Jump to content
PirateClub.hu

Crystal

Veterán
  • Pontszám

    183
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Posts posted by Crystal

  1. Zöldséges tavaszi tekercs

     

    user posted image

    Hozzávalók (2személyre)

     

    Tészta:

    - 1/2 pohár búzaliszt,

     

    - 1/2 pohár kukorica liszt,

     

    - 2 evőkanál olaj,

     

    - 1dl víz,

     

    - 1dl tej

     

     

     

     

    Töltelék:

     

     

    - kevés kifőzött cérnametélt

     

    vékony csíkokra vágva, ízlés szerint:

     

    - répa,

     

    - póréhagyma,

     

    - petrezselyem vagy koriander,

     

    - fejes káposzta,

     

    - uborka,

     

    - szójacsíra,

     

    - retek,

     

    - amerikai paprika (pritamin paprika),*

     

    - só,

     

    - chili

     

     

     

     

    * Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból.

     

    Tészta: keverd össze az alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl.

     

    Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval, chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét.

     

    - Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal.

  2. "Mandulás pulykamell szegfûgombával"

    /Xingren Houji Xianggu/

     

     

    user posted image

     

    Hozzávalók:

     

    * 60dkg pulykamell

    * 3 ek kukoricaolaj

    * 15dkg mandula

    * 10dkg szegfûgomba (helyette lehet champignon is)

    * 4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó)

    * 1 csokor újhagyma (vagy 1 póré)

     

    * 2 ek. szójaszósz

    * 2 szál bazsalikom

    * 1 tojásfehérje

    * 2 ek. kukoricakeményítõ

    * szezámolaj

    * só

    * fehér bors

     

     

    A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bõrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítõvel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edénybõl. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levõ vízbe mártjuk, amitõl megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erõs tûzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk.

    Köretnek sült rizst javaslok hozzá.

    Jó étvágyat!

  3. Tojásos kukoricaleves

    kínai leves

     

    Hozzávalók:

    kb. 4 személyre

     

     

     

    1 l csirkeleves (lehet kockából),

    30 dkg morzsolt kukorica (mirelit),

    4 tojás,

    2 evõkanál kukoricakeményítõ

    1 csokor újhagyma,

    2 evõkanál fehér ecet,

    só, fehér bors, szezám- és chiliolaj.

     

     

     

    A kukoricát a levesben megfõzzük. A tojásokat lazán felverjük, és keverés közben a forró leveshez adjuk. Ecettel, fehér borssal, sóval ízesítjük.

     

    Tálaláskor apróra vágott zöldhagymát, pár csepp szezám- és chiliolajat keverünk hozzá.

  4. Mosmár csak unalombol,mert bármit csinálok azt egy idő után törlik,ugy hogy semmi olyan nincs benne amiért törölni kéne, értelmetlen okokkal bonbáznak,és végleg elment már a gigátol a kedvem...lehet hogy nem is vok egyedül.

    MIkor ide jöttem sokkal jobb volt...mostmár nincs sok értelme számomra,végülis a kérdésre válaszolva,mindkét ok szerepel a válaszomban..csak kitudja meddig,én ugy érzem már nem sokáig.

    Ha ezt a szöveget is törlitek akkor köszi szépen! :'( :unsure

    Nem a gigát bántom,csak elmondtam a véleményem.

  5. Eperfagylalt házilag

     

    user posted image

     

    Hozzávalók:

    • 2 tojásfehérje

    • 30 dkg cukor

    • 3 dl natúr joghurt

    • 75 dkg eper

    • 1 zacskó vaníliás cukor

    • 5 evőkanál feketeribizlilé

     

     

    Elkészítés:

    A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem. A megtisztított, megmosott eper felét turmixolom, majd tálba öntöm, hozzáadom a joghurtot, a vaníliás cukrot, a ribizlilevet, és az egészet jól összekeverem. A fehérjehabot csak a végén adom a fagylaltalaphoz. Két-három órára a mélyhűtőbe teszem. Tálaláskor a maradék eperből kis fészket készítek a gombócoknak, és mentalevéllel díszítem.

  6. Fagylalt cseresznyeöntettel

     

    user posted image

    Hozzávalók:

    • 1 kg friss cseresznye

    • 2 pohár portói vagy más száraz vörösbor

    • 1 rúd fahéj

    • 2 db szegfűszeg

    • 1 evőkanál cukor

    • 20 dkg krémfagylalt, ajánlom a vaníliát

    • csipetnyi őrölt fahéj

     

     

    Elkészítés:

    A cseresznyét megmosom, szárát eltávolítom és kimagozom. Két pohárka borban, lassú tüzön megpárolom, közben hozzáadom a cukrot, az egész rúd fahéjat és a szegfűszeget. Praktikusabb, ha a szegfűszeget és a fahéjat egy kis fűszerzsákba teszem, hiszen a végén ezekre úgysincs szükségem, csak az ízük miatt kellenek. Az egészet addig főzöm, amíg a cseresznye át nem veszi a bor és a fűszerek ízét, ehhez elég 5-6 perc. Amikor kész az öntet, hűlni hagyom. Ajánlom, hogy a kelyheket, amelyekbe tálalunk, már jó előre tegyük be a hűtőbe. Ezekbe tálalom majd a cseresznyés öntetet, közepére kanalazok egy gombóc fagylaltot, a végén pedig meghintem még egy kis őrölt fahéjjal.

