Jump to content
PirateClub.hu

PxE

Veterán
  • Pontszám

    219
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: PxE

  1. => ez nagyon jó alaplap csak nem tudom mire... Asus-okról annyit, hogy jók, de nagyon sok van belőlük szervízben FlashHU-val egyetértek abban, hogy én inkább az E6850-et venném, mert a q6600 az csak natív 4magos tehát 2xC2D. Melegszik, mint az állat...mondjuk egy 15k-s hűtővel ezt meglehet oldani. Előnye még nincs és mire lesz is a 4 magnak, addigra az új 45nm-es procik is elérhető árban lesznek. A 4magot egyenlőre csak olyan dolgok használják ki, amiket otthon ritkán futtat az ember vagy inkább soha.
  2. Amint látod a új topicot kapott Most csak 583HSZ van amúgy meg több ezer volt. Ha még meglennének olvashatnál a negatívumokról is.
  3. Én már elmondtam, hogy Giannival sokaknak van problémájuk amikor gariztatásra kerül a sor.
  4. Köszönjük a roppant átgondolt és tapasztalatokban bővelkedő hozzászólást Az 1066-os ramoknak VAN értelme az új E6x50-es procinál, mivel alapból nagyobb az FSB-jük, így tuningnál, hogy ugyanazon órajelet érjük el, mint egy régebbi c2d-nél, ahhoz sokkal magasabb FSB kell, amit nem biztos, hogy bír egy 800-as ram. Ez tény.
  5. Hát a VGA sem rossz ötlet, de szerintem a 2GB ram fontosabb. Igazából mindkettő fontos lenne szóval még ehhez a végösszeghez egy 10k-t hozzákéne dobni és 320-as winyót venni. Akkor lenne pénz 2x1GB ramra + XpertVision HD2600XT-re ami sokkal jobb, mint az x1650. Az 1066-os ramoknak igazából az új E6x50-es prociknál van érteleme, mert alacsony a szorzójuk, de viszont megemelt FSB-jük miatt sokkal jobb ram kell a tuningjukhoz.
  6. Szerintem azon fölösleges spórolni, mert ha csak 320-asat venne akkor kb. 10k-t megspórolt, de minek? Akkor látnám értelmét, ha a megspórolt pénzből venne még 1GB ramot.
  7. Én Gianni-t nem ajánlom... sokan szívtak vele amikor gariztatni kellett valamit.
  8. Alaplap, proci, ram, vga csere után nem sok minden marad a régi gépből. Én még a tápot is cserélném, ha a régi nem valami minőségi pl.: chieftec, enermax, fsp...
  9. az igaz, hogy fel lehet, de a 6750-et is lehet húzni Mondjuk ahhoz nem árt 1066-os ram...
  10. Jó ez a mindenes topic Átkéne írni a nevét "Intel Core 2 Duo E4400 2.0GHz vs AMD procik, Monitor... és minden más" -ra
  11. Az akkori konfigom nagyon cpu limites volt, ezért nem tuningoltam a VGA-m (88GTX) felesleges lett volna az akkori x2-höz. Ebből következik, hogy biztosan nem a VGA-val volt probléma, tuti nem melegedett túlságosan. Amint mondtam egy játék közel sem ad akkora terhelést, mint az orthos. Ha 2,5 óra lement akkor valószínűleg stabil legalábbis idáig.
  12. Tulajdonképpen arra való, hogy teljesen biztonságosan és stabilan használhassuk a tuningolt procinkat. Ha ez a program lefut tökéletesen (8óra), akkor elmondhajtuk, hogy teljesen stabil a gépünk. Előfordulhat, hogy a progi hibát jelez/lefagy, de ezt máshol nem tapasztaljuk akármit csinálunk a géppel. Ez azért van, mert igazából a mai 2 ill. többmagos rendszereket nagyon kevés program használja ki (ha ki is használja nem terheli le 100%-ra), azok általában valamilyen speciális programok amiket kevesen használnak, tehát átlag user nem. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a húzott procinkkal eddig semmi baj nem volt, de egyszer csak elkezd fagyni a gép valamilyen alalmazás alatt és agyalhatunk, hogy mi miatt. Akár az is előfordulhat, hogy egyszer egy fontos munka közben fagy le a gép és pótolhatatlan adatokat vesztünk vagy akár DVD írás közben... Azt mindenkinek magának el kell döntenie, hogy neki mi a jó. Anno én részben arra használtam, hogy megnézzem mennyire melegszik a proci vele, mert ugye említettem nincs semmi más ami úgy felforralja a procit, mint az orthos. A játékok közel sem adtak akkora terhelést. Sőt még a videó konvertálások sem. Volt olyan, hogy a 8óra nem ment le stabilan, de használtam a gépet és nem volt baj egy ideig...aztán jött egy játék aminek a nevére most nem emlékszem és rejtélyesen fagyogatott a gép. Kicsit visszább vettem a procit és ment frankón ill. az orthos is lefutott rendesen. Nagyjából ennyi amit mondani akartam
  13. Nem nyírja ki, ha esetleg valami hibát észlel akkor leáll a tesztelés.
  14. Proci teszteléshez még nagyon jó az Orthos.Biztosan kihajtja 100%-ra mindkét magot, ha beállítod. Sokszor előfordul, hogy az orthos alatt nem stabil a proci, de tökélesen megy vele minden...ez abból adódik amit __Psion__ mondott. Ismerek sok olyan embert, akinek nem "orthos stabil" a gépe, de így használja és nem volt még semmi probléma belőle. Olyan terhelést szinte semmi nem ad mit ORTHOS normál esetben. (maximum egy másik tesztprogi ) Az orthos általában minden procira rátesz +10fokot...(az eddig ismert maximumon felül). Ezenfelül lehet, hogy volt már itt róla szó, de ha valaki tutira akar menni akkor kb. 8órán keresztül futnia kell egy ilyen tesztproginak.
  15. PxE

    Rap vs. Rock

    Jól emlékszel.
  16. PxE

    Ha a lány megközelíthetetlennek tűnik!

    Hát az sem mindegy milyen közösségben illetve milyen helyen ismerkedsz. Úgy néz nekem jobbak az ismerőseim az átlagtól. A 'hülyék' pedig minden korosztályban és rétegben jelen vannak csak nem ugyanolyan mértékben.
  17. PxE

    Ha a lány megközelíthetetlennek tűnik!

    Van sok rendes és szép lány csak körül kell nézni és ismerkedni. Mondjuk az igaz, hogy a 'normális' és 'szép' tényező ritkán van együtt a 1x-17 korosztályban a lányoknál. Az idősebbeknél már sokkal jobb a helyzet.
  18. alaplap: GIGABYTE GA-P35C-DS3R LGA775 Intel P35 DDR2/DDR3 30 822 Ft 3 év vagy: ASUS P5KC, CF, FW, GLAN,775/1333,DDR2/3,iP35,eSATA 29 184 Ft 2 év CPU: INTEL Core 2 Duo E6750 2.66GHz LGA775 4M/1333 BOX 44 160 Ft 1 ÉV Ez pont belefér a költségvetésbe. Ha tuningolsz akkor olcsóbban is meglehet úszni ugyanezt a teljesítményt, de szerintem ez így korrekt, mert ezt is lehet tuningolni ( RAM viszont nem árt, ha valami jó A-Data (800+EE) vagy esetleg 1066-os. A mostani Geil-ek nem mennek valami jól.
  19. PxE

    Ha a lány megközelíthetetlennek tűnik!

