Jump to content
PirateClub.hu

OnePiece.Hu (Anime - Manga)


americandad
 Share

Recommended Posts

banner.png

 

?A világ nem lett kisebb. Csak kevesebb.? ? mondta a filmvilág legismertebb kalóza, Jack Sparrow kapitány. Ezzel egyet is értünk. Ideáljaitól fosztott világunkat már csak egy dolog mentheti meg. Vitorlákat leengedni: ROMANCE DAWN!!!

 

Ismertető: Eiichiro Oda azonos című mangája alapján 1999-ben kezdték sugározni ezt az animét, melynek máig töretlen a sikerre, és egyre növekvő rajongótáborral büszkélkedhet, mind a hazai, mind a külföldi frontvonalakon.

 

Vagyon, Hírnév, Hatalom. A férfi, aki mindezekkel rendelkezett, a Kalózkirály, Gold Roger.

A kivégzésén mondott utolsó szavaival tengerre küldte az embereket;

?A vagyonom és a kincseim? Ha akarjátok, a tiétek lehet. Keressétek! Mindet ott hagytam egy helyen!?

Az emberek pedig, álmaikat követve a Grand Line felé hajóznak.

S ezzel kezdetét vette a Kalózok Fénykora!

 

Monkey D. Luffy világéletében kalóz akart lenni. Még gyermekkorában találkozott "Vöröshajú" Shanks csapatával, ám minden igyekezete ellenére nem sikerült őket meggyőznie, hogy vigyék magukkal. Különösen miután megevett egy Ördög gyümölcsöt, azt a varázslatos hatalommal rendelkező gyümölcsöt, ami az átlagembert különleges képességekkel ruházza fel. Azonban aki egyszer belekóstolt ezekbe a gyümölcsökbe, a Tenger Ördögének átka miatt soha többé nem lesz képes úszni.

 

Hősünk azonban itt nem adta fel. Miután ígéretet tett Shanksnak, akinek az életét köszönhette, hogy ő lesz minden idők leghatalmasabbja, a Kalózkirály, tíz év múlva egy szál ladikban nekivágott a tengernek. Kaotikus optimizmusa és elképesztő kitartása révén nemcsak a rettegetten vérszomjas kalózvadász, Roronoa Zoro csatlakozott hozzá, de számos furcsábbnál furcsább csapattársat szerzett maga köré, hogy hajójukon, a Going Merryn Gold Roger kincse, a legendás One Piece után eredjenek.

 

A zenei világ tökéletesen illik a történethez. Az openingek és az endingek először furcsának tűnhetnek, de teljesen visszaadják a ?One Piece érzést?, és nagyon megszerethetőek.

 

Rajzolását tekintve tökéletesen egyedi, semmi mással össze nem téveszthető (kivéve talán a Fairy Tail-t).

 

Sokan pont azért nem fognak bele, mert elsőre furcsának találják. Ez nagy hiba. A rajzolás még egyedibbé teszi a sztorit, a néző egy idő után máshogy már el sem tudja képzelni ezt a sorozatot, arról már nem is beszélve, hogy sehol máshol nem találkozhatunk olyan eszement karakterekkel, mint itt.

 

Persze úgy 200 rész után a grafika látványosan megváltozik.

 

És a hossza? ez a másik ok, amiért egyesek nem kezdenek bele. Én azt mondom, hogy ha egy anime igazán jó, akkor az ember azt akarja, hogy ne legyen vége. A One Piece egy darabig még ezt a kívánságot is biztosan teljesíteni fogja.

 

Mindent összevetve ez egy kiváló, méltán híres anime, mely népszerűségében messze maga mögé utasította mind a hazánkban oly népszerű sorozatokat, mint a Bleach, vagy a Naruto.

 

Összefoglalva tehát: A One Piece egy olyan mű, amibe ha egyszer belekezdesz, nagy valószínűséggel imádni fogod, és nem tudsz majd leállni vele. Csak saját felelősségre!

 

http://onepiece.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...