  7. Ínyenc előételtorony

     

    user posted image

     

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta

    • 2 fej radicchio saláta

    • 3,5 dl besamelmártás

    • 10 dkg füstölt sajt

    • 10 dkg vaj

    • kevés só, bors, balzsamecet

     

    Elkészítés:

    A tésztalapból kivágok három 20 centi átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom, villával alaposan megszurkálom, és 10 percig sütöm őket 200 fokon. A besamelt felmelegítem, beleszórom a lereszelt füstölt sajtot, sóval, borssal ízesítem. Megmosom a radicchiót, leveleit csíkokra vágom, majd egy serpenyőben 10 dkg forró vajon pár percig fonnyasztom kevés balzsamecet kíséretében. Egy kész tésztalapot tányérra fektetek, ráhalmozom a fél adag sajtkrémet és a fél adag radicchiót, aztán jöhet egy másik lap megkenve a töltelékekkel, végül az egészet lezárom a harmadik lappal. Aztán a tornyocskát 20 percre 100 fokos sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.

  8. Tenger gyümölcsei ínyencsaláta

     

     

    user posted image

     

    Hozzávalók:

    • 50 dkg polip, 30 dkg tintahal

    • 20 dkg koktélrák, 50 dkg kagyló

    • 2 szál zeller

    •10 dkg zöldbab

    • 2 burgonya, 6 koktélparadicsom

    • 1 csokor apróra vágott petrezselyem

    • 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve

    • 3 evőkanál olívaolaj, só, bors

     

    Elkészítés:

    A rákot megtisztítom, a kagylót, a tintahalat és a polipot váltott vízzel öblítve, alaposan megmosom. 2 liter vizet felforralok, hozzáadom a citromlevet, egy szál zellert és egy gerezd fokhagymát, majd ebben mintegy 45 perc alatt puhára főzöm a polipot. Egy másik edényben a meg-hámozott burgonyát egy szál zellerrel 20 perc alatt puhára főzöm, félidőben hozzáadom a zöldbabot. A zöldséges vízben először a rákot, majd mintegy 40 perc alatt a tintahalat is megfőzöm. Végül egy másik edényben kifőzöm a kagylókat is, és amelyik zárva marad, azt kidobom. A zöldbabot feldarabolom, a kész polipot, a tintahalat és a koktélparadicsomot is darabokra vágom, a kagylókat kiszedem a héjukból, és az egészet egy nagy tálban öszszekeverem a zöldségekkel. A salátát olívaolajjal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítem.

  9. A harcsát vágjuk szeletekbe és miután besóztuk, forgassuk meg lisztben; később mártsuk felvert tojásba, végül reszelt zsemlyemorzsába. Tegyünk egy lábasba nem igen sok, de nem is nagyon kevés zsirt; annyit, hogy a hal el ne pörkölődjék benne. A zsirt egy darabig tartsuk láng-tüzön és mikor forró, rakjuk bele a zsemlyemorzsás halszeleteket. Amint a halszeletnek a zsirban lévő fele megpirult, forditsuk meg és ha mind a két oldala szép sárgára sült, szedjük ki hosszu tálba. A halszeleteket rakjuk egymás mellé. Sütés után czitrom szeletekkel megrakva, azon forrón tálaljuk fel.

     

    user posted image

  10. Hozzávalók:

    40 dkg sovány marhahús (fehérpecsenye), 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 4 db tojássárgája, törött fekete bors, pirospaprika, ketchup, Worcester-szósz, konyak, mustár, só

     

     

    A sovány, faggyú- és hártyamentes marhahúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk. Sóval, törött fekete borssal, pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a nagyon finomra összevágott vagy lereszelt vöröshagymát, a lágy vajat, egy kevés ketchupöt, mustárt és Worcester-szószt. Az így beízesített húst nagyon jól összedolgozzuk, és 24 órán keresztül letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt hozzáadjuk a tojások sárgáját, néhány csepp konyakot, majd ezekkel is jól eldolgozzuk, és kúp alakúra formázva helyezzük a tál közepére. A készítéséhez használt fűszerekből, a finomra vágott vöröshagymából ízlésesen kis halmokat helyezhetünk a hús közé, hogy mindenki saját ízlése szerint még formálhassa az ízeket. Pirított zsemleszeleteket kínálunk mellé.

  11. Na ennek több receptje is van ezért többet mutatok.

     

     

    Hozzávalók 4 személyre: 800 gr vakum fóliában érlelt hátszín. A fűszerek mennyisége ízlés szerint, só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika, mustár, finomra vágott vöröshagyma, ketchup, Worcester szósz, esetleg fokhagyma, csípős paprika,4 tojássárgája

     

    A marhahúst megtisztítjuk minden kis hártyától, intől, faggyútól. Csíkokra vágjuk, majd finomra daráljuk. Négy egyforma labdát formázunk belőle, közepébe egy kis mélyedést nyomunk és ide tesszük a tojások sárgáját. A fűszereket köré tálalhatjuk. Mindenki saját ízlésének megfelelően keverheti, fűszerezheti a tatár húst. Vajjal megkent pirítós kenyéren fogyasztjuk.

     

    user posted image

  12. Bakonyi sertésszelet

     

    user posted image

     

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéscomb vagy kicsontozott karaj, 35 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2

    evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehér

    asztali bor, só, bors.

     

    Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az

    apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a

    kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát

    megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A

    tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a

    húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W-on összefőzzük.

×
×
  • Create New...