alvin999 Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Téglafal készítése 1.Először is hozzunk létre egy új dokumentumot (File/New...) én egy 1024x768-as képen dolgoztam. 2.Most el fogjuk készíteni a hátteret, Filter/Noise/Add Noise... pipáljuk ki a Monochromatic-ot és az Amount-nak adjunk meg egy kis értéket (pl.:35%) 3.Ctrl+u, pipáljuk ki a Colorize-t, Hue-val álítsuk be a színt (én kékre álítottam), a Saturation kapjon nagyon alacsony értéket (pl.:5), a Lightnes 0 alatt legyen (pl.:-35) 4.Hozzunk létre egy új réteget, nevezzük el Mintának , most ezen fogunk dolgozni, Filter/Render/Clouds 5.Filter/Texture/Grain..., Grain Type legyen Vertical, az Intensity kapjon magas értéket (pl.:100), a Contrast közepes értéket kapjon (pl.:45) 6.Filter/Sketch/Bas Relief..., A Detail legyen magas (pl.:13), a Smoothness pedig alacsony (pl.:3) 7.Most megint új réteget hozunk létre nevezzük Színnek, most válasszuk ki a Gradient Tool-t és a színpalettán állítsunk be két egymáshoz közel álló színt, ajánlom a vöröset ugyan is ez adja a téglák szinét (pl.:#a90000 és #c02121) most pedig az egyik sarokból húzzuk a szembe lévő sarokba a színátmenetünket (lehet egy színt is használni, de színátmenettel jobban elkülönűlnek majd a téglák egymástól), most pedig az Opacity-t álítsuk egy közepes értékre (pl.:50%) 8.Ismét új réteget hozunk létre, ezt nevezzük el Repedésnek, most a Brush Tool-t használjuk és álítuk a mintázatát a képen láthatóra, az előlnézeti színt álítsuk feketére és szétszórva helyezzünk el egy-egy kattintással foltokat. 9.Most a Háttér (Backround) réteg után hozzunk létre egy új réteget amit nevezzünk el Téglának, majd az előtte lévő rétegeket tegyük láthatatlanná azzal hogy a rétegeknél elhelyezkedő kis szemre kattintunk most használjuk a Rectangle Tool-t és húzzunk egy téglalapot, akkorát amekkorát egy téglának szeretnénk, Duplikáljuk a layerünket(Layer/Duplicate Layer...) és a másolatot húzzuk a meglevő téglalap mellé, és ismeteljük el eszt addig amíg a képünket be nem telítitk a téglalapok, aztán jelöljük ki az összes Tégla layer-t a Ctrl lenyomásával majd Ctrl+E és ezzel egy réteget képzünk a sokból (Lehet külömböző mértű téglákat is csinálni, kinek hogy tetszik) 10.Tegyük láthatóva az összes réteget, majd kattintsunk jobb gombal a Minta rétegre és válasszuk ki a következőt: Create Clipping Mask, ezt végezzük el a Szín és a Repedés rétegekkel is 11.Kattintsunk Jobb gombal a Tégla rétegre (vagy ha átneveződött Tégla copy 9 vagy hasonló) és válasszuk ki a következőt: Blending Options..., pipáljuk ki a Drop Shadow-ot és az Outer Glow-ot az Outer Glow-nál álítsuk a Blend Mode-ot Multiply-re a szín legyen fekete a Spread alacsony legyen de nagyobb mint 0 (pl.:5) a Size szintén (pl.:7) 12.Hozzunk létre egy új réteget nevezzük Égetésnek és ennél is végezzük el a 10. pontban leírtakat, majd a Brush Tool-al Soft Round-os ecsettel a fessük feketére a téglák függőleges széleit és álítsuk a réteget Overlay-ra Ezzel kész is a falunk: Légyszives rakjátok fel hogy ti mire jutottatok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenny_evo Posted Augusztus 7, 2007 Share Posted Augusztus 7, 2007 Grat hozzá spanom:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alvin999 Posted Augusztus 7, 2007 Author Share Posted Augusztus 7, 2007 Thx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
m33ck Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Kira, csak kár hogy Corel-t használok, de ott is összejött egy hasonló ThnX bro! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Én hiányolom a képeket, ha meglátom hogy jól néz ki egy tutor végeredménye megcsinálom, de úgy h nincs kép úgy biztos mert kíváncsi vagyok a végeredményre Gondolom azért nincsenek képek mert nem valami nehéz, megcsinálom, kösz a tutort. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alvin999 Posted Szeptember 21, 2008 Author Share Posted Szeptember 21, 2008 Ööö...képek? ...2007. Aug 7-én még voltak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 gondolom te is a képfeltöltő.hu-ra dobálgattad a képeket... na ott egyszer volt egy hatalmas nagy karbantartás, szerintem az összes képet törölték, vagy áthelyezték, vagy én nem tudom, de hogy az eddig címükön nem lehet elérni őket, az biztos Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alvin999 Posted Szeptember 21, 2008 Author Share Posted Szeptember 21, 2008 Hát igen ott voltak a képek, csak hogy mióta elszállt a winyóm sehol sincs meg De majd pótolom ha unatkozom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Szeptember 22, 2008 Share Posted Szeptember 22, 2008 Hát akkor muszáj leszek megcsinálni mert kíváncsi vagyok a végeredményre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts