Jump to content
PirateClub.hu

Ennyire ügyetlen BMW nincs


Venheidem
 Share

Recommended Posts

Már a vázlatok alapján is gyanús volt, hogy itt gátlástalan koppintásról van szó, de most már egész egyértelmű, hogy a Kia a nagy BMW-k karakterének lenyúlásával próbál sikeressé válni a luxusautók piacán. Még a vesék is majdnem stimmelnek: a Kia tigrisvicsor-hűtőrácsa épp olyan, mintha a két BMW hűtőrács-felet összenövesztették volna.

 

2712300_de39634033283f3f7646a78b66a91f6d_wm.jpg

 

Valójában nem egészen megfogható, mitől üvölt a K9-esről, hogy BMW lopás, hiszen közelebbről megnézve semmi sem stimmel igazán, de mégis mindenkinek ez jut eszébe először. E tekintetben egykor a japánok voltak a legjobbak – a Lexus sokáig készített Mercedes hangulatú csúcsmodelleket – de úgy néz ki, ebben is a koreaiak az új sztárok. Ahol nem üvöltően BMW a Kia luxus-óriása, ott sem eredeti – a hátsó ajtók környéke leginkább Infiniti-jellegű.

 

A tartalom persze saját, a padlólemez és a motorválaszték a Hyundai Genesis szedánból lehet ismerős, azaz ha már BMW koppintás, legalább hátsókerék-hajtású lesz a K9. A motorválaszték a jól ismert 3,8 literes V6-osból, illetve a 4,6 és 5 literes Tau V8-asokból áll. A K9 egyébként egészen érdekes arányú gép: láthatóan sokkal hosszabb a hátsó ajtaja, mint az első, azaz a koreaiak látszólag sokkal inkább a sofőrös felhasználásra gyúrták ki a gépet, mint a BMW a 7-est.

 

2712302_b3ec265aad98029f981fb0c9d5f73e88_wm.jpg

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Kiának Dél-Koreán kívül vannak-e céljai a típussal. Cseppet sem csodálkoznánk rajta, ha Ázsián kívül nemigen találkoznánk a K9-essel, hisz Európában vagy Észak-Amerikában többet árthatnak a márkának egy ilyen egyértelmű másolattal, mint amennyit egy luxusautóval nyerhet a cég.

 

Totalcar magazin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...