Jump to content
PirateClub.hu

STAR TREK


Barna74
 Share

Recommended Posts

Azért mondom, Andro666 felvázolása teljesen helytelen volt, nála az Original Series is a DS9 után játszódik :huh::)

 

Na nem írogatok sokáig, TV6-on most ismétlik az Original Series héten leadott részeit, megyek is nézni :)

 

Mi van? Időrendben, azaz KRONOLÓGIAILAG a DS9 Kirkék előtt van! Az más, hogy később készült! Én mit írtam?

 

Link to comment
Share on other sites

Mi van? Időrendben, azaz KRONOLÓGIAILAG a DS9 Kirkék előtt van! Az más, hogy később készült! Én mit írtam?

Úgy látom te nem igazán vagy tisztában a dolgokkal ilyen téren :huh:Panki51-nek teljesen igaza van, az egészet színtiszta logika alapján is ki lehet következtetni. (Még ennyit sem tanultál a vulkániaktól?? :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Nincs igazam, mert a TOS a 23. században játszódik, a DS9 meg a 24. század második harmadában... Sose voltam jó az évszázadokban és hogy az melyik évszázadra vonatkozik :P Az Enterprise játszódik a 22. század közepe körül....

Link to comment
Share on other sites

Tényleg, most látom csak, hogy az évszázadok nem igazán stimmelnek. Amikor azt mondtam, hogy igazad van, én arra céloztam, hogy a Voyager valóban nem indulhatott volna a Deep Space 9-ról, ha az Original Series a DS9 előtt játszódik. Huh, ez a "logikai sorozat" olvasva engem is kicsit megkavar :)

 

De lényeg a lényeg, és ezzel zárjuk le végre ;) :

Enterprise -> The Original Series -> The Next Generation -> Deep Space 9 -> Voyager

 

Ha pedig még mindig nem hiszed Andro666, akkor:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Star_Trek

(Amúgy meg az Enterprise utolsó részében megjelenik a Next Generation-ben szereplő William Riker (az Enterprise-D elsőtisztje), aki a holofedélzet segítségével kíséri figyelemmel az Enterprise-beli Enterprise ( :) - ez így elég vicces megfogalmazás; a sorozatban lévő "főszereplő" csillaghajó, így tutira egyértelmű) legénységének utolsó, szolgálatban töltött napjait, vagyis magától értetődően a múltat "éli át újra"; a DS9 pedig a Next Generation (azaz Picard, Riker, és a többiek) után játszódik = Enterprise -> TNG -> DS9 (a TOS-t most kihagyva) - erről ennyit)

 

Szerk.: Olyan oldalt kerestem, ahol fent vannak a Voyager részeinek tartalma, akkor találtam; jó kis oldal:

http://trekhz.extra.hu/index1.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Üdv!

 

Már majdnem két hónapja nem írt senki a topikba, úgyhogy gondoltam megtöröm a csendet. :) Ki hogy áll jelenleg a Star Trek-el?

 

Én a Voyager-t nézem, nálam ez az elsődleges sorozat (azóta, hogy vége lett az Enterprise-nak), sajnálom, hogy két hét múlva vége lesz :unsure: (és az Original Series is befejeződik), a kedvenc sorozatommá nőtte ki magát. Most töltöm a Star Trek-filmeket, ha mind lent lesz, lehet, hogy nekiállok letölteni a Voyager néhány korábbi részét vagy a The Next Generation-t, bár meg kellene néznem, hogy az AXN Sci-fi nem-e fogható Digin, mert azon adják a részeket. Most látom csak, hogy a Voyager befejeztével a TV6 ugyanabban az időben elkezdi adni a DS9-et :happy: (igaz nem az elejétől). Azt hiszem 'új vizekre evezek' és a délutáni Star Trek-nézés ezután sem fog megszűnni. ;)

Link to comment
Share on other sites

Én is a Voyagert fogyasztom mostanában, a TOS-t csak hétvégenként az ismétlésben tudom figyelemmel kísérni. A DS9 műsorra tűzése örvendetes, bár az elejétől kellett volna sugároznia a csatornának, úgy tűnik ez tendencia, hisz a VOY esetében is kimaradt az első évad. A DS9 esetében végig láttam a sorozat minden epizódját, de jó lett volna nosztalgiázni a kezdeteken. Nem baj, jöhet Sisco, Bashir, Jadzia, Garak, Quark, Odo és a többiek. :)

