Jump to content
PirateClub.hu

Siker kapujában a mobilos szuperszenzor


kutyafeju
 Share

Recommended Posts

Siker kapujában a mobilos szuperszenzor

 

 

A közösségi finanszírozással induló projekt forradalmasíthatja az érzékelők használatát.

 

A Kickstarter oldalról, illetve az általa egyre ismertebbé váló úgynevezett „crowdfunding" jelenségről már korábban is volt szó, most pedig egy újabb, ígéretes projektről kaptunk hírt. A Sensordrone egy aprócska, akár a kulcscsomóra is akasztható érzékelő egység, ami Bluetooth segítségével csatlakozik a mobiltelefonhoz.

 

 

Készítői abból az alapproblémából indultak ki, hogy a környezetünk, illetve az ott működő különböző gépek, tárgyak, berendezések anyagkibocsátásának méréséhez eddig különböző szenzorokat kellett beszerezni. Vegyük rögtön a mindennapi életben is előforduló és életbevágó példát, a levegő szénmonoxid szintjének figyelését. Sajnos gyakori haláleseteket okoz a szénmonoxid mérgezés, ami gyakran a rosszul bekötött fűtési rendszerek miatt fordul elő. Aki nem bízik a saját fűtési rendszerében, az ilyen esetben vásárol egy szénmonoxid érzékelőt, felszereli a falra és az jelez, ha gond van.

 

 

 

 

A Sensordrone ugyanezt tudja, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a szénmonoxidon kívül még rengeteg egyéb dolog mérésére alkalmas. Használható alkoholszondaként, fénymérőként, mérhető vele a páratartalom, megvizsgálhatjuk vele a falat az abban futó elektromos vezetékeket keresve, de akár a kávénk hőmérsékletét is ellenőrizhetjük vele. A sokoldalúság csak az egyik előny, az igazi újítás abban rejlik, hogy az adatok feldolgozása, kimutatása mobilos aalkalmazással történik, amivel rengeteg pénz takarítható meg. Sőt, a projektgazdák a fejlesztők, programozók rendelkezésére bocsátják a szoftvert is, így a Sensordrone-ban rejlő lehetőségek szinte végtelenek.

 

technet

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...