra vár a Vörös Ördögöktől, hiszen a bolgár támadó szerint egy 20 milliónál is magasabb ajánlatot rögtön a Spurs vezetői is elfogadnak - ezt pedig a szóbeszédek szerint Dimitar már kollégáival is közölte.

 

Sir Alex Ferguson egyébként még az előző hónapban tett egy 20 milliós ajánlatot a Tottenhamnek, de Juande Ramos alakulata még több pénzt szeretne kézhez kapni gólerős támadójáért. Brit sajtóértesülések szerint Sir Alex most egy 25 milliós ajánlattal készül…

 

Forrás: MailOnline

Link to comment
Share on other sites

A The Sun értesülései szerint Dimitar Berbatov 48 órán belül aláír a Manchester Unitedhez. Brit sajtóértesülések szerint a Spurs végül 28 millió fontot kap majd kézhez a 27 éves bolgár támadóért. Berbatovért egyébként a múltban Sir Alex Ferguson már három ajánlatot is tett, de a Tottenham mindhárom alkalommal elutasította a skót szakvezetőt.

 

Forrás: manutdfanatics.hu

 

:)

Link to comment
Share on other sites

David Silva nemet mondott a Unitednek

 

 

Sir Alex Ferguson lemondhat David Silva leigazolásáról, ugyanis a spanyol európabajnok támadó nem szeretne a szigetországba igazolni. A 22 éves játékos ügynöke, Julio Llorente a minap a Sky Sports-nak elárulta: a Valencia nemrég visszautasította a manchesteriek 20 milliós ajánlatát.

 

“A Manchester United nemrég ajánlatot tett David Silva-ért, de a Valencia visszautasította azt,” - nyilatkozta Llorrente a brit riportereknek. “Silva nem szeretne Angliába igazolni, ugyanis jól érzi magát a Valencia-ban.”

 

“A családjával szeretne maradni, ezért ha esetleg eligazolna, akkor a Real Madridhoz, vagy a Barcelona-hoz írna alá. Silva viszont a következő szezont a Valencia csapatában akarja kezdeni.”

 

Forrás: SkySports

 

És 1 kis frissítés a berbatov hírhez:

 

Friss:

 

A Daily Mail szerint 25 milliójában lesz a transzfer a Unitednek, Berbatov pedig 4 évre fog aláírni és heti 80 ezret fog keresni. Az ügy pedig péntekig lezárul.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Giggs: Mindenhol nyerni akarunk!

 

 

Egyáltalán nem jóllakott csapat benyomását kelti majd a Manchester United labdarúgócsapata az új szezonban. Legalábbis ezt ígéri a Vörös Ördögök veterán sztárja, Ryan Giggs. A Community Shield már megvan...

 

Az elmúlt szezonban egyértelműen a legsikeresebb csapatnak bizonyult Angliában a Manchester United. Sir Alex Ferguson együttese megnyerte a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, sőt az idény elején a Community Shieldet is. Nos, utóbbi trófea már idén is zsebben van (a Portsmouth-t győzte le az MU büntetőkkel), és a gárda rutinos walesi klasszisa, Ryan Giggs ígéri a szurkolóknak: egyáltalán nem laktak jól, hiszen az előttünk álló évben is hódítani akarnak.

 

 

"A Community Shield bemelegítésnek nem volt rossz, tovább növelte az önbizalmunkat. Ott akarjuk abbahagyni, ahol tavaly abbahagytuk. Sőt mindenhol az élen akarunk végezni, ahol csak elindulunk" - mondta magabiztosan a veterán futballista, ami annyit jelent, hogy ezúttal az FA-kupát is be szeretnék zsebelni. "Farkaséhesek vagyunk, reszkessenek az ellenfelek!" - fenyegetőzött Giggs.

Link to comment
Share on other sites

Campbellt és Heatont behívták a válogatottba
400x400_FraizerCampbellNew.jpg
Stuart Pearce a manchesteri Fraizer Campbellt és Tom Heatont is behívta a csütörtöki szlovénok ellen meccsre készülő U21-es angol válogatott szűkített keretébe. A korábban a Manchester Cityt vezető Pearce erős kerettel készül a barátságos összecsapásra, hiszen olyan nevek is megfordulnak a csapatban, mint Micah Richards, Aaron Lennon, vagy éppen Theo Walcott.

Heaton és Campbell mindezidáig még csak egyetlen U21-es válogatott meccsen szerepeltek, így jó hír számukra a mostani keret kihirdetése. Fraizer számára örömteli hír lehet még az is, hogy a meccset a Hull City stadionjában, tavalyi sikerei színhelyén rendezik.

