Jump to content
PirateClub.hu

A VW felvásárolta az Italdesign-t


Daniels
 Share

Recommended Posts

A múlt heti pletykák nem voltak alaptalanok, a Volkswagen valóban rátette a kezét az olasz rajzolóbrigádra. Martin Winterkorn, a VW vezérigazgatója szerint az „autóipar egyik legnevesebb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező design- és fejlesztő stúdiója" nagyban hozzájárul majd a konszern növekedési stratégiájának sikerre viteléhez.

 

A Volkswagen már évtizedek óta folytat gyümölcsöző együttműködést az olasz formatervező vállalattal. A Giugiaro tervezte például az első generációs Golf, Passat Scirocco és Audi 80 modellek karosszériáját, valamint számos Seat modellt.

 

Az Italdesign 975 alkalmazottat foglalkoztat és éves forgalma meghaladja a 100 millió eurót. A vállalat legutóbbi munkái közé tartoznak az Alfa Romeo 159, Alfa Romeo Brera, Fiat Grande Punto, Fiat Sedici és Suzuki SX4 modellek. Az olasz formatervező stúdió ezentúl a német konszernnek dolgozik majd az alapító Giorgetto Giugiaro és fia, Fabrizio Giugiaro vezetése alatt. Az Italdesign szellemi tulajdona és licencei a Volkswagen tulajdonába kerülnek.

A Volkswagen leányvállalata a Lamborghini Holding S.p.A. révén szerzett többségi tulajdont az Italdesignban. A fennmaradó hányad a Giugiaro család tulajdonában marad.

A Volkswagen 2018-ra a világ legnagyobb autógyártója kíván lenni. Jelenleg a harmadik helyen áll a Toyota és a General Motors mögött. A Volkswagen évi termelését 10 millió autót meghaladó szintre tervezi növelni és erősíteni kívánja a termelés jövedelmezőségét. Tavaly 6,3 millió autót gyártott a konszern.

 

MTI

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...