Jump to content
PirateClub.hu

Poros Processzorok, Egészséges Erotika


Clark
 Share

Recommended Posts

Van a nyolcadik kerület szívében egy pc-bontó, amely bátran ötvözi egymással a hülyeséget, a számítástechnikát és a szexet. A polcokról áradó rozsdaszagot pult mögötti erotikával oldó Mogyoro.hu négy éve indult, és olyan sikeres lett, hogy mostanra franchise rendszerben működik: van belőle Kaposváron, Miskolcon és Pécsett is. Helyszíni szemle a budapesti szaküzletben.

 

Klasszikus olajzöld R-150 D típusú szovjet katonai rádió, originál csomagolású Geiger-Müller számláló, egy kosár alaplap, egy láda ventillátor, egy torony számítógép, fél marék céltudatos vásárló, egy csontváz és egy élő kutya fészkelte be magát a VIII. kerületi Krúdy Gyula utcába, a saját hülyeségéből brandet építő Mogyoro.hu budapesti főhadiszállására.

 

"Működik?"- mutatok egy a polcon porosodó fekete Sanyo őslaptopra, amely legalább akkora, mint egy mai asztali gép.

 

"Zúg" - cizellál Aradi László, a tulajdonos, aki egy taxistól szerezte a fekete csodát. "Legyen annak élmény, aki megveszi." Közelről már látszik a laptopon címke, rajta a műszaki leírás: "386 laptop - Kép nincs, de egyébként működik.... - Baró, műkincs :)" Az 5900 forintos laptop és a leselejtezett, de még működő pc-k, Macintoshok, Commodore-ok, Amigák és egyéb "őrült, elmeroppant dolgok" mellett a talpalatnyi bolt elsősorban alkatrészeket árul - processzort, alaplapot, videokártyát dobozból, a legtöbbet olcsón és ömlesztve.

 

Bármi bármennyiért

 

"Bármit eladunk, amit el lehet adni, és bármit megveszünk, amit el lehet adni" - vázolja a cégfilozófiát a huszonhét éves Aradi, aki piros inghez harántcsíkos nyakkendőt hord a fekete bőrdzsekije alatt, halkan beszél, és mintha egyáltalán nem venné magát komolyan.

 

a0_2alaplap.jpg

 

"Négy éve kezdtük, hülyéskedtünk, aztán nem tudtuk levakarni magunkról. Most már elvárják, hogy hülyék legyünk." A céges szájtján a szmájlit promóciós eszközzé emelő Mogyoro.hu pc-bontóként határozná meg magát, ha a kifejezést nem találta volna ki már valaki más. Mostanra Kaposváron, Miskolcon és Pécsett is van a Mogyoró lánchoz tartozó "PC és Elektro bolt" - a hálózat franchise rendszerben üzemel. Az árukészlet darabjai (így a "Zsír új - Baró design átlátszó DVI átalakító :)" vagy a " Microsoft ősegér, vmi. fura csatlakozóval... gondolom kártya kellene hozzá ;)" közös alkatrész-adatbátzisba kerülnek, és vándorolnak a boltok között.

 

"Kétféle vásárló van" - elemez Aradi. "Az egyik az, akinek tényleg gép kell, a másik, aki bejön, és hülyeséget vesz." Az utóbbi történhetett az egyik budapesti kórházzal, amely 486-os gépparkját nemrég hatvan darab Pentium 2-esre cserélte a Mogyoró közreműködésével.

 

"Akarsz beteg lenni?" - kérdi a tulajdonos. "Én nem szeretnék."

 

Aranybányák

 

Aradiék a múltkor szereztek 350 darab Pentium 2-es processzort. Új korában, mondjuk 1997-ben egy a csúcstechnikát képviselő P2-es több mint 150 000 forintba került, most az ötszázadáért, 299 forintért adják. "Elviszik", mondja Aradi. "Ha másnak nem, kulcstartónak vagy hajfésűnek".

 

00mogy.jpg

Aradi László, a Mogyoró motorja

 

Ami végképp nem kell senkinek, az dobozba gyűlik a Mogyoró raktárában. A halálra ítélt alaplapok és kártyák Csepelen kötnek ki, ahol bedarálják őket, és kivonják belőlük az aranyat. A daráló kilónként négyszáz forintot fizet az ömlesztett áruért, az aranymentes gépházak a MÉH-telepen tizenöt forintot érnek kilónként. De ez csak a mellékes. "Eladunk havonta húsz gépet, és abból meg lehet élni" - mondja Aradi. "Persze nem ebből lesz jachtom az Adrián"

 

A piaci térnyerés érdekében a Mogyoró mindenbe beleártja magát, amiben fejlődési lehetőséget lát: a netrádió, az eredeti fősodor most is megvan még, de közben újabb elemmel bővült a portfólió. A Mogyoro.hu szexrovatában a "Leszbi" és a "Punci" alrovatok között "Pult mögött" címmel szerepelnek azok a lányok, akik vállalták, hogy segítenek fülledten erotikus pózokkal oldani a boltbeli rozsdaszagot.

 

A realisztikus közegben (a Mogyoró-szaküzletben, illetve a raktárban) processzorokkal pózoló lányokhoz realisztikus háttértörténet is jár: "A pénztárgép egy igazi rejtély számunkra. Muszáj felvennünk egy nőt, aki képes kezelni, különben nem fogunk tudni blokkot adni senkinek. Az első jelentkező Móni volt, aki nem tétlenkedett. Átöltözött a kényelmes Éva-kosztümjébe és nekifeküdt a témának. De mintha egy kicsit elkalandozott volna..., nem?"

 

Az árukapcsolásról Aradi szűkszavúan annyit mond: a szex "olyan torta a netes piacon, amiből nem akarok kimaradni."

 

Egy csomó alkatrész

 

Van egy húszas vinyóm. Kell nektek?" - kérdi egy az utcáról beforduló kliens, aki felül baseballsapkát, alul gumicsizmányi piros sportcipót, a kettő között meg valami susogót visel, és nyilván nem először jár erre. "A múltkor négyért vettétek, tudod, amikor lefikáztad az alaplapomat" - mondja kissé sértődötten Aradinak, aki hajthatatlan: a "húszas vinyót" most három félért veszik, és kész.

 

Míg a baseballsapkás alkudozik, egy tíz év körüli kissrác tíz méter madzaggal és két zsebrádiónyi hangszóróval (Hi-Fi system) távozik, de valamiért annyira zavarba jön, hogy a hangszórót ott felejti; utána kell vele szaladni. Közben a sapkás megsimogatja a boltba épített kutyát, majd megkérdi, hol moshatna kezet. Kicsit gyanús - mintha csak ürügyet keresne arra, hogy bekukkanthasson a pult mögé.

 

"Mikor lesz legközelebb forgatás?" - kérdi Araditól, aki csak hümmög: több hoszteszügynökséggel is kapcsolatban áll, de sajnos nehéz vállalkozó kedvű nőt találni. A pult mögött semmi nő, cask egy langaléta, hallgatag de hozzáértő kiszolgáló.

 

A nők amúgy érdekesek: a polc legtetején majdnem tizenöt éves, 386-os pc figyel. Nem lehet otthagyni. Minimum tíz kiló, van benne egy 130 megás SCSI vinyó, nem is beszélve a Turbo gombról. Újkorában minimum kétszáz rugót ért, ha nem többet. Kétezer-kilencért szinte lopás. Aradi elis

 

a0_13r105.jpg

 

Forrás:index.hu

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...