“Fraizert ismerik a Hull szurkolói, hiszen tavaly nagy szerepet vállalt a csapat feljutásában,” - mondta Pearce az FA hivatalos oldalán. “Azóta a felkészülési meccseken bemutatkozott a Manchester United csapatában, és ott is bizonyította képességeit, melynek köszönhetően behívtam őt a 21 éven aluliak válogatottjába.”

A teljes keret itt tekinthető meg: TheFa.com

Forrás: theFA.com




Harcban a ghánai tehetségért
76213986.jpg
A Manchester United és az Arsenal is harcba szállt az ifjú ghánai Anthony Annan megszerzéséért. A 22 éves válogatott játékos nemrég érkezett Angliába, hogy a Blackburnnél próbajátékon vegyen részt, de a SkySports legfrissebb értesülései szerint Annant a Vörös Ördögök és az Ágyúsok is kiszemelték maguknak.

A két elitklub megfigyelői ott lesznek Anthony norvég klubjának csütörtöki, Rennes elleni UEFA kupa találkozóján is. Annan jelenleg ugyanis kölcsönjátékosként a Stabaek csapatánál szerepel.

A ghánai tehetséget mellesleg az AC Milan, az Atletico Mardid, valamint a Racing Santander is szerződtetné, ám Anthony a neves kérők ellenére is a szigetországban szeretné folytatni pályafutását. Az Arsenal egyébként nemrég próbajátékra hívta Annant, ám a középpályásnak csapata selejtezőmeccsei miatt vissza kellett utasítania Arsene Wengeréket.

Forrás: SkySports




Lapszemle: Berbatov rekordösszegbe kerül
400x400_DimitarBerbatovNew.jpg
A Tottenham vezérigazgatója, Daniel Levy megsértődött, hiszen a United háza tájáról olyan híresztelések láttak napvilágot, miszerint már nincs sok hátra a bolgár gólvágó leigazálásáig - pedig a Spurs eddig még hivatalos ajánlatot sem kapott a manchesteriektől.

A The Mirror és a Telegraph szerint a Spurs mostmár britt rekordnak számító összeget követel Berbatovért, többet annál is, amennyibe összesen Carlos Tévez kerülne.

A 32 milliós transzferben viszont szepelene több kitétel is, így az észak-londoni klub hajlandó lenne az átigazolási összeget 30 millióról 28-ra engedni. A jövőben pedig a sikereket illetően plusz prémiumot kellene fizetnie a Unitednek.

Guardian: A Premier League döntésének értelmében a Manchester United semmilyen törvénytelen eszközzel nem próbálkozott be Dimitar Berbatov megszerzéséért. Daniel Levynek tehát döntő bizonyítékra van szüksége, ha alá akarja támasztani korábbi vádait.

Daily Mail: A Spurs 17 milliós ajánlatot tett a Berbatov pótlására kiszemelt orosz Andrei Arshavinért.

Egyes sajtóértesülések szerint egyébként mindössze 3 millió
Link to comment
Share on other sites

A Vörös Ördögök az élen

 

 

A Labdarúgás Történetével és Statisztikájával Foglalkozó Szövetség (IFFHS) legfrissebb klubvilágranglistája szerint a Manchester United a világ első számú futballklubja.

 

Az IFFHS az aktuális futballszezon során rendszeresen, egy igen komplex statisztikai metódust követve állítja össze a klubok ranglistáját, amely az utóbbi 12 hónap hazai és nemzetközi versengéseinek eredményeit összesíti.

A legújabb lista legnagyobb meglepetése – a Rangers második helyezése mellett – a Juventus nem túl előkelő, 95. pozíciója, az Öreg Hölgy épp hogy be tudott surranni a legjobb 100 klubcsapat közé, ahol a nagy európai egyesületek mellett több dél-amerikai klub – például a 9. helyezett Boca Juniors, vagy a a 11. pozícióban tanyázó São Paulo – is helyet kapott.

 

A magyar csapatok közül csak a tavalyi ezüstérmes, kupagyőztes debreceniek férkőztek fel a listára, Dombiék a 175. helyen állnak, holtversenyben például a dán Odensével, vagy a francia Nancy-val.

 

A világ 10 legjobb csapata az IFFHS listája szerint (zárójelben a tavalyi helyezés):

 

1. (1.) Manchester United (angol)

2. (4.) Glasgow Rangers (skót)

3. (2.) Chelsea (angol)

4. (3.) Bayern München (német)

5. (5.) FC Barcelona (spanyol)

6. (6.) AS Roma (olasz)

7. (7.) Liverpool (angol)

8. (8.) Arsenal (angol)

9. (9.) Boca Juniors (argentin)

10. (10.) Internazionale (olasz)

...

