Jump to content
PirateClub.hu

Kíméletlen mozis hónap lesz a szeptember


bikas
 Share

Recommended Posts

30 nap alatt 25 hazai mozis premier nem emberi. Főleg úgy nem, hogy ezen bemutatók többsége kötelező néznivaló. És egy várva várt scifit is láthatunk végre.

 

Vágjunk is a közepébe, hiszen már szeptember másodikán elkezdődik az első, papíron őszi mozis hét. A hónap első csütörtökén "csak" négy hazai premiert kell leküzdenünk, s ezek közül kettő hollywoodi. Láthatjuk végre az Amerikában már nagy sikert arató A karate kölyköt (The Karate Kid), mely családi jellege miatt szinkront is kap, valamint az odakint csak pár hetes friss premiernek számító Charlie St. Cloud halála és élete (Charlie St. Cloud) című fantasy románcot Zac Ephronnal. A kevésbé közönségfilmes oldalról a Mese a szerelemről (Mademoiselle Chambon) érkezik, mely francia és romantikus, valamint a Baaria (Baaria), melyről elég annyit mondani, hogy Giuseppe Tornatore új filmje. A Cinema Paradiso, a Puszta formalitás és Az óceánjáró zongorista legendája rendezője pályafutása során eddig még nem nagyon hibázott.

 

szept01.jpg

 

A szeptember 9-ei mozis hét a rendezők hete lesz és csütörtökre csak egy hollywoodi alkotás, a Hétmérföldes szerelem (Going the Distance) fér bele, mely egy romantikus komédia Drew Barrymore-ral és Justin Longgal. Mellette érkezik egy francia fantáziafilm Luc Bessontól, az Adéle és a múmiák rejtélye (Les aventures extraordinaires d'Adéle Blanc-Sec), valamint a Tornatoréhoz hasonlóan eddig szinte hibátlan Lukas Moodysson Mamut (Mammoth) című drámája Michelle Williams-szel és Gael García Bernallal. (A zseniális rendező korábban olyan alapműveket készített, mint a Kurva Amal, az Együtt vagy a Lilja 4-Ever, azóta viszont többször majdnem luftot rúgott, ezért a "szinte" kitétel.) És, ha már rendezők, akkor Mundruczó Kornél új filmje, a Szelíd teremtés - A Frankenstein terv is szeptember második hetében mutatkozik be. A hét ötödik premierfilmje francia, viszont legalább a tömegekhez szól, hiszen A belső kör (Le premier cercle) egy Jean Reno főszereplésével készült akciókrimi. Persze az igazi hollywoodi kommersz is képviselteti magát a héten, igaz a 3D-ben prezentált A Kaptár: Túlvilág (Resident Evil: Afterlife) csak 10-től, pénteken kerül bemutatásra, de legalább nem kell a vászonból kiálló feliratokat bogarászni, hiszen az Intercom leszinkronizáltatta a horrort.

 

szept02.jpg

 

A hatpremieres hét fáradalmait 16-ától lehet kipihenni négy filmmel - esetleg áthozni az előző hétről egy bemutatót, hogy 5-5 arányú legyen a filmek eloszlása. A puskaport az előző hétre szánták a hazai forgalmazók, mert bár jön Vin Diesel, hogy akciózzon egyet a Babylon A.D.-ben (Babylon A.D.), de a több mint két éve várt scifi valószínűleg nem lesz zajos közönségsiker. Viszont legalább a hiánypótlást e hónapra is kipipálhatjuk. A retró tematika jegyében ugyancsak ezen a csütörtökön érkezik el hozzánk a 2008-as, afrikai művészekről szóló dokumentumfilm, a Back to Africa, a 2007-es angol zenés dokumentumfilm, az Örökifjak (Young @ Heart), valamint 2009-ből a Kövéren szép az élet (Gordos), mely Daniel Sánchez Arévalo spanyol komédiája.

 

szept03.jpg

 

Szeptember 23-tól ismét csak egy scifi képviseli Hollywoodot, ráadásul a 30 milliós Hibrid (Splice), melyet a Kocka rendezője, Vincenzo Natali készített, inkább tűnik független filmnek. Konkurenciának a szűkebb közönségnek a Vespa érkezik itthonról (Groó Diana új filmje nemsokára a Montreáli filmfesztiválon fog versenyezni), a Turné (Tournée) című komédia Franciaországból, a drámázós Szeretők (Cosa voglio di piú) Olaszországból és a Nömadak Tx 2006-ból és Spanyolországból. (Utóbbi dokumentumfilm és egy utazás krónikája.)

 

szept04.jpg

 

Hollywood szeptember 30-án pótolja be azt, amit az előző hetekben elvesztegetett, hiszen egyrészt a közönség választhatja a haverzsarus Pancser police-t (The Other Guys) a Wahlberg - Ferrell duóval, valamint Oliver Stone folytatásfilmjét, a Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (Wall Street: Money Never Sleeps) címűt. Mivel a Kaptár óta 3D-s film sincs műsoron, ezért a kongó termek okozta bevételkiesést a Sammy nagy kalandja: A titkos átjáró (Sammy's avonturen: De geheime doorgang) című, teknősről szóló belga animáció rázhatja helyre. Valószínűleg a többiek bevételi szempontból nem fogják megváltani a világot, hiszen sem az ausztrál animációs Mary és Max (Mary and Max), sem a francia történelmi Dumas (L'autre Dumas), sem a német-perzsa Nők férfiak nélkül (Zazan-e bedun-e mardan) nem számíthat kiugró sikerre. Bár a francia íróról szóló filmet talán a címszereplő Gerard Depardieu itthon is eladhatja.

 

szept05.jpg

 

A szeptember mennyiségileg biztosan húzós lesz, de hogy minőségi szempontból mi lesz a helyzet, az csak a sajtóvetítéseken és a premiereken dől el. Addig is lehet edzeni októberre, mely erős francia és magyar filmeket hoz majd, valamint két várt horrort is, az Újabb parajelenségeket és a Fűrész hetedik epizódját.

 

Forrás: SG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...