Jump to content
PirateClub.hu

Crystal

Veterán
  • Pontszám

    183
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Crystal

  1. Crystal

    Kínai ételek

    Zöldséges tavaszi tekercs Hozzávalók (2személyre) Tészta: - 1/2 pohár búzaliszt, - 1/2 pohár kukorica liszt, - 2 evőkanál olaj, - 1dl víz, - 1dl tej Töltelék: - kevés kifőzött cérnametélt vékony csíkokra vágva, ízlés szerint: - répa, - póréhagyma, - petrezselyem vagy koriander, - fejes káposzta, - uborka, - szójacsíra, - retek, - amerikai paprika (pritamin paprika),* - só, - chili * Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból. Tészta: keverd össze az alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl. Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval, chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét. - Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal.
  2. Crystal

    Kínai ételek

    "Mandulás pulykamell szegfûgombával" /Xingren Houji Xianggu/ Hozzávalók: * 60dkg pulykamell * 3 ek kukoricaolaj * 15dkg mandula * 10dkg szegfûgomba (helyette lehet champignon is) * 4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó) * 1 csokor újhagyma (vagy 1 póré) * 2 ek. szójaszósz * 2 szál bazsalikom * 1 tojásfehérje * 2 ek. kukoricakeményítõ * szezámolaj * só * fehér bors A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bõrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítõvel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edénybõl. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levõ vízbe mártjuk, amitõl megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erõs tûzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk. Köretnek sült rizst javaslok hozzá. Jó étvágyat!
  3. Crystal

    Kínai ételek

    Tojásos kukoricaleves kínai leves Hozzávalók: kb. 4 személyre 1 l csirkeleves (lehet kockából), 30 dkg morzsolt kukorica (mirelit), 4 tojás, 2 evõkanál kukoricakeményítõ 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál fehér ecet, só, fehér bors, szezám- és chiliolaj. A kukoricát a levesben megfõzzük. A tojásokat lazán felverjük, és keverés közben a forró leveshez adjuk. Ecettel, fehér borssal, sóval ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott zöldhagymát, pár csepp szezám- és chiliolajat keverünk hozzá.
  4. Na itt kérésre van minden ami kínai étel
  5. Crystal

    Sony Ericsson VS Nokia

    Sony E K700 az a legjobb telo
  6. Crystal

    Szex az autóban!

    a hajó kimaradt ott is nagyon jo
  7. Crystal

    Mit fogsz csinálni a nyáron?

    Én meg Zpalee-val leszek egész nyáron :]
  8. Crystal

    Te mit iszol internetezés közben?

    én is egyebet iszok de egyébként éppen ami van mostanában bodzaszörpöt :smile de szoktam mondjuk teát,régen még kávéztam is. alkoholt nem iszok gép előtt
  9. Crystal

    Mi miatt jársz a PirateClubra?

    Mosmár csak unalombol,mert bármit csinálok azt egy idő után törlik,ugy hogy semmi olyan nincs benne amiért törölni kéne, értelmetlen okokkal bonbáznak,és végleg elment már a gigátol a kedvem...lehet hogy nem is vok egyedül. MIkor ide jöttem sokkal jobb volt...mostmár nincs sok értelme számomra,végülis a kérdésre válaszolva,mindkét ok szerepel a válaszomban..csak kitudja meddig,én ugy érzem már nem sokáig. Ha ezt a szöveget is törlitek akkor köszi szépen! :'( :unsure Nem a gigát bántom,csak elmondtam a véleményem.
  10. Crystal

    Marha és Sertés ételek

    Nem még nem probálkoztam steak-ekkel De biztos finom lehet.
  11. Crystal

    Milyen csaj jön be?