95. Juventus (olasz)

...

175. Debreceni VSC (magyar)

Giggs visszavonul

 

 

A Manchester United szélsőklasszisa elmondta, már egyre lassabban regenerálódik a meccsek között, ezért a mostani lesz várhatóan az utolsó szezonja a profik között.

 

Ryan Giggs valóságos legendává vált a Vörös Ördögöknél, hiszen a 34 esztendős kiválóság 1987 óta megszakítás nélkül játszik csapatánál, ami párját ritkító a mai futballban...

 

„Az utóbbi években mindig úgy vágtam neki a szezonnak, ez lehet az utolsó. Nem leszek már fiatalabb, azt hiszem a mostani tényleg az utolsó. Ez motivál arra, hogy még jobban odategyem magam, felvegyem a versenyt a fiatalokkal. A győzelem minden fáradozásokért kárpótol, a tavalyi szezon csodálatos volt, remélem a mostani is hasonló lesz.”

 

Berbatov a Manchesteré?

 

 

A The Sun értesülései szerint a bulgár csatár napokon belül a Manchester United játékosa lehet...

 

Bár a hét elején még arról szólt a fáma, hogy az angol bajnok lemondott Dimitar Berbatov megszerzéséről és inkább Thierry Henry megszerzésére összpontosít, úgy tűnik az utolsó utáni pillanatban mégis beadja a derekát a Tottenham.

A 27 éves válogatott játékost már a nyár eleje óta próbálta megszerezni Sir Alex Ferguson, de a Spurs külföldre szerette volna értékesíteni egyik legjobbját, három ajánlatát is elutasította a Manchesternek. Lapértesülések szerint Berbatov végül 28M fontért kerül a Vörös Ördögök szolgálatába.

 

Link to comment
Share on other sites

Megvannak az idei mezszámok

 

Nyilvánosságra hozták a United első csapatának 2008/09-es szezonban érvényes mezszámait.

 

Elsősorban a fiatalok várják a legnagyob érdeklődéssel ezt a néhányuk számára jeles eseményt, hiszen ezúttal is többük első alkalommal kapott hivatalosan is mezszámot a felnőtteknél.

 

Talán a legnagyobb érdekesség, hogy a klub brazil ikerpárja Fabio és Rafael da Silva a 20-as, illetve a 21-es dresszt kapta; míg Fiatal csatártehetségeinknek, Danny Welbecknek a 19-est, Federico Machedának pedig a 41-es számot adták. Manucho, a csapat nemrég érkezett angolai támadója pedig a 26-as szerelésben bizonyíthat Sir Alex Ferguson előtt.

 

1. Van der Sar, 2. Neville, 3. Evra, 4. Hargreaves, 5. Ferdinand, 6. Brown, 7. Ronaldo, 8. Anderson, 9. Saha, 10. Rooney, 11. Giggs, 12. Foster, 13. Park, 15. Vidic, 16. Carrick, 17. Nani, 18. Scholes, 19. Welbeck, 20. Fabio da Silva, 21. Rafael da Silva, 22. O’Shea, 23. Evans, 24. Fletcher, 26. Manucho, 27. Silvestre, 28. Gibson, 29. Kuszczak, 31. Campbell, 32. Tevez, 33. Hewson, 34. Possebon, 35. Cleverley, 36. Gray, 37. Cathcart, 38. Zieler, 39. Chester, 40. Amos, 41. Macheda

 

 

A kiemeltek most debütálnak a nagy csapatban (de nem az ifiből hozták fel őket ezért is emeltem ki) hanem most vették a Da Silva tesókat,Manucho-t meg Januárba de a Panatinaikosnál volt kölcsönbe!

Link to comment
Share on other sites

Michael Carrick kihagyni kényszerül a United következő két hetének programját, köszönhetően a Newcastle elleni bajnoki rajt első félidejében összeszedett bokasérülésnek.

 

Sir Alex Fergusonnak a középpályás helyére már a mérkőzés 25. percében be kellett cserélnie John O’Shea, aki a Vörös Ördögök következő két meccse mellett az angol válogatott felkészülési meccsén sem lehet ott.

 

Carrickhez hasonlóan a Szarkák ellen a csapat egyik legagilisebb teljesítményét nyújtó Ryan Giggs számára is idő előtt véget ért a Premier League első megmérettetése, hiszen a második félidőben őt is le kellett hozni az Old Trafford gyepéről.

 

“Giggsnek van egy kis térdsérülése. Csalódottak vagyunk, amiért pont azok a sérülések jöttek elő a meccsen, amiket szerettünk volna mindenképpen elkerülni.”