Link to comment
Share on other sites

A DS9 nekem teljesen új lesz, kicsit talán furcsa is, hogy egy űrállomáson fog játszódni, de majd hozzászokok. :) Többen mondták már, hogy a sorozatok közül ez a kedvencük, mindenesetre nálam szerintem biztosan nem fogja 'lekörözni' a Voyager-t. :);)

Link to comment
Share on other sites

Más hangulata lesz a sorozatnak, hiszen helyhez kötött, így mások az elvárások is, mint egy cirkáló űrhajó esetében. Mindenképp látni kell, mert ötletes történetek vannak benne, remek humorral fűszerezve és nem utolsó sorban sok-sok szerethető karaktert sorakoztatnak fel a DS9-ben. Nem fogsz csalódni! :)

Link to comment
Share on other sites

Star Trek-ben csalódni? :) Ugyan már, ez, vagy olyan dolgok, hogy ez a sorozat nekem nem fog tetszeni, stb. egy percig sem fordultak meg a fejemben. ;) Kell a változatosság, 'felüdülésként' fog hatni ez a széria azon sorozatok után, amiket eddig láttam (ENT, VOY, TOS). Bár ha már csalódás, akkor a fent leírtak nem egészen igazak, ahogy utánaolvasgattam a filmeknek, lesz olyan, amelyik nem lett az igazi (pl. A legvégső határ, Nemezis - bár lehet, hogy több nincs is, csak ezt a kettőt húzták le nagyon). :huh:
Link to comment
Share on other sites

Természetesen az egész estés mozifilmek más megítélés alá esnek. Kellő ismeret szükségeltetik a Star Trek univerzumról egy mozifilm „elfogyasztásához”. Sok apró momentum van ezekben az alkotásokban, melyek csak a trekkie fanatikusoknak mondanak valamit, de az alkotóknak úgy kell elkészíteni egy-egy filmet, hogy a nagyközönség számára is fogyasztható legyen. Ez nem lett talán kellőképpen összhangba hozva az általad említett mozifilmek kapcsán. Megítélésem szerint A legvégső határ (The Final Frontier) című film lett a leggyengébb alkotás mind közül. Lehet, hogy William Shatner rendezőként való ténykedése nem tett jót a filmek és magának Shatnernek sem (ti. úgy vállalta az ötödik ST filmet, ha Ő rendezheti). Valóban feledhető alkotás lenne, de egy rajongó ilyet nem mondhat. Úgy vélem látni kell ezeket a mozikat és az embernek saját magának eldöntenie, hogy kedveli őket vagy sem.

Link to comment
Share on other sites

Üdv mindenkinek!

 

"Bár ha már csalódás, akkor a fent leírtak nem egészen igazak, ahogy utánaolvasgattam a filmeknek, lesz olyan, amelyik nem lett az igazi (pl. A legvégső határ, Nemezis - bár lehet, hogy több nincs is, csak ezt a kettőt húzták le nagyon)."

 

A Végső Határ tényleg elég gyenge, de a Nemezis az egyik kedvencem. Nagyon megosztotta anno a rajongókat, általában vagy imádják vagy utálják. Pedig szerintem jól sikerült, minden hibájával együtt szerethető. Igazából szerintem nem a film maga, hanem valami, ami történik benne, háborította fel a rajongókat. De akkor sem érdemelte meg azt a lehúzást, amit kapott. :( Nem írok spoiler-t, majd meglátod, ha megnézed.

 

Örülök, hogy rábukkantam erre a topicra, nem sok ismerősömmel beszélgethetek Star Trek-ről a való életben.

Nekem a sorozatok közül a TNG a kedvencem, nem csak a karakterek miatt, hanem mert hét évad alatt rengeteg, az egész emberiséget érintő témát dolgoztak fel benne. Mondhatni ez sikerült a "legszépirodalmiasabbra", ha lehet ilyet mondani egy sorozatra.

