Jump to content
PirateClub.hu

1 TB-os ingyen fotótárhelyet kínáló Flickr.


ica
 Share

Recommended Posts

Több praktikus új funkciót kapott a számítógépen és okostelefonokról is elérhető, mindenkinek közel 1 TB-os ingyen fotótárhelyet kínáló Flickr. Automatikus biztonsági mentés, profi keresés, új mobilos appok.

 

Könnyen belátható, hogy egy 1000 gigás fotós tárhelyet sokan szívesen használnának képeik biztonsági mentésére. Bár erre eddig is használható volt a Flickr

https://www.flickr.com/

 a fényképeket kézzel, egyenként kellett feltölteni. Ezen a kényelmetlenségen segít a pc-re és Macre is elérhető Flickr Uploadr program

https://www.flickr.com/tools/ 

 amely kifejezetten praktikusra sikerült: figyeli az előre beállított mappákat, a géphez csatlakoztatott külső merevlemezeket vagy bedugott memóriakártyát – és rögtön felajánlja az ott megtalált képek feltöltését a privát tárhelyre. A program észleli, ha egy fotó már megtalálható a flickres tárhelyünkön, és azt nem tölti fel még egyszer.

 

Hasonló biztonsági mentős, automatikus feltöltős funkciót kínálnak a Flickr megújult telefonos alkalmazásai, androidos készülékeken

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yahoo.mobile.client.android.flickr&hl=hu

 és iPhone-okon is.

https://itunes.apple.com/hu/app/flickr/id328407587?mt=8 

A Flickr mögött álló Yahoo fejlesztői nem csak a feltöltésen, a letöltésen is könnyítettek. Az eddiginél átláthatóbb (készítési vagy feltöltési dátum alapján rendezhető) Camera roll nézetbentöbbszörös kijelöléssel kényelmesen letölthető egyszerre sok fotó is. A funkció használatakor a Flickr egy .zip tömörített fájlba csomagolja az eredeti felbontású fényképeinket.

 

Az már csak hab a tortán, hogy mindezek mellett sokkal jobb lett a keresés is. Az “apple pie” (almás pite) keresésre például nem jelenít meg csak almás és csak pitét ábrázoló képeket, a beírt kifejezést értelmezve csak az almás pités fotókat mutatja, természetesen csak a nyilvánosan közzétett fotókból. (A funkció egyelőre csak angol nyelven működik.) A találatok ezután a képet domináló szín(ek) alapján is szűkíthetők.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Nemrég olvastam, hogy Flickr beszünteti az 1000 Giga ingyen fotó tárolási lehetőséget. Annyi lesz a változtatás, hogy csak 1000 DARAB fotó lehet ingyen és privátba, többet akkor tudsz feltölteni, ha prémium tagsággal rendelkezel vagy a fotó creative commons license szerint bárki számára felhasználhatóvá teszed.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...