Jump to content
PirateClub.hu

Egérkurzorral támadják a virtuális világot


Sonic79
 Share

Recommended Posts

Az alig két napja javított windowsos animált egérkurzor hibát a World of Warcraft játékosok ellen is felhasználják a hackerek.

 

 

agy port kavart a Windowsban talált, és hosszú napokig foltozatlan sebezhetőség, amely az animált egérkurzorokat kezelő modulban volt található, és akár tetszőleges programkód futtatására is lehetőséget nyújtott. A Microsoft szerencsére kedden javította a hibát, ám nagy eséllyel még sok olyan felhasználó található az interneten, aki nem telepítette a javítást.

 

Épp az ilyen figyelmetlen felhasználókra vadásznak most a hackerek, akik minél több gép felett kívánják megszerezni az irányítást a javítófolt széles körben való elterjedése előtt. A BBC híradása szerint a támadások elsősorban a World of Warcraft virtuális játék résztvevői ellen irányulnak, és bejelentkezési kódokat, jelszavakat próbálnak megszerezni tőlük.

 

Miért pont a WoW?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért éri meg hackereknek olyan jelszavakat szerezniük, amellyel egy virtuális játékot érhetnek el. Valójában akármilyen meglepő is, a hozzáféréseknek komoly értékük van a valódi világban: a feketepiacon 6-10 dollár közötti áron cserélnek gazdát a jelszavak, egyes feltuningolt játékosok hozzáférései pedig ennél is többet érhetnek.

 

A különféle internetes játékok terjedésével megjelent a lopott azonosítók illegális kereskedelme is, és elsősorban a World of Warcraft és Second Life felhasználói vannak veszélyben. Konkrétan ezekre a játékokra kihegyezett kémszoftvereket készítenek a vírusírók, és az óvatlan résztvevők által befizetett valódi pénzekre is rá tudják tenni a kezüket a hackerek és a mögöttük álló bűnözők.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...