 

A játékok közül az Armadát, Away Team-et, Bridge Commander-t és az Elite Force I-II-t játszottam végig. Ha valaki esetleg érdeklődne ezek iránt, az Elite Force II-t ajánlanám elsősorban, sokkal jobb a grafikája a többinél, és habár sok időt vesz el szörnyek (azaz exomorph-ok) gyilkolászása, az összekötő részek mindenért kárpótolnak (az Enterprise bebarangolása nagy élmény ;) ).

Link to comment
Share on other sites

Volt már nem egy olyan film, amit szinte mindenki lehúzott, de nekem mégis tetszett, úgyhogy azok alapján, amiket elmondtál, lehet, hogy a Nemezis is tetszeni fog. De akár még A legvégső határral is megeshet ez, szerintem ez az egész csak attól függ, hogy kinek mennyire jön be a történet, az olyan új dolgok, amiket nem éppen szokhattunk meg egy Star Trek-alkotástól (legyen szó filmről vagy sorozatról), stb.; az, hogy összességében a rajongók túlnyomó része lehúzza, "bukásként" él a köztudatban az adott film, nem jelenti azt, hogy egyáltalán senki sem szereti, lehet, hogy valakinek bejön (netán éppen az a kedvence). ;) A Nemezisről például azt olvastam, hogy (az Enterprise-sorozathoz hasonlóan) eléggé akcióorientált irányba megy el, ami nem jellemző a korábbi Star Trek-alkotásokra, vagy itt van például az új film, ami óriási pozitív csalódást okozott a legtöbbeknek, de lehet, hogy valakinek nem tetszik, mert a TOS-ban és a Kirk-Spock-McCoy éra főszereplésével készült filmekben nem ezt a stílust szokta meg, és ragaszkodik a hagyományokhoz. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ez egyénektől függ, nem Borg Kollektíva vagyunk. :)

 

Off: Ha már játékok: én eddig csak a Starfleet Command III-t és az Elite Force II-t próbáltam, előbbi túlzottan bonyolultnak tűnt, úgyhogy gyorsan ott is hagytam :) , utóbbit viszont végigjátszottam, és most is szoktam HoloMatch-eket játszani botok ellen (a rendes multi valamiért nem működik); az EF2 egy kiváló játék. A sima Elite Force-ot pedig éppen most töltöm, természetesen nálam óriási pluszt jelent, hogy a Voyager körül forognak az események. ;) Egyébként néztem képeket az Away Team-ről, és lehet, hogy majd később ezt is kipróbálom. Azért nem lett volna rossz, ha készítenek egy jó Star Trek (MMO)RPG-t is... :rolleyes::)

Link to comment
Share on other sites

A Nemezist előbb olvastam, minthogy filmként láttam volna, és megfogott a története. :) Azt elismerem, hogy sok benne a pontatlanság, és valószínű ezért (is) háborodott fel sok rajongó, de azért van mondanivalója, elgondolkodtat. Az Alexandrától 400 Ft-ért lehet online megrendelni a könyvet, szerintem megéri elolvasni. (Nem azért írom, mert nekik dolgoznék, de mivel ott a legolcsóbb, gondoltam, megemlítem.) Az akciódússágról csak annyit, hogy a First Contact és az Insurrection se volt ennek éppen hiányában.

 

A játékokról: Az Elite Force I is érdekes, bár grafikailag nincs egy szinten a II-vel. Pozitívum viszont (számomra), hogy nőként is lehet játszani vele. :) Ki lehet választani, hogy Alex vagy Alexandria Munro akarsz-e lenni. Mindkettővel végigjátszottam, de semmi különbség nem volt történetileg, ami kissé meglepett egy résznél, ugyanis már itt is volt egy kis románc-kezdemény Telsiával, és hát az egy kicsit esetlenül hatott.

MMORPG pedig lesz, nemsokára indítják. Star Trek Online a neve. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Már másfél hete itthon vagyok, de csak most jutott eszembe megint ez a topik. :) Megnéztem minden Star Trek filmet (az új kivételével - még várok egy nézhető verzióra), ezekről most különösebben nem is beszélnék, a rövid értékelésem ott van az 'Értékeld legutóbb látott filmed' topikban, az utolsó vagy az utolsó előtti oldalon.

