Jump to content
PirateClub.hu

Tűzgyűrű 2. (Pacific Rim 2.)


hankock
 Share

Recommended Posts

.. az alkotók eddig sikeresen rejtegették a Csendes-óceán mélyéről előtörő szörnyek és az ellenük épített óriásrobotok csatájának képeit – a stúdió mégis biztos a sikerben. Emiatt már fel is kérte a rendezőt, lásson neki a folytatás megírásának. Del Toro nem ígéri biztosra, hogy a rendezést is elvállalja másodszor, vagy ha igent mond, előtte akkor is szeretne megrendezni egy kísértettörténet. – Forgatókönyvírás közben néha a legjobb ötleteket is kénytelenek vagyunk eldobni – számolt be az Oscar-díjra jelölt rendező a Hollywood Reporternek. – Van, ami nem fér bele a történet szerkezetébe, van, ami túl drágának tűnik… úgyhogy bőven van anyagunk a folytatás számára. Minek dobnánk el őket? Többnyire még a legnagyobb stúdiók is várnak egy-két hetet egy film bemutatója után, és az addigi siker lemérve döntenek a folytatásról. A Warner Bros. és a Legendary Pictures ezúttal nagyon magabiztos: a 100 milliós költségvetésből készülő Tűzgyűrű-ben (Pacific Rim, hazai bemutató: 2013. nyár) valószínűleg máris egy ígéretes sorozat első darabját látják. /InterCom/
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Hivatalos bejelentés még nem történt, de a Tűzgyűrű kitermelte, amit ki kellett neki, úgyhogy jöhet a folytatás. Korábban már írtunk egy számításról, ami óvatosan azt jósolta, hogy bár az amerikai bevételi adatok eleinte nem voltak túl bíztatóak, mégis lehet folytatása gigarobotos gyepálásnak. A mostani bevételi adatok ismeretében már szinte biztos a dolog.

 

 

 

 

 

Csak a szerdai kínai premier kilencmillió dollárt hozott. Az év bukásának elkönyvelt sci-fi 190 millió dollárba került, de úgy látszik, hogy mégis megérte ennyi pénzt beleölni, ugyanis a boxoficemojo.com szerint már most 220 millió dolláros összbevételnél jár.

A screencrush.com szerint a hét végére ez az összeg a 300 milliót is elérheti, ami azt jelenti, hogy biztosan jöhet a folytatás. Pláne, hogy Guillermo del Toro már a film megjelenése előtt is tervezgette a második részt. A filmet ma mutatják be Japánban és Spanyolországban, ezek még jelentősen növelhetik a bevételeket, amihez jönnek még a későbbi DVD eladások. A Tűzgyűrű 2-ről pedig már most tudjuk, hogy az lesz az aktuális év sci-fije.

 

index.cinematrix

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Egy, a Tűzgyűrű DVD és Blu-ray megjelenése kapcsán adott interjú alatt Guillermo del Toro rendező elárulta, hogy bár a projekt még nem kapott zöld utat, Travis Beacham-mel közösen már írják a Tűzgyűrű 2. forgatókönyvét.

“Már írjuk a folytatást. Travis Beacham és jómagam írjuk, úgyhogy aktív a projekt. A döntés, hogy zöld utat kap-e vagy sem, pedig már határozottan az én hatáskörömön kívül esik. Számomra fantasztikus és hízelgő volt, hogy az sok ember nem egyszer, de másodszor, harmadszor, vagy még többször is megnézték a filmet. Az emberek szerették a filmet, méghozzá nagyon, úgyhogy szeretném folytatni a sztorit arról a világról.”

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Guillermo Del Toro új, The Strain című tévésorozata (jóféle víruskitöréses/vámípros szériának ígérkezik, július 13-án érkezik az első része) promotálása közben röviden kitért a sokak által várt Tűzgyűrű folytatásról is.

“Nagyon keményen dolgozunk rajta Zak Penn-nel. Már több hónapja dolgozunk rajta titokban. Találtunk egy remek csavart a sztorihoz. Travis Beacham (az eredeti film társírója) is be volt vonva a sztori kitalálásába, de most Zak-kel írom, mivel Travis Tv mogullá vált”- mesélte.

A konkrét sztorit illetően Del Toro elárulta, hogy Raleigh Becket (Charlie Hunnam) és Mako Mori (Rinko Kikuchi) Jaeger pilóták vissza fognak térni.

