Jump to content
PirateClub.hu

bobita9010

Veterán
  • Pontszám

    601
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by bobita9010

  1. hidd el, hogy megéri foglalkozni vele, mert ha ezen menni fog normálisan, utána kézbe veszel egy elektromos, vagy western gityót, és mennyország lesz. de komolyan. gyerekjáték lesz lefogni a barrés akkordokat, és örülni fogsz neki utólag, hogy most megfogadtad a tanácsom. :D

     

    csak erre külön gyakorlat nem hiszem, hogy van, egyszerűen csak fogdossad a barrékat, és előbb utóbb jó lesz :)

  2. Sziasztok!

     

    Hogy kérdezzem már meg hogy klasszikus gitárra való D'Addario húrok között van bronz illetve ezüstözött...mi a különbség? Mert általában az ezüstözött hard tension-t szoktam venni de lehet kipróbálnám legközelebb a bronzot...

    Konkrétan a D'Addario EJ48 (bronz) illetve a D'Addario EJ46 (ezüstözött) közötti különbségekre keresek választ.

     

    Máshogy szól, más különbség nemigen lehet.

     

    Metallica gitárosának (Kirk Hammett) jobb kézfején miért van minden koncerten fehér szalag? :)

     

    állitólag azért, mert egyszer a tremoló véresre koptatta a kezét, és nem tudott napokig gitározni. valami ilyesmi rémlik

     

    anti141: sztem próbáld ki mindenképp. amelyik jobban tetszik.

  3. a keresztes rendszer szerint érdemes. én nekem legalábbis úgy tanította a tanárom. ugye, az alaps skála a c, aminek minden hangja egész(cdefgahc). utána következő amiben már van egy féllel feljebb tolt hang, és igy tovább. egészen eljutsz addig a skáláig, aminek minden hangja keresztes. természetesen dúr skálákról beszélünk, aminek a képlete: 2 egész, fél, 3 egész, fél.

  4. Szerintetek hány év gitározás után éri el azt a szintet az ember, hogy egy kicsit nehezebb gitárszólót hiba nélkül eltud játszani? 1 éve gitározok, mindennap 3-4 órát foglalkozok vele, hozzáteszem hogy internetről tanultam meg gitározni, sosem jártam tanárhoz.. az első kisebb szóló amit megtanultam, az a Metallica - Fade to black intró szólója, és még mindig van hogy hibázok benne legalább 2-3szor, tudtok valami gyakorlatot, amivel lehet fejleszteni a pengetést, stb-t ? köszönöm előre is a válaszokat :)

     

     

    igazából ha van egy kis képzelőerőd, akkor bármilyen gyakorlatot kitalálhatsz. pl lefogod a húrokat h ne szóljanak, és csak oda vissza pengetsz. aztán húrt is váltasz közben, pl: 4 pengetés, húrváltás, 4 pengetés húrváltás, stb stb(pengetés le-föl végig!!)akkor ilyen kromatikus gyakorlat: 1.pengetés 1.es ujjj, 2. pengetés 2-es ujj, stb stb. ezt minden húron megcsinálod, természetesen oda vissza pengetéssel.

     

    ja és a lényeget kihagytam, mindent lassan kell kezdeni, és begyakorolni, aztán ha már biztosan megy, akkor gyorsítasz a tempón.

  5. úúú, ezt sose tudom, h mikor merre kell tekerni, de próbáld meg azt, h egyik irányban kicsit állitasz, és megnézed h mit művel a nyak. ha jó irányban vetemedik, akkor okés, ha nem, akkor értelemszerűen ellenkező irányba tekered. am nem egy ördöngős dolog. de itt fél fordulatokat kell csak tekerni, tehát nem kell túlzásba vinni. ha nem egy őrült módjára csinálod, nem lehet semmi gond.

  6. értem.

     

    használtat már lehet kapni olyan 10-12e körül, azzal sztem vigan elleszel. csak ugye itt bejön az, ha esetleg túl akarsz adni a gitáron, akkor sajna nem ér annyi val többet, mint amennyi a pikáp volt. ergo ha cserélsz a régit tartsd meg mindenképp.

     

    azonban tudok mást is ajánlani. egy magyar emberke, készit pikápokat. elég jókat ami azt illeti. csinál single coilt is, jól szólnak, és itt jön a legfontosabb: örök garancia!! tehát ha nem vágdosod földhöz, és nem vágod el flex-el, akkor tulképp életed végéig lesz pikápod

     

    asszem 15-ér csinálja. ha még lehet hozzá tesztelőnek jelentkezni, akkor 10-ér is megkapod, cserébe annyit kér, h irjál a pikápról(h tetszett, milyen a hangja, mit változtasson).

     

    nincs semmi átverés benne, én is igy jutottam hozzá a pikáp-jához, már meg is vettem 10e-ért(tesztelgettem, és rájöttem, nekem ez kell). és konkrétan beszarsz olyan hangja van.

     

    ha gondolod, adok kontakt-ot hozzá.

     

     

    ja ez am szól mindenkinek, tehát, lehet jelentkezni, meg venni, meg stb :)

  7. hmmm, hát ez egy elég tág kérdés, de megprobálok segiteni :)

     

    először is: persze, h ki lehet cserélni a pikapokat :)

     

    aztán vissza kérdezek: mennyi pénzt szánsz rá? használt is szóba jöhet, avagy csak uj?

     

    ezeket ha megválaszolod, elindulhatunk vmerre :)

     

    az, h ki kell-e cserélned mindet, vagy csak egyet, az attól függ, h aktív pikupot akarsz, avagy passzivat. passzivnál maradhat bent régi is, aktivnál nem igazán megoldható(már probálkoztak vele sokan, és nem igazán mükszik)

  8. Van itt olyan aki használja/kipróbálta már az Amplitube 2 nevű programot? Én tegnap óta használom, igaz egy nagyon picit késik, de nem ez lenne a legfőbb problémám, hanem az, hogy folyamatosan susog, néha pedig recseg és ez eléggé idegesítő... Nem tudjátok mit tudnák tenni ellene? (Új hangkártya vásárlása nélkül)

     

    hát barátom, a késés ellen még lehet tenni vmit, ellenben a susogás ellen nem. a gagyi hangkártyáknak van alapzaja. a jóknak nincs. ez ilyen egyszerü.

    jól gondolom, h vmi integrált szar hangkarival probálkozol? felesleges.

     

    tudom, mert én is probálkoztam :)

×
×
  • Create New...