Jump to content
PirateClub.hu

Testünk melege töltheti a kütyüket


kutyafeju
 Share

Recommended Posts

Testünk melege töltheti a kütyüket

 

A mobilokat nem, de a kis energiaigényű fitness eszközöket elláthatja energiával a találmány.

 

Ha olyan helyen járunk, ahol sok kocogó fordul meg, akkor érdemes megfigyelni, hogy a futók milyen technikai eszközökkel felszerelve sportolnak. A lépésszámlálók, GPS-alapú eszközök, vagy akár a szívverést monitorozó készülékek akkumulátorai mind töltést igényelnek, de lehet, hogy már nem sokáig.

 

A Perpetua nevű cég ugyanis azon dolgozik, hogy a kis energiaigényű eszközöket ne kelljen tölteni, hanem azok energiaellátását a test által termelt hőből oldják meg. A TEGwear névre keresztelt technológia a tervek szerint a mobilok töltését egyelőre nem tudja, nem is akarja megoldani, mivel kifejezetten az alacsony fogyasztású eszközökre koncentrálnak vele.

 

2.jpg

 

 

A megoldás egy speciális chipen alapszik, ami a megfelelő helyre behelyezve képes a termoelektromos energiát termelni. Az eljárás a test és az azt körülvevő hőmérséklet különbségből előállítható, felhasználható energiát „fogja be" és működteti segítségével a megfelelő eszközöket. A hardver egyszerűen beépíthető azokba a pehelykönnyű, kevés energiát felhasználó eszközökbe, amelyeket a sportolók használnak. Működtetésével mikrowattokat (a Watt milliomod részét), vagy akár milliwattokat (a Watt ezred része) lehet előállítani, ami éppen elég ahhoz, hogy például egy egyszerű elektromos eszköz energiaellátását fedezze.

 

A Perpetua közleménye szerint jelenleg partnereket keresnek, hogy a technológiát akkumulátor-mentes fitness, orvosi, vagy akár biztonsági berendezésekhez tovább tudják fejleszteni.

 

technet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...