Jump to content
PirateClub.hu

Notebook-RAMot szeretnék venni


 Share

Recommended Posts

Ehhez a laptophoz szeretnék 667 vagy 800 MHz-es 1GB Ramot venni. Jelenleg 256MB DDR2-400 (200MHz) SDRAM van a gépben. A modul típusa SO-DIMM. A használati útmutatóban azt olvastam, hogy dual channel esetén legfeljebb 2db 1GB-os SO-DIMM modullal lehet bővíteni. Úgy hallottam, hogy fontos az FSB és az alaplap sebessége is. Az FSB 400 MHz-es. Az alaplapomról ezt írta ki azEverest: i915gms/910gml. Az Intel honlapján ezt írták:

910gml: the chipset supports DDR2 400-MHz system memory

915gms: supports DDR2 memory

 

Arra kérlek titeket, mondjátok meg, van értelme megvennem egy Corsair 1GB DDR2 667Mhz SO-DIMM notebook memóriát élettartam garanciával 8083FTért?

 

Köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

A memória bővítésnek általában van értelme, de a mikéntje nem mindegy. A memória modul ára az rendben van. Azt nem írtad, hogy konkrétan mit akarsz tenni, azaz a 256-os mellé berakni az új modult, vagy csak az újat használni. Amennyiben a dual csatornás memó hozzáférést szeretnél, akkor két azonos méretű, és ha van rá mód típusú modult kell használnod. Az alaplapod, ha nem támogatja a 667-es memókat, akkor kisebb sebességen fogja meghajtani, de a lényeg, hogy működni fog.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Arra gondoltam, hogy a mostani RAM-ot kiveszem, annak a helyére rakom be az újat. Ha majd később lesz rá keret, veszek majd egy ugyanolyat. Arra lennék kíváncsi, hogy az alaplapom mennyire tudja kihasználni a RAM teljesítőképességét? Arra gondolok, hogy mondjuk hiába bírná a RAM a 667 vagy 800 MHz-et, ha az alaplap miatt csak 400 MHz-en tud futni.

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Az alaplapod nem tudja kihasználni a DDR667 ill. DDR800-at, de DDR533 ill. DDR400-ast már nem igen lehet kapni, de ha mégis, akkor legalább annyiba, vagy többe kerülne, mint a DDR667-es, mivel már nem gyártják, és a korábbi árak magasabbak voltak.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...