    Én is sokáig vörös voltam,most maradok a barnánál.
  12. Crystal

    Édességek

    Eperfagylalt házilag Hozzávalók: • 2 tojásfehérje • 30 dkg cukor • 3 dl natúr joghurt • 75 dkg eper • 1 zacskó vaníliás cukor • 5 evőkanál feketeribizlilé Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem. A megtisztított, megmosott eper felét turmixolom, majd tálba öntöm, hozzáadom a joghurtot, a vaníliás cukrot, a ribizlilevet, és az egészet jól összekeverem. A fehérjehabot csak a végén adom a fagylaltalaphoz. Két-három órára a mélyhűtőbe teszem. Tálaláskor a maradék eperből kis fészket készítek a gombócoknak, és mentalevéllel díszítem.
  13. Crystal

    Édességek

    Fagylalt cseresznyeöntettel Hozzávalók: • 1 kg friss cseresznye • 2 pohár portói vagy más száraz vörösbor • 1 rúd fahéj • 2 db szegfűszeg • 1 evőkanál cukor • 20 dkg krémfagylalt, ajánlom a vaníliát • csipetnyi őrölt fahéj Elkészítés: A cseresznyét megmosom, szárát eltávolítom és kimagozom. Két pohárka borban, lassú tüzön megpárolom, közben hozzáadom a cukrot, az egész rúd fahéjat és a szegfűszeget. Praktikusabb, ha a szegfűszeget és a fahéjat egy kis fűszerzsákba teszem, hiszen a végén ezekre úgysincs szükségem, csak az ízük miatt kellenek. Az egészet addig főzöm, amíg a cseresznye át nem veszi a bor és a fűszerek ízét, ehhez elég 5-6 perc. Amikor kész az öntet, hűlni hagyom. Ajánlom, hogy a kelyheket, amelyekbe tálalunk, már jó előre tegyük be a hűtőbe. Ezekbe tálalom majd a cseresznyés öntetet, közepére kanalazok egy gombóc fagylaltot, a végén pedig meghintem még egy kis őrölt fahéjjal.
  14. Crystal

    Édességek

    Újra megnyitva.
  15. Crystal

    Ínyenc kaják

    Ínyenc előételtorony Hozzávalók: • 1 csomag leveles tészta • 2 fej radicchio saláta • 3,5 dl besamelmártás • 10 dkg füstölt sajt • 10 dkg vaj • kevés só, bors, balzsamecet Elkészítés: A tésztalapból kivágok három 20 centi átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom, villával alaposan megszurkálom, és 10 percig sütöm őket 200 fokon. A besamelt felmelegítem, beleszórom a lereszelt füstölt sajtot, sóval, borssal ízesítem. Megmosom a radicchiót, leveleit csíkokra vágom, majd egy serpenyőben 10 dkg forró vajon pár percig fonnyasztom kevés balzsamecet kíséretében. Egy kész tésztalapot tányérra fektetek, ráhalmozom a fél adag sajtkrémet és a fél adag radicchiót, aztán jöhet egy másik lap megkenve a töltelékekkel, végül az egészet lezárom a harmadik lappal. Aztán a tornyocskát 20 percre 100 fokos sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.
  16. Crystal

    Ínyenc kaják

    ezt sztem átlehetne rakni a tenger gyümölcsei közé
  17. Crystal

    Saláták

    Tenger gyümölcsei ínyencsaláta Hozzávalók: • 50 dkg polip, 30 dkg tintahal • 20 dkg koktélrák, 50 dkg kagyló • 2 szál zeller •10 dkg zöldbab • 2 burgonya, 6 koktélparadicsom • 1 csokor apróra vágott petrezselyem • 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve • 3 evőkanál olívaolaj, só, bors Elkészítés: A rákot megtisztítom, a kagylót, a tintahalat és a polipot váltott vízzel öblítve, alaposan megmosom. 2 liter vizet felforralok, hozzáadom a citromlevet, egy szál zellert és egy gerezd fokhagymát, majd ebben mintegy 45 perc alatt puhára főzöm a polipot. Egy másik edényben a meg-hámozott burgonyát egy szál zellerrel 20 perc alatt puhára főzöm, félidőben hozzáadom a zöldbabot. A zöldséges vízben először a rákot, majd mintegy 40 perc alatt a tintahalat is megfőzöm. Végül egy másik edényben kifőzöm a kagylókat is, és amelyik zárva marad, azt kidobom. A zöldbabot feldarabolom, a kész polipot, a tintahalat és a koktélparadicsomot is darabokra vágom, a kagylókat kiszedem a héjukból, és az egészet egy nagy tálban öszszekeverem a zöldségekkel. A salátát olívaolajjal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítem.
  18. Crystal

