Jump to content
PirateClub.hu

A.C. Milan


etooo
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Costacurta a Milan edzője lesz
07_costacurta_5.jpg
A következő szezonban az idény végén visszavonuló Alessandro Costacurta segíti majd Carlo Ancelotti vezetőedző munkáját a Milannál.

Az AC Milan 41 éves labdarúgója az idény végén szögre akasztja a cipőket, ám nem szakad el a klubtól: jövőre a vezetőedző, Ancelotti mellett segédkezik - jelentették be hétfőn a klub vezetői. A veterán hátvéd érkezése nem jelenti azt, hogy az eddigi asszisztens, Mauro Tassotti elhagyja a piros-feketéket, hiszen Costacurta úgynevezett második asszisztensként dolgozik majd.

A Milan másik két veteránja közül Cafú a múlt héten meghosszabbította szerződését, míg a sérüléssel küszködő Paolo Maldini jövője még bizonytalan.
Link to comment
Share on other sites

Cafú hosszabbított, Nesta és Ancelotti is marad!

 

Marcos Cafú a téli átigazolási időszakban kis híján elhagyta az AC Milan labdarúgócsapatát.

cafu.jpgA veterán brazil hátvéd - általános meglepetésre - aláírta szerződését, így még egy évig marad Milánóban. Várhatóan hosszabbít a gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti és a világbajnok olasz hátvéd, Alessandro Nesta is.

 

- Nagyon jól érzem magam Milánóban, és a csapat is egyre jobb. Remek a kapcsolatom Carlo Ancelottival, így nem láttam értelmét a váltásnak. Ugyan nyáron lejárt volna a szerződésem, de úgy döntöttem, ha ennyi honfitársam van itt, a Milanban, akkor fölösleges hazatérnem, hiszen, most is olyan, mintha otthon lennék - indokolta döntését Cafú (a képen).

 

A kétszeres világbajnok brazil hátvéd télen bejelentette, hogy júniusban, szerződése lejártakor elhagyja a piros-feketéket, és hazatér Brazíliába. A Sao Paulo tárt karokkal várta Cafút, de a 37 éves bekk most - az olasz sajtó szerint a csapat szárnyalása láttán - meggondolta magát.

 

- Szóban már korábban megegyeztünk Cafúval, de a szerződést csak most írtuk alá. Ha mindenki elégedett, miért is engednénk el egy kétszeres világbajnok klasszist, aki rutinjával még mindig rengeteget tud segíteni a csapatnak - nyilatkozta Adriano Galliani klubigazgató a klub hivatalos honlapjának.

 

A hírek szerint az elnökség hamarosan szerződést hosszabbít Alessandro Nestával és Carlo Ancelotti vezetőedzővel is. (samsungsport.hu)

Link to comment
Share on other sites

Ancelotti: Gattuso sérülése döntött Manchesterben

 

 

 

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője a keddi, AC Milan elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőt követően úgy nyilatkozott: véleménye szerint továbbjutást érhet csapatának Wayne Rooney utolsó pillanatokban szerzett gólja.

 

"Wayne gólja révén nyerő pozícióba kerültünk. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk Milánóban, de a hazaiaknak sem" - mondta a skót mester.

 

A Manchester remekül kezdte a találkozót: egy szöglet után Cristiano Ronaldo fejesénél a hálóőr, Dida csak belekapott a labdába, ami a kapuba hullott. Ezt követően feljött a Milan és Kaká két zseniális villanása a szünetre már 2-1-es olasz vezetést eredményezett. A második játékrészben Rooney előbb egyenlített, majd a ráadás pillanataiban a győzelmet is megszerezte csapatának.

 

"Két védelmi hibából kaptunk gólt, de úgy gondolom, az egyenlítő találat után már mi irányítottuk az összecsapást, és megérdemelten nyertünk" - folytatta Ferguson.

 

A találkozó egyik hőse, Wayne Rooney így értékelt: "Az utolsó pillanatokban szerzett gól nagyszerű érzéssel töltött el. Tudtuk, ha nyerünk, az nagy előny jelenthet a számunkra. Ezzel együtt nagyon nehéz visszavágóra számítok, de úgy gondolom, ha gólt szerzünk a San Siróban, meglesz a továbbjutás."

 

Carlo Ancelotti, a Milan trénere szerint a találkozó kulcspillanata Gennaro Gattuso sérülése volt a második félidő derekán: "Amikor Rinót hordágyon levitték a pályáról, mintha kitéptek volna egy darabot a csapat szívéből. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de nem koncentráltunk a végéig, és ez megbosszulta magát."

 

Forrás: MTI

Link to comment
Share on other sites

Ebből nem tudom, hogy mi igaz (de ha igen, akkor Gerrard tehet egy szivességet :angry: ):

 

A vita néhány éve kezdődött, amikor Steven Gerrard azt írta önéletrajzi regényében az isztambuli BL-döntőről:

"Nem foglalkoztam Gattusóval, sem a meccs előtt, sem alatta, sem utána. Néhányan azt mondják, hogy jó futballista, nem is értem, honnan szedik ezt, Szerintem egy nagy kamu az egész játékos, lehet, hogy valóban agresszív, de engem nem ijeszt meg jobban, mint egy kiscica".

Az angol újságírók persze azonnal Gattuso elé tárták ezen sorokat a szerdai Milan-MU meccs (3-0) után, amire az olasz csak annyit válaszolt:

- Húsz napunk van, hogy felkészüljünk a döntőre, amely Milan-Liverpool lesz, nem pedig Gattuso-Gerrard mérkőzés. Én mindenesetre bátran Steven szemei közé nézek majd..."

Hazatérve aztán a brit bulvárlapok így fordították le mindezt:

"Kitty Gattuso esküszik, hogy mindenért megfizet Gerrardnak!"

Jól kezdődik...

Link to comment
Share on other sites

Ronaldo: Kaka, felejtsd el a Realt!

 

A brazil csatár figyelmeztette, honfi- és csapattársát, hogy jobban teszi, ha a Real Madrid ajánlatait levegőnek nézi.

 

Az AC Milan a télen igazolta le Ronaldot a Real Madridtól, és a Madridban szenvedő csatár-fenomén új erőre kapott az olasz ligában. Jelenlegi csapattársát, Kakát évek óta csábítja a Real, ezért Ronaldo baráti jó tanáccsal látta el fiatalabb kollégáját.

 

„Beszéltem Kakával, és azt mondtam neki, jobban jár, ha minden megkeresését határozottan visszautasítja a Real Madridnak. Négy és fél évet voltam Madridban, és nem sok jóval lettem gazdagabb, bőven eleget tapasztaltam Capelloból is az utolsó félévben. Nézzék csak meg Antonio Cassanot! Gyakorlatilag elfelejtették őt.”

 

Ronaldo, bár a Real Madridnál eltöltött ideje alatt 98 bajnoki mérkőzésen 69-szer volt eredményes, mégsem tudta elfogadtatni magát a Blancók szurkolóival, ezért érthető, hogy nem a legszebb emlékekkel távozott a spanyol fővárosból. Másik korábbi klubjáról, az Internazionaléról azonban jó véleménnyel van annak ellenére, hogy most épp a városi rivális, AC Milan játékosa. Ronaldot megkérdezték Adriano helyzetéről is:

 

„Adriano nagyon jó helyen van az Internél. Mindenképpen maradnia kellene, és bár sok ilyen-olyan ajánlatról hallani, szerintem maradni is fog a nyáron!”

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...