Jump to content
PirateClub.hu

Arsenal


Haino
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

jelenelg ennyit lehet tudni:

 

A Cadena Ser rádió és az El Mundo Deportivo sportnapilap péntek esti híresztelését, miszerint Thierry Henry az FC Barcelonába igazol, a katalán klub alelnöke, Ferran Soriano is megerősítette spanyol újságírók előtt.

Az FC Barcelona már tavaly nyáron is szerette volna a soraiban tudni a sztárt, de csak most most sikerült elhódítaniuk Angliából a 2006-os vb-ezüstérmes csatárt, aki négy esztendőre igazol Katalóniába.

 

A 29 éves játékos a Ronaldinho, Messi, Eto'o csodatrióhoz csatlakozik a katalánoknál, az így kialakult négyesfogatból azonban szinte borítékolható, hogy valakinek távoznia kell majd a nyáron.

 

Henry nyolc szezon után igazol el Londonból, ahol nagy szívfájdalma volt, hogy az európai porondon nem sikerült címekig jutnia.

 

Ehhez legközelebb 2006-ban járt, amikor éppen a Barcelona múlta felül a Bajnokok Ligája döntőjében az ágyúsokat.

 

Arsene Wenger együttesében három bajnoki címig és négy kupagyőzelemig jutott a francia válogatott klasszis.

 

Az Arsenal 35 millió euró körüli összeget szeretett volna kapni a játékosáért, de a nyáron harmincadik évét betöltő Henry-ért végül meg kellett elégednie 24 millió euróval a londoniaknak.

 

igazából a kiemelt rész a lényeg.. de h őszinte legyek, hiába vagyok barca-s is, én nem örülök neki :(

Link to comment
Share on other sites

hát, jó kérdés.. de ha azt vesszük ebben a szezonban henry elég sokat volt sérült, és mégis megvoltak nélküle.. bár az is igaz, h csak negyedikek lettek :S

a leg kézenfekvőbb megoldás msot tán az lenne, ha eto'o meg átjönne az arsenalba, bár személy szerint, akkor már inkább jobban örültem volna annak, ha minden marad a régiben..

Link to comment
Share on other sites

„Még semmi sincs aláírva, de pénteken tulajdonképpen megszületett a megállapodás. Még le kell tennem az orvosi vizsgálatot hétfőn. De igen, a Barcelonát választottam, és a következő négy évre köteleztem el magam"- rögzítette a tényeket személyesen az érintett, majd rátért az indokokra, melyek erre a döntésre sarkallták. „A Barcát választottam azért a játékstílusért, amit gyakorol, a történelméért, a stadionjáért, Frank Rijkaard miatt, akivel tulajdonképpen felnőttem. Mindig is mondtam, hogyha egyszer elhagyom az Arsenalt, akkor a Barcelonába mennék" - indokolta meg a döntését a támadó, aki fontos tényezőnek nevezte, hogy jövőre már Arsene Wenger sem marad Londonban. „Az a tény, hogy Arsene Wenger nem hosszabbítja meg a szerződését (ami 2008-ban jár le - a szerk.), szintén nagyon lényeges eleme volt a választásomnak" - nyilatkozta Henry, aki nyilvánvalóan Bajnokok Ligáját szeretne nyerni a Barcelonával.

 

már tényelg csak a formaságok vannak hátra..

Link to comment
Share on other sites

Wenger 2008 után nem marad ! Ezért ment el henry is meg azért mert az alelnök már távozott !

 

”Nehéz döntés volt, amelynek meghozatalában nagy szerepe volt annak, hogy David Dein elnökhelyettes távozott, Arséne Wenger pedig nem kívánta meghosszabbítani 2008-ban lejáró kontraktusát. A Barcelona egy fantasztikus klub, ez a csapat a támadófocit favorizálja, ami a számomra kedvező. Mindig is hálás leszek az Arsenalnak, az együttes szurkolóinak, akiktől sok szeretetet kaptam” - mondta a távozó klasszis.

 

A Barcelonához távozó Thierry Henry szerint komoly problémák, akár összeomlás is fenyegetheti az Arsenalt. A francia gólgyáros ezt David Dein alelnök távozásának tulajdonítja, aki talán a legfontosabb alap volt a londoniaknál, és nélküle az egész építmény romba dőlhet. Henryt már nem először próbálta meg elvinni a Barcelona: tavaly öt évre szóló kontraktust kínáltak fel a katalánok.
„Az egy teljesen más szituáció volt” – emlékszik vissza a futballista a l'Equipe-nek adott nyilatkozatában. – „Akkor úgy gondoltam, hogy pályafutásomat az Arsenalnál fejezem be, ám azóta lemondott David Dein alelnök, és Arséne Wenger is bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg 2008-ban lejáró szerződését.”
  
  „Szerintem az emberek nem is tudják, milyen fontos része volt az Arsenalnak David Dein. Ő volt az az alapelem, amit ha kiveszünk, összeomolhat az egész építmény. Ő volt a kapcsolat a játékosok és a vezetőség között.”

Link to comment
Share on other sites

Talán most a Barcelona nyert valamit?

Semmit, kivéve azt a katalán izét (még most se tom mi a neve :huh: )!

De még mindig jobb mint az Arsenal teljesítménye... 4. hely a bajnokságban meg a BL-ből egy PSV kiütötte őket... márpedig azért nem volt az a PSV olyan erős, mert a Pool simán továbbment ellenük. Nem mondtam, hogy biztosan nyernek valamit, de Henry-val megerősödve elég jó esélyeik lesznek bármilyen kupában, vagy a bajnokságban.

Link to comment
Share on other sites

kiegészítem mertezakert : Bendtner ,Rosicky kicsit jól tolják ! ;) Henry is mondta hogy szerinte jó lessz az Arsenal mert amikor pl viera is elment mindenki siránkozott de jött Fabregas és már mindenki azt mondta hogy már nem is hiányzik viera ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Henry a 14-es mezt viseli majd és átesett a szokásos orvosi vizsgálaton !

 

Thierry Henry sikerrel átesett az orvosi vizsgálatokon az FC Barcelona labdarúgócsapatánál. Az Arsenaltól érkezett támadó a tizennégyes mezt fogja viselni a következő szezontól.

 

A katalán nagyvárosban természetesen orvosi vizsgálaton is át kellett esnie, ez lehetett volna az utolsó akadálya a szerződtetésének. A teszteket azonban sikerrel teljesítette, így alá is írta a négy évre szóló szerződését.

 

"Az eredmények kielégítőek voltak" - mondta a Barcelona orvosa, Ricard Pruna.

 

Henrynak egyébként rengeteg sérülése volt az előző szezonban, bajlódott a lábával, a hátával, a gyomrával és az ágyékával is.

 

A francia futballista új csapatában a 14-es mezt kapja, ugyanazt, amit az Arsenalnál is viselt. A Barcelonánál ezt a mezt a legendás Johan Cruyff tette híressé a hetvenes években.

 

"Thierry Henry az a játékos, akit évek óta próbáltunk megszerezni, és most sikerült" - mondta a sajtótájékoztatón Joan Laporta klubelnök. - "Még Johan Cruyff akarta őt először idehozni, amikor a francia játékos még nagyon fiatal volt, majd amikor 2003-ban elnök lettem, én is le akartam őt igazolni. Ő egy világklasszis játékos."

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...