    Nem feltétlenül a "vagányokra" buknak, de szeretik, ha valaki "bevállalós" Van igazság abban amit mondasz, habár inkább az alacsonyabb korszegmensekben jellemző ez a dolog. Az el....... már nagyon sok helyen kiveséztük többek között itt a Pirate-n is. Előbb-utóbb kinövik. Ha valaki tetszik, akkor pedig nem szabad elszalasztani a lehetőséget. Ha már az esélyt sem adja meg magának valaki, hogy összejöjjön akkor tényleg bukta. Inkább igyon valamit előtte, hogy legyen több bátorsága megszólítani a kiszemeltjét.
  20. Kedves __Psion__! Az még hagyján, hogy a nevem sem tudod rendesen leírni, de valószínűleg a vitában (vagy hívd aminek akarod) sem fogunk dűlőre jutni, mert én nem érek fel a Te szintedhez sohasem. Azért örülök, hogy megosztottad a tudásod és betekintést nyerhettem a hardware-ek Mátrixa után a valóvilágba és megtudtam az igazságot mindenről. Többször leakartam írni, hogy nincs veled bajom, mert nem ismerlek személyesen tehát nem ítélhetlek meg neten keresztül. Ennek ellenére te folyamatosan olyan szavakkal dobáloztál, amik nem voltak igazak. A folyamatos lenézésed és az, hogy egy hozzászólásomon "lovagolsz" amiben voltak trágár szavak, amik persze nem ellened irányultak téged minősít... de ezt értelmes emberek látják is ha elolvassák a postom, én felvállalom amit írtam szóval ezzel nem tudom kinek akartál keresztbe tenni vagy mit akartál vele bizonyítani. Veled kapcsolatban ez volt az utolsó hozzászólásom, többet tényleg nem reagálok arra amit írsz. Még mindig nincs bajom veled csak azzal, ahogyan kiforgatod a szavaim. Én azért ajánlom a 8800-akat, mert most(!) (nem egy év múlva meg ilyen jóslások) jobbak, mint az AMD 2900XT-je, de ha nem is jobb, akkor az ára tuti sokkal kedvezőbb...8800GTS 320 55k vs HD2900XT 80k nem ugyanaz a kategória, hogy csak egy összehasonlíthatatlan példát hozzak... Teljesítményük pedig egyenlőre nem eredményezhet árban ilyen különbséget. Másrészt amit linkeltél: ezek nem dx10-es játékok, hanem dx9-esek dx10-es átiratai... 8800GTS 320, Bioshock 1280x1024 full graf 50FPS alá nem megy Vista alatt, MoH:Airborne dettó. Szerintem ennyiért best buy a GTS. MOST! Nincs bajom, azzal ha valaki 2900XT-t vesz. Én nem ítélek el ezért sem senkit. Te azért megemlítetted többször is, hogy minek c2d jó az X2 is...minek GTX? Akkor most miért nem jössz azzal, hogy elég a teljesítménye egy GTS-nek is. Nem értem én ezt. Igaz a nyolcáltalánosommal nem is érthetem.
  21. Igazából én már lezártam a témát ill. a vitát magamban. Az vicces, hogy úgy állítod be az egészet, mintha te lennél a bölcs "nagy" ember én pedig a 10 éves Pistike, aki nem tud észérveket felhozni csak káromkodni és szidni az anyukád. Akárhogy is nézem csak egyszer fordult elő, hogy "trágár" szót használtam, de te felfújod az egészet Ahogy játszod itt az erkölcscsőszt az megmosolyogtat. Tudom ez is azért van, mert én csak ilyen gyerekesen tudok viselkedni és fel sem fogom a nagy horderejű szavaid. Abba viszont nem árt belegondolnod ki kezdett el egy "GTX" szó hallatán támadni egy olyan embert akiről semmit sem tudott. Ki is a gyerekes? Hogy a témához is hozzászóljak, azt is elmondtam már tudok a 2900XT "elméleti" technikai fölényéről, de ahogy most sem profitál belőle úgy valószínűleg később sem fog nagyon. Ez azért van, mert a fejlesztőknek nem az számít, hogy mi a jobb, hanem ki ad több pénzt stb. A NV pedig elég jól pénzeli a fejlesztőket így lesz minden játék NV-re optimalizálva. Ezt az AMD (ATi) anyagi helyzete miatt sem teheti meg, mert örül, hogy "él". A valóságban az a jobb ami a gyakorlatban is meglátszik nem csak az elméleti síkon jobb. Ha valaki megnéz egy tesztet, abból nem az jön le neki, hogy 2900XT mennyire jó és ez a lényeg. Azt, hogy majd 1-2év múlva mi lesz a jobb az meg nem érdekel, mert addigra már megintcsak más lesz a helyzet. Remélem sikerült egy olyan hozzászólást írnom ami a Te magas és roppant intelligens elvárásaidnak is megfelel. Fikázás óvodás színvonalon. De nem baj, legyél boldog , hogy mekkora bölcsesség birtokában vagy.
  22. Mondjuk lehet még abban valami hogy a későbbi DX10-es játékokban valamivel jobban mennek majd a HD2900-esek mint a 8800-asok. (de nem duplatripla, csak max ilyen 10, netán 20%-al) Hisz mégiscsak az első DX10-es széria, egy év fejlesztés nem csak a GPU nyers erejét növelheti meg hanem finomdhat is, vagyis lehet hogy DX9-ben kétszer, DX10-ben meg 3x is gyorsabb lesz a G92, de majd meglátjuk. Bár nekem az is sántít hogy sokat késett az R600 és így elvileg egyedül a G80 volt a referencia GPU a DX10 API végső fejlesztése és minősítése során. Vagyis ha valamelyik kevésbe DX10.0-ás az az R600. Itt már az lett a DX10.0 amit az nvidia akart, az MS majd sunnyoghat DX10.1-el de addigra lesz olcsó gef9-es.
  23. Ha 1280x1024-nél nagyobb felbontásban szeretnél játszani akkor kevés lehet a 320-as ebben van igazság. Viszont még mielőtt temetnétek a GTS-t elárulom, hogy a Bioshock (dx10, Vista) fullon 50FPS alá nem ment vele Ha ez valakinek nem elég akkor magára vessen. Azt meg mindenki tudja, hogy "mivan" egy 2900XT-ben, de ugye azt is hogy a pénz sokat számít és ezért van szinte minden játékban NV logó...és ameddig így lesz a 2900XT nem lesz kiemelkedően jó ill. nem profitál a technikai előnyeiből. Más: Nem rég még X2-őt akartál, mert olcsó és jó. Akkor most, hogy jön ide a 2900XT a maga közel 100k-s árával? Szerintem a 8800GTS korrekt teljesítménye elég lesz egy darabig, ez most a Bioshock-nál bebizonyosodott. Örökre meg úgysem lehet semmit venni. Mivel legkésőbb 1,5-2év múlva úgy is komprumisszumokat kell kötni grafika terén, hogy jól menjenek az új játékok.
×
×
  • Create New...