Jump to content
PirateClub.hu

Radeon HD 4830


 Share

Recommended Posts

Radeon HD 4830

 

Nemrégiben hullott le a lepel arról a tényről, hogy az AMD egy újabb videokártyát kíván harcba küldeni az Nvidia termékei ellen. Az újdonság a Radeon HD 4800-as család tagjaként száll majd ringbe, és a termék a többi Radeon HD 4800-as kártya GPU-jánál szerényebb grafikus processzort kap, amelyben a megszokott 800 darab shader helyett kevesebb, mindössze 640 darab stream processzor teljesít szolgálatot. A korábbi hírekben egyébként 480 darab shaderről számoltak be a források.

 

Az új jövevény az Nvidia GeForce 9800 GT-je ellen indul a piacon, ez a termék jelenleg jó pozícióban van ár/teljesítmény arány tekintetében. Az AMD Radeon HD 4830-asa ezt a kényelmes pozíciót kívánja egy kicsit megrengetni, és a gyártó által kiadott prezentáció alapján ez jó eséllyel sikerülni is fog. Az AMD állítása szerint a Radeon HD 4830-as modell a játéktesztek többségében átlagosan 10%-kal magasabb teljesítmény elérésére volt képes, int a GeForce 9800 GT. Az AMD egyenesen a legjobb kártyának kiálltja ki a Radeon HD 4830-ast a 150 dollár alatti árkategóriában található termékek piacán. A Radeon HD 4830 egyébként a Radeon HD 4670 és a Radeon HD 4850 közötti piaci szegmensben próbál majd helytállni.

 

A Radeon HD 4830-as mindössze 10% körüli előnye elég szorossá teszi majd a küzdelmet közte és a 9800 GT között. A 9800 GT számára kiutat jelenthet a szoros küzdelemből a PhysX és a CUDA támogatás ténye, ám hogy pontosan mire lesz képes a két kártya egymás ellen a piacon, az a közeljövőben ki fog derülni. A Radeon HD 4830-as modell 512 MB GDDR3-as memóriával, RV770LE GPU-val, valamint DirectX 10.1-es és Crossfire támogatással érkezik. Az egység órajeleivel kapcsolatban továbbra sincsenek információk.

 

A Radeon HD 4830-as újdonság a jelenlegi értesülések szerint október 21-én jelenik meg kereskedelmi forgalomban, úgyhogy hamarosan napvilágot látnak majd az egység teljesítményéről szóló első, korai tesztek is, amelyek remélhetőleg segítenek eldönteni, hogy melyik termék is a jobb. Mi is kíváncsian várjuk az első példányokat!

 

Teszt:

80a.png

Elvileg 550MHz-es GPU és 256 bites GDDR3-as memó lesz.

 

Szerintetek milyen lesz, érdemes lesz majd venni?

Link to comment
Share on other sites

áááááááá

nagyon jó lesz

ha megjelenik akkor meglepem vele magam, mert először 9600gt akartam venni de szernitem jobb választás

 

csak egy kis kérdés nagy teljesítmény különbség van a 9600gt és a 9800gt között?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...