Jump to content
PirateClub.hu

Árkád Vagy Szimulációs Játékok


Raziel#666
 Share

Árkád vagy szimuláció?  

43 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Melyiket szereted jobban?

    • Árkád játékok
      8
    • Szimulációs játékok
      35


Recommended Posts

Javíts ki ha tévedek, de az Arcade játékok azok a "játéktermi" játékok. Tehát a primív őlj hogy több pontod legyen

meg amikben nemsok realisztikus dolog van pl.: falról visszapattogó autók, kétszáz lővés a fejbe és még mindig él az ellen, a gravitációt nem nagyon ismerik stb. stb.

 

Én szimezek ezen belül is az Il-2 Sturmovik-kal játszom a legtöbbet.

 

Link to comment
Share on other sites

Deadguy jól mondta.

 

Az arcade: az ilyen játéktermi stílus, most wanted meg ehhez hasonlók. Tehát zúzod a kocsit semmi baja se lesz csak kaszni, de még megy holot valóságban már rég benne égtél volna. Meg pattog a kocsi falról. Meg kanyardsz mint atom és a kocsi fullra irányítható marad stb...

 

A szimuláció: a realisztikára törekszik, minnél élethűbb legyen egy játék. Gravitáció, sérülés és egyéb dolgok melyek befolyásolják az általad irányított játművet.

 

Persze anno még nem volt elvárható, hogy egy játék szimulácó legyen. De most már ezeket megtudják valósítani. És azért még ma is kellenek az árkád játékok.

Link to comment
Share on other sites

Az a röhej, hogy nagyon sok az un. arcade szimulátor. Az autós szimulátorok kb. 90%-a az, és ebben bizony benne van a teljes Rally paletta. Ma a kiadók és a fejlesztők azt nyomatják, hogy így a visszaható erő, tuti kormány kell meg izé+José. Tavaly volt szerencsém egy demóhoz, sajna a program neve sem ugrik be, ahol nemcsak sérült a kocsi, igaz a javításos dolgot már nagyon elrontották, de a vezető úgy rázkódott a cockpitban, mintha tényleg ott ültem volna. Nem volt csőlátás meg egyébb ilyesmi. Ha jó szimulátort akarok autós téren, csak az F1 (amúgy kedvenc!!!!!) és a Nascar marad.

A repülőgépes témában az IL2, a Lock On, és az FS2004 esetén beszélhetünk realisztikus szimulációról. Az FS2004-be az Active Camera kieg révén került be ez az arra dölök, amerre a gép.. volt már hogy majdnem kiszállt a kaja amit pont repülés előtt ettem, mert a gép légörvénybe került és úgy rázkódott, rángatózott a kép, hogy az már borzasztó volt..

Visszatérve az autókhoz.. az autógyárak nem akarják kiadni a hivatalos törésteszti adatokat.. a repülők esetén tudható, ami leeshet, az le is tud esni, és bizony összetörik.. Hajóknál meg ugye a víz ha bejut, csak a vízhatlan kamrák állíthatják meg a cuccost.. vagy még azok sem..

Amúgy érdekes észrevétel, hogy a 25 év alatti, jogosítvánnyal rendelkező fiatalok zöme arcade, amolyan NFS stílusban vezet.. szerdán 2 vétlen ember halt meg egy száguldozó kis pöcs miatt, aki azt gondolta, hogy 17 évesen nagymenő.. Asszem a jogsit felkéne emelni 20 évre, további megszorító intézkedések, még komolyabb közuti ellenőrzés, és kb. 24-25 éves korig éves vizsgáztatás, pszichológiai teszt stb.. Szerintem lépni kellene, mert egyre több kis hülyegyerek okoz balesetet.. az országút nem versenypálya..

Link to comment
Share on other sites

Hát igen, nem elég két kéz és láb az autó vezetéshez; ész is kellene gyerekek!

 

Sok ilyen történet van. Egy a sok közül: a gyerek friss jogsis volt, haverjaivel elindultak. A kocsi tömve volt, nekeik meg eszükbe jutott hogy megnézzék a mennyit megy a vas (este). Nem kell mondanom jött egy szép kis kanyar, de srác még nyomta neki nyugodtan. Egy párat borultak, egy páran meghaltak, és csúnya vége lett a dolognak.

 

Egy bizonyos sebességig még mehet az NFS, de utánna már nem. Én így vagyok vele. Mindennek megvan a helye.

 

Amúgy azt a nézetet nem osztom: akik azt mondják hogy a játék miatt vezet úgy. Épp eszű ember amúgy sem vezet úgy, mint a hülye.

 

Autó szimek: Scramer 4x4, Life for Speed én ezeket ismerem amik tényleg azok. Főleg a valós fizika miatt azok.

 

Link to comment
Share on other sites

Egyetértünk.. Az NFS szerű vezetés, hasonlat volt. A Screamer 4x4 hú de régi game már.. Be is kéne szereznem :) Annak idején, amikor megjelent egy 233MHz-es K6-os procival szerelt gépem volt egy Voodoo2-vel asszem.. A Virgin Interactive is hol van már azóta.. A Life for Speed-et nem ismerem. A nevet hallottam már.. utánanézek.

A magyar programozók az élvonalba tartoznak. Jónéhány tereprally szimulátorunk van, amely nagyon realisztikus. És persze a kedvenc repszimemhez is van néhány magyar kiegem, amelyek kidolgozottság terén gyakran leverik a külföldi mezőnyt.

Amúgy a realitásra nagyon kritikusan tekingetek. Sok nagy ásznak nevezett programot töröltem már le install után fél órával, mert kiderült, a szép grafika mögött butuska idétlen arcade motor hasít. Félreértés ne essék, vannak nagyon jó arcade játékok is(nem FPS!!!!), az arcade kategóriában persze szerintem a jó öreg C64-es verhetetlen volt. Annak a gépnek és a progijainak megvolt a feelingje :) Szerintem akinek volt 64-e, az örökre a szívébe zárta. PC-n valahogy pont az arcade kategória néhány alműfaja haldoklik. Csak a Freeware cuccok között van néhány shooter, mászkálos, flipper, stb. Furcsa kárpótlás (már akinek olyan a telója, nekem nem, egy MT50-em van) hogy az arcade kategória átköltözött a mobil telefonokra.

 

Raziel THX a tippet, letöltöm ezt a két progit.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...