    Saláták

    A harcsát vágjuk szeletekbe és miután besóztuk, forgassuk meg lisztben; később mártsuk felvert tojásba, végül reszelt zsemlyemorzsába. Tegyünk egy lábasba nem igen sok, de nem is nagyon kevés zsirt; annyit, hogy a hal el ne pörkölődjék benne. A zsirt egy darabig tartsuk láng-tüzön és mikor forró, rakjuk bele a zsemlyemorzsás halszeleteket. Amint a halszeletnek a zsirban lévő fele megpirult, forditsuk meg és ha mind a két oldala szép sárgára sült, szedjük ki hosszu tálba. A halszeleteket rakjuk egymás mellé. Sütés után czitrom szeletekkel megrakva, azon forrón tálaljuk fel.
  19. Crystal

    Marha és Sertés ételek

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús (fehérpecsenye), 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 4 db tojássárgája, törött fekete bors, pirospaprika, ketchup, Worcester-szósz, konyak, mustár, só A sovány, faggyú- és hártyamentes marhahúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk. Sóval, törött fekete borssal, pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a nagyon finomra összevágott vagy lereszelt vöröshagymát, a lágy vajat, egy kevés ketchupöt, mustárt és Worcester-szószt. Az így beízesített húst nagyon jól összedolgozzuk, és 24 órán keresztül letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt hozzáadjuk a tojások sárgáját, néhány csepp konyakot, majd ezekkel is jól eldolgozzuk, és kúp alakúra formázva helyezzük a tál közepére. A készítéséhez használt fűszerekből, a finomra vágott vöröshagymából ízlésesen kis halmokat helyezhetünk a hús közé, hogy mindenki saját ízlése szerint még formálhassa az ízeket. Pirított zsemleszeleteket kínálunk mellé.
  20. Crystal

    Marha és Sertés ételek

    Na ennek több receptje is van ezért többet mutatok. Hozzávalók 4 személyre: 800 gr vakum fóliában érlelt hátszín. A fűszerek mennyisége ízlés szerint, só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika, mustár, finomra vágott vöröshagyma, ketchup, Worcester szósz, esetleg fokhagyma, csípős paprika,4 tojássárgája A marhahúst megtisztítjuk minden kis hártyától, intől, faggyútól. Csíkokra vágjuk, majd finomra daráljuk. Négy egyforma labdát formázunk belőle, közepébe egy kis mélyedést nyomunk és ide tesszük a tojások sárgáját. A fűszereket köré tálalhatjuk. Mindenki saját ízlésének megfelelően keverheti, fűszerezheti a tatár húst. Vajjal megkent pirítós kenyéren fogyasztjuk.
  21. Crystal

    Receptek kérése,vélemények

    Szia! Mivel a nevét kicsit elirtad,igy sok busszuságot okozott nekem mire megtaláltam a receptet de meg van. Meg is találod azonnal a kezdőrészen! Jo étvágyat!
  22. Én is-is...a számom T-mobile a szolgáltato Vodafone és a vodát szeretem :]
  23. Crystal

    Palacsinták

    Nekem a túros
  24. Crystal

    Receptek kérése,vélemények

    Mivel csomo receptemet törölték,igy már én nem vok hajlando ujra felrakosgatni.Kérésre bármit felteszek. És ide irjátok a véleményeteket is,hogy ne legyen kavarodás az egészben. Köszi :]
  25. Crystal

    Marha és Sertés ételek

    Bakonyi sertésszelet Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb vagy kicsontozott karaj, 35 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehér asztali bor, só, bors. Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W-on összefőzzük.
×
×
  • Create New...