“Sokan azt várják, hogy előzményfilmet fogunk csinálni.” – magyarázta. “Engem azonban sosem érdekelt az invázió első hullámának megfilmesítése. Teljesen új, nagyon őrült ötletem van a második filmre, ami sokban különbözni fog az elsőtől, de ugyanúgy hihetetlenül látványos lesz.”

Jelen pillanatban a Legendary Pictures még nem adott zöld utat a projektnek, de Thomas Tull, a stúdió vezérigazgatója az első film gyenge amerikai teljesítménye ellenére nagyon bizakodó: “Globálisan több mint 400 milliós bevételt ért el, a videós és merchanise bevételek pedig jócskán túlteljesítettek, úgy tűnik, a rajongók igazán megszerették ezt a világot. Amint úgy gondoljuk, hogy érdemes, azonnal leülünk, természetesen nyitottak vagyunk rá.”

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Guillermo del Toro a minap egy nagyon fontos videóüzenetet lőtt fel a netre, melyben a Tűzgyűrű rajongóit nyugtatja meg azzal, hogy a folytatás bizony végre zöld utat kapott, úton van, úgyhogy láthatunk még több kaijut és még több vadászt. És ha ez még nem volna elég, hát a televíziók képernyőjén is izgulhatunk majd a szörnyharcokat nézve, ugyanis egy animációs sorozatot is tervez az örök geek Zak Penn forgatókönyvíróval karöltve.

 

Del Toro ugyan jelenleg egy teljesen más projekten dolgozik, ez pedig a Crimson Peak című kísértetház-thriller, de azért mégiscsak megnyugtató, hogy ez után visszatér a Tűzgyűrű világához. Még akkor is, ha sokkal inkább örülnék, ha a Hellboy harmadik epizódját rendezné le végre, ahogyan azt Ron Perlman is nagyon szeretné.

A folytatás 2017. április 17.-én fog a mozikba robbanni jelen állás szerint, a rendező pedig azokat a karaktereket is megnevezte, akiket újra láthatunk, vagy épp eséllyel pályáznak arra, hogy újra láthatunk. Visszatérhet esetleg Hannibal Chau (Ron Perlman alakította), Gottlieb, Raleigh, Mako, Newt. Érdekes, hogy pont az első rész főszereplőjét nem említette, bár talán az jelenléte egyértelmű. Vagy nem.

 

cinestar

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eddig előzményről volt szó, de úgy tűnik, hogy két mozis rész között jelent majd hidat a Tűzgyűrű-sorozat. Pár hete jelentette be Guillermo del Toro, hogy nem csak második részt készít a Tűzgyűrűnek (Pacific Rim), hanem egy tévésorozatot is. A napokban a rendező bővebben is beszélt az animációs projektről, és elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások pár japán animációs céggel a szériával kapcsolatosan, valamint megbeszéléseket folytatnak pár, animációs háttérrel rendelkező íróval is arról, hogy ki legyen a sorozat vezető készítője.

 

Del Toro azt is elmondta, hogy az animációs sorozat remek lehetőséget jelent számukra, hogy a mozifilmet és a tervezett második epizódot összekössék történeti síkon, hogy bővítsék a mitológiát és élőbbé tegyék a karaktereket, s persze, hogy új szereplőket hozzanak be a sztoriba. A tervek szerint a Pacific Rim-tévésorozat 13 epizódja a film világának egy-egy különálló aspektusát mutatná be.

 

SG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A Tűzgyűrű (Pacific Rim) bevételeit szemlélve osztott-szorzott a stúdió, majd bejelentették, hogy jöhet a folytatás, méghozzá 2017-ben. Guillermo del Toro a Collidernek adott interjút, a beszélgetés során mondta el, hogy úgy 2015 novemberében indulhatna el a forgatás.

„Megvan a forgatókönyv első vázlata. Úgy négy vagy öt hónap kell még, hogy elkészüljünk a végleges szkripttel, majd belevágunk az előkészületekbe. Ez úgy augusztus/szeptember környékén történhet meg. A forgatás novemberben, esetleg decemberben veheti kezdetét. Az elsőhöz képest teljesen más irányba indulunk el. Nem mondhatok sokat, csak annyit, hogy a közönség néhány kedvenc karakterét visszahozzuk, párárat nem, viszont felbukkanhatnak a második végén, mivel reméljük, hogy lesz harmadik is.”

 

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...