csazso Posted Szeptember 30, 2006 Share Posted Szeptember 30, 2006 (edited) Üdv Mkinek! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Samsung VP-D20 - as mini DV-s videókamerám. A kamerát firewire kábellel kapcsoltam a gépben lévő digitalizáló kártyához. A probléma az, hogy a Samsung hiv. magyar honlapjáról letöltött drivert és a szoftvert feltettem, de az nem kezeli a kamerát, fel sem ismeri, emiatt már maga a program sem indul el. Próbálkoztam már rengeteg más programmal, de összegezve az alábbi bajok fordulnak elő: - roszz képminőség - nem megfelelő számomra a kész fájl formátuma / asztali lejátszón szeretném nézni a kész anyagot , az utólagos konvertálás során pedig minőségromlás keletkezik/ - túl nagy a létrejött fájl mérete 1A célom az lenne, hogy 1 órás anyag férjen rá egy DVD lemezre, és azt az asztali lejátszó is lejátsza. /DivX/ 2.Másik kérdésem, hogy miért van az, hogyha a kameráról videón keresztűl VHS-re másolom a felvett anyagot, akkor a dátum, idő is átmásolódik, a digitalizálás során pedig nem megy át a felvétel ideje, dátuma. Ui. most találtam egy jó progit /Cyberlink PowerDirector/ jó az elmentett fájl képminősége, de a dátum,idő problémát még most se tudom megoldani! Kérlek segítsetek, meg ajánljatok vmi jó programot, vagy megoldást, mert sürgős lenne. Ha lehet inkább írjatok e- mailt ****** is, ne csak a fórumra! Köszi Módosította Június 8, 2007 spirituell Email címet nem írhatsz a fórumba! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qtrash Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Helló! Én ezt a firewire kártyához kapott szoftverrel oldottam meg. Ulead Video Studio 7.0 ez tömörítetlen avi-ba menti a felvett dolgokat, de azt valamilyen konverterrel már meg tudod oldani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Június 8, 2007 Share Posted Június 8, 2007 Hali ! Tényleg a Ulead-es progi a megoldás ,mert ezzel a problémával a minidv-s kamerák tulajdonosainak többsége szembesül , illetve már több ilyen irényú probléma volt itt is a Pirate-on! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozmi91 Posted Július 19, 2007 Share Posted Július 19, 2007 Én nem nagyon értek az ienekhez. azt akarom kérdezni a firewire kábelt be lehet szúrni a gépbe vagy még kell hozzá valami??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PxE Posted Július 19, 2007 Share Posted Július 19, 2007 Mint oly sok esetben én most is a Sony Vegas-t ajánlom, havonta csinálok vele filmeket, ezeket legtöbbször dv kameráról digitalizálom és eddig nagyon bevált minőségileg is, persze ez függ még attól is, hogy a digitalizált anyagot mivel és hogyan tömöríti tovább az ember. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozmi91 Posted Július 19, 2007 Share Posted Július 19, 2007 Már nem kell segiteni megtaláltam a firewire portot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts