Jump to content
PirateClub.hu

Asus Prémium


Cross93
 Share

Recommended Posts

Jómagam sosem tartoztam azok közé az emberek közé, akik rögtön „hárdvert” cserélnek, ahogy megjelenik egy újítás. Ám az Asus hosszú hallgatás után egy olyan alaplappal jött elő, amin már érdemes elgondolkozni. Mert bizony jelen cikkem tárgyának újdonsült tulajdonságai borogatják az eddigi trendet rendesen.

 

Ahogy a címből is kiderülhetett, bizony egy Asus termékről van szó. Méghozzá a P6X58 prémium kategóriájú alaplapról, melyben olyan újdonságokat fedezhetünk fel, amiktől egyenesen letesszük majd a hajunkat.

 

9776616961.jpg

 

Az Asus P6X58 alaplapba Intel Core i7 processzor lesz tuszkolható, illetve DDR3-as memóriákból hat darabot dolgoztathatunk majd egyszerre. A nyákon helyet kapott három PCI slot is, melyből a fehér csak nyolcszoros, míg a kék társai 16x sebességre képesek.

 

4849117398.jpg

 

Ám mégsem ezek miatt kerülhetett tech rovatunkba ez a kis lapka. Ami szerintem inkább forradalmian újdonság, az a fájlok másolásának sebességét vezérlő mindenféle „bigyók”. Gondolok itt főleg az alaplapra integrált USB 3.0 csatlakozókra, melyekből kettőt is találunk majd a már megszokott négy USB 2.0 mellett. Az új szabvány 295MB/s sebességre képes, ami az adatmásolás olimpiáján a dobogó legfelső fokára emeli az alaplapot.

 

2362896549.jpg

 

Az újítások azonban itt még mindig nem értek véget. Az alapra biggyesztettek még egy két gigabites hálózati vezérlőt, egy nyolccsatornás audió kimenetet, illetve hat darab SATA 3.0 Gb/s és egyetlen IDE csatlakozót. HDD csatlakozás szempontjából a fő különlegesség a plusz két SATA 6 Gb/s slot, amit eddig nem láthattunk más alaplapokon. Meg kell hagyni, nem tétlenkedett az Asus. Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy mindezt mennyiért tehetjük majd magunkévá, illetve, hogy mikor. Abban már most biztos vagyok, hogy nem lesz olcsó.

 

 

Forrás: Tech.hu

Link to comment
Share on other sites

Az usb 3.0-t támogatják egyáltalán már az op rendszerek?

Egy darab 2gbit/s es háló kártyának nem sok értelme van. Mondhatnám, hogy semmi. Kettő 1gbitessel többre mennénk.

 

Kár, hogy nincs még amd am2-es változata.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...