Jump to content
PirateClub.hu

A Lenovo 2010-re uralni akarja a PC-piacot


Thomas
 Share

Recommended Posts

A Lenovo 2010-re uralni akarja a PC-piacot!

 

 

A kínai gyártó - amely hosszas viták és vizsgálat után márciusban kapott engedélyt az IBM PC-részlegének felvásárlására - ambíciózus terveket fogalmazott meg az elkövetkező öt évre!

 

A Lenovo elképzeléseiről Steve Ward, a vállalat vezérigazgatója nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, hansúlyozva a Kínán kívüli piacban rejlő lehetőségeket. Eszerint a gyártó nagy sikereket vár a nemzetközi piacon való szerepléstől, sőt, jó esélyt látnak arra, hogy mindössze öt éven belül az ágazat vezető gyártójává válhatnak, maguk mögött hagyva a jelenlegi első helyezettet.

 

"Szeretnénk világszerte elismert márkává tenni a Lenovo nevet. Jó esélyünk mutatkozik arra, hogy öt év alatt megszerezzük a vezető pozíciót a piacon" - nyilatkozta Ward. Elmondása szerint ez elsősorban attól függ, hogy milyen sikerrel bővítik ki majd terméklistájukat, és mennyire tudnak lépést tartani az árcsökkentésekkel.

 

A vállalat bevételének mintegy 1,5 százalékát fordítja a kutatásokkal kapcsolatos feladatokra, amely meglehetősen jó arányt jelent. Egyszerre két új fejlesztői központ létrehozását tervezik, egyet Észak-Karolinában, a másikat Pekingben. Az IBM PC-üzletének megszerzését követő első száz napját óvatosan értékelték, annak ellenére, hogy a május elején lezárt tranzakcióval a Lenovo Ázsia első, és a világ hármas számú PC-gyártójává lépett elő. A vállalatnak keményen kell dolgoznia, hogy az idei év első negyedében piacából elvesztett részesedését visszaszerezze, elsősorban azzal, hogy PC-it az amerikai piacon is sikerrel értékesítse, anélkül, hogy önálló kiskereskedelmi hálózatot nyitna ott.

 

user posted image

 

Az első pénzügyi negyedévről szóló értékelés már bizakodóbb, és 234 százalékos növekedésről számol be a fejlődő országok piacán. Ráadásul a kínai piacon háromszor annyi számítógépet szállítottak le, mint a második helyzett gyártó, ami jelzi előnyük nagyságát. Ambíciózus tervekben sincs hiány: a vállalat még júliusban jelezte, hogy saját szuperszámítógép megépítésén töri a fejét, amely állításuk szerint hatszor nagyobb teljesítményre lenne képes, mint a világ jelenlegi leggyorsabb Blue Gene/L rendszere.

 

Ahhoz, hogy az első számú gyártóvá váljanak, kitüntetett figyelemmel kell kezelniük a fejlődő országokat, mint például India, Brazília és a hazai piac. Új termékekkel is elő kell állniuk: az egykori IBM-részleg a piac mintegy 60 százalékát fedte le termékeivel, ám a Lenovo az újdonságokkal egészen 90 százalékra szeretné kibővíteni ezt az arányt, hogy szinte minden téren saját megoldást kínáljanak.

 

forrás: sg.hu

 

Comment: Nem gyenge a fent leírtak, az én véleményem szerint úgy megfogja előzni Amerikát (azaz az IBM-et) mint a sicc... higyjétek el befog elég rendesen törni Kína a piacra! wink.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...