 

A manchesterieknél Carlos Tevez családi okokra hivatkozva a mérkőzés előtt nem sokkal hazautazott Argentínába, így a dé-amerikai támadó nélkül kellett helytállnia a hazaiak támadószekciójának - ám ez elmondható, hogy egyáltalán nem sikerült.

 

Helyére a fiatal Fraizer Campbellt küldte pályára Ferguson, aki tulajdonképpen nem okozott csalódást, ellenben ő sem tudta teljesíteni az összecsapás teljes 90 percét.

 

Wayne Rooney sem játszott csúcsformájában, igaz rajta már egyébként is amolyan villám rehabilitciót végeztek, hogy alkalmas legyen a szezonnyitóra (mint azt tudni lehet, Wazza Afrikában szedett össze egy egyelőre ismeretlen vírust).

 

“Tevez a héten érkezik vissza és a Portsmouth ellen már bevethető lesz. Ezen kívül Rooney is sokkal hatékonyabb lesz annál, mint ahogyan játszott.”

 

“A második félidőben azt gondoltam ez az ő meccse lesz, de sajnos Fraizer Campbell is kapott egy rúgást a lábára, így őt is le kellett hoznom.”

 

forrás: manutdfanatics.hu

 

frankó.. :s

Link to comment
Share on other sites

Manchester United 1-1 Newcastle United

d0005FE774701f1539528.jpg

Manchester United v Newcastle United FA Barclays Premier League, 1. forduló

 

Helyszín: Manchester, Old Trafford

Gólszerzők: Martins 22′, Fletcher 24′

Játékvezető: Mike Riley

 

Sárga lap: Campbell 78′, Brown 80′, Rooney 90′

Összefoglaló:

http://rs274.rapidshare.com/files/138091095/Manchester_United_V_Newcastle_United_17.08.08_MotD_highlights_f54.avi

 

United: Van der Sar, Brown, Vidic, Ferdinand, Evra, Fletcher, Carrick (O’Shea 25′), Scholes, Giggs (Possebon 63′), Campbell (Rafael da Silva 80′), Rooney. Nem lépett pályára: Kuszczak, Neville, Evans, Gibson.

 

Castle: Given, Beye, Taylor, Coloccini, N’Zogbia, Milner, Butt, Guthrie, Gutierrez, Duff, Martins. Nem lépett pályára: Harper, Enrique, Bassong, Smith, Geremi, Edgar, Donaldson.

 

Forrás: ManUtdFanatics.hu

Link to comment
Share on other sites

Az Arsenal az MU-tól igazol védőt: Silvestre Londonban folytatja

 

 

Szerdán futótűzként terjedt a hír az angol sajtóban, hogy az Arsenal leigazolta a nagy rivális Manchester United francia hátvédjét, Mikael Silvestrét. 1974 óta most először fordul elő, hogy az „ágyúsok” a „vörös ördögöktől” erősítenek.

 

d000603CC61362e314a00.jpg

Silvestre (jobbra) itt még leendő társai ellen játszott

 

Brian Kidd volt az utolsó futballista, aki 1974-ben a Manchester Unitedtől Londonba, az Arsenalhoz szerződött. Most, 34 évvel később Mikael Silvestre is ugyanezt az utat járja be, miután Sir Alex Ferguson hozzájárult ahhoz, hogy a francia védő egy évvel a szerződésének lejárta előtt elhagyja a csapatot.

 

Silvestre iránt korábban a Bordeaux érdeklődött, de a francia klub nem tudta kielégíteni a játékos fizetési igényeit, ezért nem jött létre a szerződés.

 

Az Arsenalnak azonban sikerült megegyeznie a futballistával, és a Manchester Uniteddel is, bár a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

 

Silvestre nyolc évvel ezelőtt az olasz Intertől 5,7 millió euróért szerződött a Manchester Unitedhez, de az elmúlt két szezonban gyakran sérülések hátráltatták, és Patrick Evra 2006-os érkezését követően már egyre kevesebb lehetőséget kapott Sir Alex Fergusontól, így nem csoda, hogy elhagyta a klubot.

 

Arsene Wenger már nyilatkozott is Silvestréről. „Mikael egy nagy tapasztalattal rendelkező, több poszton is bevethető futballista, aki nagy segítségünkre lehet céljaink elérésében – fogalmazott az Arsenal francia menedzsere honfitársával kapcsolatban.

 

 

Silvestre az Arsenalé

 

Mikael Silvestre 4 millió font ellenében aláírt az Arsenal-hoz 2 évre... Köszönjük ezt a 9 évet Mikael!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...