Jump to content
PirateClub.hu

Festménynézés Kinecttel a Nemzeti Galériában


kutyafeju
 Share

Recommended Posts

Festménynézés Kinecttel a Nemzeti Galériában

 

 

Hétvégi programajánló azoknak, akik múzeumba mennének, de egy kis pluszra vágynak.

 

A Múzeumok Éjszakájához hasonló akcióknak köszönhetően a múzeumba járás egyre menőbb. A minden évben megrendezett éjszakai múzeumlátogatási akció holnap ismét eljön, így lehet garázdálkodni a budapesti és vidéki intézményekben egyaránt. Egy karszalaggal akár éjfélig látogathatók a kiállítások, ezek közül ajánlunk most egyet, ami az olvasóinknak külön érdekes lehet.

 

 

A Magyar Nemzeti Galéria kupolatermében a Google Art projecten is megjelenő gigapixeles festményeket mutatják be, ezúttal egy projektorral kivetítve, de felhasználnak majd egy interaktív táblát is. Óriási élmény lesz „megérinteni" a festményeket és a legapróbb részleteket felfedezni rajta. Meglepetéssel is készülnek a rendezők, mivel a 2010-ben kiállított 2D gesztus-vezérelt rendszert egy újabb dimenzióval bővítették a Microsoft Kinect szenzorjával. Mindez azt jelenti, hogy a festményeket a mozdulatainkkal, kezeinkkel, testünkkel irányíthatjuk, zoomolhatjuk, így sok olyan részlet felfedezhető rajtuk, ami a hagyományos módon elkerülné a figyelmünket.

 

 

 

 

A Nemzeti Galéria festményeinek fotózását a 360World.eu, a Kinect alkalmazás fejlesztését a Response végezte. A projekt egy korábbi közös munka továbbfejlesztése, de ezúttal a Budapest-panoráma helyett három híres magyar festményt mutatnak be. A festményeken megjelölnek néhány POI-t (point of interest) is, amelyekre zoomolva további érdekességeket tudhatunk meg a művekről.

 

technet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...