 

A Voyager utolsó részéről (illetve hát részeiről) viszont röviden megemlékeznék itt, elvégre mégiscsak a kedvenc (Star Trek) sorozatomról van szó. :) A záró epizód is, akárcsak a sorozat legtöbb része úgymond teljes homályból, értetlenségből indult (ezt egyébként nagyon szeretem a Voyager-ben :) ), a végével eleinte úgy voltam, hogy lehetett volna kicsit emelkedettebb is, de aztán beláttam, hogy csak így lehetett egy, a sorozat gyakorlatilag egészét összefoglaló mondattal befejezni: "hazafelé". :) Összességében teljes mértékben azt kaptam, amire vártam, méltó befejezése volt ez a -szerintem- legjobb Star Trek szériának. ;)

 

Most a Deep Space Nine-t nézem a TV6-on, eleinte furcsa volt, hogy egy űrállomás körül forognak az események (bár azért a legtöbb esetben elég rendesen elszakad a cselekmény ettől a helyszíntől), a szereplőgárdával sem voltam igazán megbarátkozva, de már kezdek egyre inkább hozzászokni. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem a DS9 a kedvencem. A karakterek sokoldalúak, Sisko egyenes, határozott, a magyar hangja nagyon visszaad mindent. Egyben ő a kedvenc szereplőm is benne, illetve a főgonosz Gul Dukat, akinek szintén ölni tudok a magyar hangjáért :D Csomó ST-s asztal témám van még mindig Win98-ra, eredeti hangokkal, hátterekkel, karakterenként változó kurzorkészlettel, stb.... Ez mondjuk most nem tom hogy hogy jön ide, csak eszembe jutott :D Nagyon nagy kedvencem még belőle Weyoun is. Pár hete kezdtem újranézni a sorozatot, de most pihentetem. A kedvenc részem a Civil defense, nem tudom mi a magyar címe, röviden arról van szó, hogy O'Brien meg Jake véletlen beindítanak egy régi lázadáselhárító programot az állomáson. A főszereplők egymástól elszigetelődnek az egyre szigorodó program miatt, melyet a folyamatos kísérletek ellenére sem tudnak leállítani, végül az önmegsemmisítő is beindul... :D De persze minden jó ha a vége jó. Még van egy kedvencem, amikor egy idegen szonda jön át a járaton (még tán elsőévados), és egy program tölti le magát az adatbázisba, és okoz galibákat. A harmadik kedvenc részem, amikor O'Brien ide-oda ugrál az időben az állomáson, és végül látja egy kompból, ahogy rejtélyes erők cafatokra robbantják a DS9-t. A negyedik kedvencem és egyben utolsó amikor véletlen visszatérnek az időben a Defianttal, és Kirk csapatával egy állomáson találkoznak.... :D Ja meg hát persze az utolsó évad utolsó kilenc, egybefüggő része is hatalmas.

 

Filmekről: Megvan mind a tíz, aviban és DVD-n, láttam mindegyiket angol és magyar hanggal is. Van egy olyan tényállás, hogy a ST filmekből a páros számúak a jobbak, míg a páratlan számúak kevésbé. Nos, ezzel körülbelül egyetértek én is. Legalábbis részemről. Jó, mondjuk a hetedik rész is már jó volt, bár sajnáltam az Ent-D igen korai pusztulását, hiszen egy Galaxy osztályú hajót maximum 100 évnyi használatra gyártanak, ennek ellenére 8 évesen már megsemmisült... Sebaj, a Sovereign-t már 120 éves használtra gyártják, reméljük az Ent-E tovább bírja :)

 

A Nemezis volt az első film, amit láttam, engem mérhetetlenül megfogott, egyben az a 10 film közül az egyetlen amit sokkal többször megnéztem, mint a többit. Bár talán a First Contacttal vetekszik..... A könyv is megvan, én szerintem mindkettő korrekt.

 

Voyager utolsó két rész... Mesélhetnék :D Nagyon nagyon régen amikor a Viasat 3 először adta le a Voyagert akkor csak az első hat évad ment le, a hetedikre nagyon sokat kellett várni (hiszen még amerikában is akkor ment). Na, és mikor visszajött, a létező legótvarabb emberekkel lett leszinkronizálva, tehát nem az eredeti gárdával, nem tudom miért. Hihetetlen, de aztán megszoktam, de nagyon nagyon béna volt... Aztán meg mikor leadták megint az egész Voyagert a hetedik évad is már a normál szinkronnal volt, szóval nem volt cink, meg nekem is a normál szinkronnal van meg dvd-n.

