Jump to content
PirateClub.hu
Sign in to follow this  
Daniels

A VW felvásárolta az Italdesign-t

Recommended Posts

A múlt heti pletykák nem voltak alaptalanok, a Volkswagen valóban rátette a kezét az olasz rajzolóbrigádra. Martin Winterkorn, a VW vezérigazgatója szerint az „autóipar egyik legnevesebb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező design- és fejlesztő stúdiója" nagyban hozzájárul majd a konszern növekedési stratégiájának sikerre viteléhez.

 

A Volkswagen már évtizedek óta folytat gyümölcsöző együttműködést az olasz formatervező vállalattal. A Giugiaro tervezte például az első generációs Golf, Passat Scirocco és Audi 80 modellek karosszériáját, valamint számos Seat modellt.

 

Az Italdesign 975 alkalmazottat foglalkoztat és éves forgalma meghaladja a 100 millió eurót. A vállalat legutóbbi munkái közé tartoznak az Alfa Romeo 159, Alfa Romeo Brera, Fiat Grande Punto, Fiat Sedici és Suzuki SX4 modellek. Az olasz formatervező stúdió ezentúl a német konszernnek dolgozik majd az alapító Giorgetto Giugiaro és fia, Fabrizio Giugiaro vezetése alatt. Az Italdesign szellemi tulajdona és licencei a Volkswagen tulajdonába kerülnek.

A Volkswagen leányvállalata a Lamborghini Holding S.p.A. révén szerzett többségi tulajdont az Italdesignban. A fennmaradó hányad a Giugiaro család tulajdonában marad.

A Volkswagen 2018-ra a világ legnagyobb autógyártója kíván lenni. Jelenleg a harmadik helyen áll a Toyota és a General Motors mögött. A Volkswagen évi termelését 10 millió autót meghaladó szintre tervezi növelni és erősíteni kívánja a termelés jövedelmezőségét. Tavaly 6,3 millió autót gyártott a konszern.

 

MTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jól tették.Inkább vásárolja fel a VW mint egy kínai cég. (Ahogy az a Volvóval történt.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×