 

Játékok...: EF 1 és 2, Bridge COmmanderrel játszottam egy kicsit, de akkoriban még nem tudtam angolul, úgyhogy letöröltem, az Away Teamnek valami nagyon furcsa irányítása volt, úgy hogy azt is töröltem. Most a Deep Space Nine - The Fallen nevű játékkal próbálkoztam, de az sem igazán nyerő... SZámomra picit félelmetes :D És nehéz.... De abban a játékban meg a DS9-t lehet bebarangolni. :) Jaaj, meg persze az Armada 1, nagyon nagyon szerettem, csak irtó rövid. Az Armada 2 viszont nekem már nagyon túl volt bonyolítva....

 

Nah, ez is jó hosszú lett.... :D

Link to comment
Share on other sites

Egy 2002-végi Pc Games-ben, az Elite Force II játék előzetesénél olvastam egy részletet, mely szerint "az egyik honi adó '80-as évekből szabadult szinkroncsökevényekkel kezdte el leadni a sorozat hetedik, egyben utolsó évadát, elrontva ezzel a befejezést"( :) ). Én idén kezdtem csak Star Trek-et nézni (de erről már írtam korábban), szóval a Voyager utolsó évadát is a nyár elején láttam először, és meglepődve tapasztaltam, hogy a hetedik évadban is ugyanazok a szinkronhangok, mint eddig (csak annyi változás volt, hogy az intro alatt mondták a szinkronhangokat, belerontva ezzel a remek főcímdalba). Először azon gondolkoztam, hogy ezek lennének azok a borzalmas szinkronhangok (tény, hogy Chakotay hangja kicsit 'fura', és még mondhatnék néhány apróbb érdekességet, de azért a szörnyűtől nagyon távol állnak), de aztán nem stimmelt a dolog. Panki51, az írásodnak köszönhetően már tisztázódott előttem a dolog, köszönet érte. ;):) Azért megnéznem (pontosabban meghallgatnám), hogy milyenek is voltak azok a förtelmes szinkronhangok :) , lehet, hogy majd utánanézek.

 

Most én is a DS9-et nézem, TV6-on, mostanra teljesen megbarátkoztam a sorozattal - persze azért a Voyager helyét nem fogja átvenni a képzeletbeli trónon :) .

Link to comment
Share on other sites

Vassadi, ha jót akarsz magadnak, akkor messzire elkerülöd a Voyager 7. évadjának régi Zone stúdiós szinkronját. Oly mértékben silányítja a sorozatot és magát a szinkronszakmát, hogy az valami vérlázító. Állítom, pár haverral különb szinkront eszközöltünk volna az epizódokhoz. De szerencsére és némi rajongói nyomásra a Viasat újra szinkronizáltatta az utolsó évadot, így visszaállt a delta quadráns rendje az univerzumban. :)
Link to comment
Share on other sites

Néhány hete szedtem le egy másfél gigás dokumentumpakkot a Star Trekről, elég régi könyvek, de viszont annál felbecsülhetetlenebbek. Például ez:

 

22210269041.jpg

 

 

Komplett 140 oldal a klingon kultúra minden eleméről... Többek közt végre megtudtam, hogy az emberszerű klingonok hogyan és miért alakultak ki... :P Már csak ezért megérte leszedni, és fellapozni, hiszen évek óta frusztrált.... De most már ezt is tudom :P

 

Amúgy én kiváncsi lennék mégegyszer arra a rémes hetedik évadra... :P

Link to comment
Share on other sites

Hát igazán nincs mit :P Én is azt hittem, hogy a Voyager az ultimate best, de rá kellett jönnöm, hogy mégsem. :D Mert én is a Voyagerrel kezdtem.

Én pedig az Enterprise-al kezdtem. :P:)

 

Vassadi, ha jót akarsz magadnak, akkor messzire elkerülöd a Voyager 7. évadjának régi Zone stúdiós szinkronját.

Azzal tennék jót magamnak, ha meghallgatnám azt a híresen rémes szinkront, kíváncsi vagyok, milyen lehetett. :) Szórakozásnak jó lenne, a hetedik évadot úgyis normális szinkronnal láttam. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...